1 Απρ 2009

Προτάσεις Ιερώνυμου για άνεργους θεολόγους


Το ενδιαφέρον της Ιεράς Συνόδου για την αποκατάσταση περίπου 4.000 ανέργων πτυχιούχων Θεολογίας εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της Συνόδου για την υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ο κ. Ιερώνυμος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την απορρόφηση των άνεργων Θεολόγων.

«Προφανώς κάποιοι παράγοντες του υπουργείου, που έσπευσαν να διοχετεύσουν την επιστολή του Αρχιεπισκόπου στον Τύπο, ενοχλούνται από την πάγια θέση της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά όχι από την ανεργία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες θεολόγοι», σχολίαζαν χθες συνοδικοί κύκλοι μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αρχιεπισκόπου. Σημειώνεται πως ο κ. Ιερώνυμος προτείνει το διορισμό θεολόγων και στα δημοτικά σχολεία και να αυξηθεί ο αριθμός όσων απορροφώνται κάθε χρόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα προτείνει την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, την αξιοποίηση των θεολόγων στον θρησκευτικό τουρισμό ή το διορισμό τους ως ξεναγών σε μουσεία βυζαντινών κειμηλίων.

Ερωτηθείς χθες ο υπουργός Παιδείας για το αίτημα της Συνόδου ανέφερε πως θα διαμορφώσει θέση αφού εξετάσει τη σχετική επιστολή. «Με την Εκκλησία έχουμε ξεκινήσει έναν μεταξύ μας διάλογο και μία ουσιαστική συνεργασία, καλή τη πίστη, για όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι αυτό, ενδεχομένως να είναι ένα κομμάτι των πολλών ζητημάτων που έχει θέσει η Εκκλησία και για τα οποία εμείς έχουμε κάθε διάθεση να τα συζητήσουμε και να συνεργαστούμε», τόνισε.
Του Νικου Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com