20 Νοε 2009

Επιμένουν οι Αγγλικανοί στον Οικουμενισμό


ΡΩΜΗ, Δευτέρα, Νοέμβριος 16, 2009 - Λίγες μέρες πρίν την επίσκεψη στη Ρώμη του Αρχιεπισκόπου του Canterbury, Rowan Williams, και μετά τη δημοσίευση του “coetibus Anglicanorum" ο Καρδινάλιος Walter Kasper, πρόεδρος του συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας, θέλησε να υπενθυμίσει πως ο οικουμενικός διάλογος εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα της «Καθολικής Εκκλησίας» και του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ '. Σύμφωνα με την εφημερίδα L'Osservatore Romano, η επίσκεψη στο Βατικανό από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury "αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε διάρρηξη των σχέσεων και ξεκινούν πάλι για την κοινή επιθυμία».
«Έχουμε την ευκαιρία να αρχίσουμε μια νέα φάση του οικουμενικού διαλόγου που συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της «Καθολικής Εκκλησίας» και του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ '," δήλωσε ο Καρδινάλιος Κάσπερ.
Τέλος, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τη δημοσίευση του “coetibus Anglicanorum" και ότι για « όλους τους Χριστιανούς είναι πλέον αυτονόητο ότι ο Πάπας θέλει να συνεχίσει τον οικουμενικό διάλογο»....
«L'Osservatore Romano».
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Βατικανό και Αγγλικανοί
Καρποφορία της αγγλικανικής Ουνίας
Το δίκοπο σπαθί του Βενέδικτου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγγλικανοί δεν βάζουν μυαλό.
Ουσιαστικά έχουν διαλυθεί και επιμένουν ακόμη στον Οικουμενισμό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Άνευ όρων, ορίων και προϋποθέσεων, αγάπη", λέει ο πάπας, ναι σε όλα απαντά και ο αντιφωνητής Ρόουαν Ουί... κλπ. Το ομόφυλο σεξ μας κάνει καλό γιατί μας φέρνει κοντά στην "αγάπη" που έχει ο πατήρ προς τον υιό (παιδοφιλία και όποια άλλη διαστροφή έχετε στο μυαλό).

Λίγο ακόμη και "θα προβώ σε ωμότητες", που έλεγε κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι οι Αγγλικανοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Μήπως θέλει και ο Ρόουαν να γίνει Παπικός και ντρέπεται να το πεί;
B.T

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com