13 Δεκ 2009

Κύπρος - Ξανακτύπησε «πολιτισμικά» ο υπουργός Παιδείας


Τα ερωτήματα που αναφύονται είναι κραυγαλέα και αμείλικτα…
Ξανακτύπησε κέντρο ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου. Παρά τη λαϊκή κατακραυγή που έτυχε η ύποπτη πολιτική του για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης» Ε/Κ και Τ/Κ, επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με νέα εγκύκλιο, πιο εμπεριστατωμένη και συνάμα πιο προκλητική.
Επισημαίνει λοιπόν στη νέα εγκύκλιο: «Μέσα από τους κοινούς αγώνες του λαού μας και της κοινής ειρηνικής συμβίωσης για αιώνες σε μεικτά χωριά, διαφαίνεται η ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς και της μακραίωνης παράδοσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τα θετικά στοιχεία της διαχρονικής ειρηνικής συμβίωσης και του ενιαίου πολιτιστικού προσώπου της Κύπρου διαφαίνονται σε όλες τις όψεις της λαϊκής παράδοσης, τις εκδηλώσεις (πολιτιστικές, λαϊκές και θρησκευτικές) και τις δραστηριότητες (γιορτές, γάμοι, συμπόσια) των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων με τη συμμετοχή αλλήλων».
Τα ερωτήματα που αναφύονται είναι κραυγαλέα και αμείλικτα:
-Η μακραίωνη τουρκική κατοχή της Κύπρου (1571 - 1878) συνιστούσε ειρηνική συμβίωση;
-Οι Τ/Κ πολέμησαν στο ίδιο μέτωπο με τους Ε/Κ για απελευθέρωση της Κύπρου από τον Άγγλο δυνάστη;
-Ποια είναι τα κοινά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς Ε/Κ και Τ/Κ;
-Μήπως υπάρχει ενιαίο πολιτισμικό πρόσωπο της Κύπρου και εμείς οι αφελείς «εθνικιστές» είμαστε τυφλοί και δεν το βλέπουμε;
Εντάξει κ. υπουργέ, ταχθήκατε να υπηρετήσετε τους ΑΚΕΛικούς στόχους για αλλοίωση της εθνικής φυσιογνωμίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά όχι και να ασελγείτε δημοσίως επί της ιστορικής - πολιτισμικής πραγματικότητας.
*Αρχισυντάκτης «Εργατικής Φωνής»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
«Αλήθεια» -
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com