22 Οκτ 2009

Καρποφορία της αγγλικανικής Ουνίας


Η είδηση ότι πάνω από 40 αγγλικανοί επίσκοποι, εκατοντάδες ιερείς και μισό εκατομμύριο πιστοί θα ενταχθούν, μέσω της αγγλικανικής Ουνίας στον Παπισμό επειδή διαφωνούν με τις καινοτομίες της δικής τους ομολογίας, έρχεται να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους ορθόδοξους οικουμενιστές.
Οι αγγλικανοί θα γίνουν αποδεκτοί ως έγγαμοι , αρκεί να δεχτούν το ” πρωτείο” και το ” αλάθητο” του Πάπα.
Τα αποτελέσματα από την πολύχρονη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο ΠΣΕ δυστυχώς δεν έχουν κανένα θετικό στοιχείο.
Πόσοι ετερόδοξοι πείστηκαν από τη δική μας μαρτυρία μέσα στο ΠΣΕ για να ενταχθούν στο σώμα της Εκκλησίας ;
Η είδηση αναφέρει:

Άνοιγμα του Πάπα στους Αγγλικανούς

ΡΩΜΗ. Σε άνοιγμα προς την Αγγλικανική Εκκλησία προχωρεί το Βατικανό. Η Αγία Εδρα ενέκρινε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο διευκολύνονται οι Αγγλικανοί -ακόμη και οι έγγαμοι Αγγλικανοί ιερείς- που επιθυμούν να ενταχθούν στην Καθολική Εκκλησία.
Η πρωτοβουλία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, δεδομένου ότι η αγγλικανική κοινότητα, η οποία αριθμεί τουλάχιστον 70 εκατομμύρια πιστούς στον κόσμο, ήταν επί σειρά ετών δυσαρεστημένη εξαιτίας της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας απέναντί της.
Αφορμή των επικρίσεων των Καθολικών έναντι των Αγγλικανών ήταν, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η χειροτονία γυναικών και η αποδοχή των ομοφυλόφιλων επισκόπων.
Το Βατικανό τονίζει ότι θα δημιουργηθεί συγκεκριμένη θρησκευτική δομή, μέσω της οποίας θα μπορούν οι Αγγλικανοί, είτε ως άτομα είτε ως ομάδες, να εντάσσονται στην Καθολική Εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν και ορισμένες από τις παραδόσεις τους. Θα μπορούν να διατηρούν το δικό τους τελετουργικό και να εκλέγουν τον δικό τους ιεράρχη από τον αγγλικανικό κλήρο.

Αναγνώριση κοινών σημείων

Σχολιάζοντας την παπική πρωτοβουλία, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Ρόουαν Ουίλιαμς, τόνισε ότι αποτελεί περαιτέρω αναγνώριση των κοινών σημείων ανάμεσα στην καθολική πίστη και την αγγλικανική παράδοση.
Ο καρδινάλιος Λεβάδα, αρμόδιος για ζητήματα πίστης και για την υπεράσπιση του πνεύματος του Καθολικισμού, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη παπική πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών. Ο πάπας, είπε, ανταποκρίνεται στο αίτημα πολλών ομάδων του αγγλικανικού κλήρου, αλλά και μεμονωμένων Αγγλικανών προς την Αγία Εδρα, να ενταχθούν στην Καθολική Εκκλησία.
«Η ενότητα της Εκκλησίας δεν προϋποθέτει την ομοιογένεια η οποία αγνοεί τις πολιτισμικές διαφορές», πρόσθεσε ο καρδινάλιος Λεβάδα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 21-10-09

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μα τι λέμε τώρα; Ήταν ποτέ δυνατόν η Φιλιππινέζα του Πλανητάρχη να μην συμφωνεί και δια στόματος Ρόουαν Ουίλιαμς να μη λέγει: " ... ότι αυτό - προσχώρηση στον παπισμό - αποτελεί περαιτέρω αναγνώριση των κοινών σημείων ανάμεσα στην καθολική πίστη και την αγγλικανική παράδοση."?

Τα "απελευθερωτικά" στρατεύματα στο Ιράκ (σ.σ. τους έβαλαν να σκοτώνονται μεταξύ τους), στο Πακιστάν (σ.σ. κι εκεί τους έβαλαν να τρώγονται), στο Αφγανιστάν (σ.σ. κι εκεί το ίδιο) και όπου αλλού προσβλέπει η παγκοσμιοποίηση για εγκατάσταση και αποδοχή, δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των ευλογιών του πάπα (και των βομβών ακριβείας και απελευθέρωσης). Και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, δια του πρωτείου της συνοδικότητας, θα συνευλογεί και θα συμπροσεύχεται "ίνα πάντες εν ώσι".

Πού θα πάει; Η Νέα Τάξη θα φτιάξει το νέο Ισλάμ, αρχής γενομένης από την Κύπρο, το Κόσοβο και βλέπουμε. Υπάρχουν αρκετά κράτη που έχουν μειονότητες ισλαμικές (σημ. και εδάφη προς ενοικίαση, μη το ξεχνάμε αυτό) και αυτές είναι η καλύτερη "μαγιά".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com