21 Απρ 2009

Ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.


Όπως ανακοινώθηκε από τη νέα σχολική χρονιά -2009-2010- το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει να «διδάσκεται» στο δημοτικό σχολείο η Σεξουαλική αγωγή. Ήδη γράφτηκαν, πήραν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και είναι στο δρόμο της εκτύπωσης δύο σχετικά βιβλία ένα για τις Α΄ και Β΄ τάξεις και ένα για τις υπόλοιπες του δημοτικού σχολείου.
Βιβλία «Σεξουαλικής αγωγής» για παιδιά από 6-8 και 8-12 ετών, γραμμένα από το νευρολόγο-ψυχιάτρο κ. Θάνο Ασκητή.«Διά μέσου σκίτσων του Σπύρου Ορνεράκη», είπε ο κ. Θάνος Ασκητής, «το παιδί είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσει με το σώμα του, με τη μοναδικότητά του, να καταλάβει το ίδιο τι είναι, αγόρι ή κορίτσι, να δει τις διαφορές που έχει το σώμα του και να αντλήσει τα πρώτα μηνύματα επικοινωνίας, αναγνώρισης και σωματικής ταυτότητας».
Δυστυχώς με τον «προοδευτικό» κατήφορο που πήραμε δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να δούμε και στη χώρα μας να γίνεται πραγματικότητα το παράδειγμα γυμνασίου της Ταϊλάνδης :
Οι τουαλέτες παραδοσιακά στα σχολεία αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους, διακρίνονται σε γυναικείες και αντρικές. Ωστόσο, ένα γυμνάσιο στην Ταϊλάνδη, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα κάποιων παιδιών, κυρίως αγοριών, αποφάσισαν να φτιάξουν τουαλέτες «τρίτου φύλου».
Ο διευθυντής του εν λόγω γυμνασίου, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, είπε ότι πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς το 10% των αγοριών του σχολείου, θεωρούν τους εαυτούς τους ομοφυλόφιλους. «Τα υπόλοιπα αγόρια τους κορόιδευαν και τα κορίτσια ένιωθαν άβολα.
Η τουαλέτα «τρίτου φύλου» ήταν η μόνη λύση», δήλωσε ο γυμνασιάρχης. Οι νέες τουαλέτες, έχουν απ΄ έξω σαν σύμβολο, μία ανδρόγυνη φιγούρα, έτσι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και όλοι έχουν τον προσωπικό τους χώρο.
Επιτέλους σταματήστε τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα στα δημοτικά σχολεία. Ας αποφασίσουμε τι σχολεία θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com