1 Απρ 2009

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και του Γεν. Γραμματέα της ΠΕΘ κ. Ηλία Μπάκου για τα Θρησκευτικά.


Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, δρ. Θεολογίας κ. Ηλίας Μπάκος, είπε «έχουμε απόφαση του ΣτΕ από το 1998 που λέει ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής χρόνος διδασκαλίας. Είναι όμως επαρκής χρόνος η μία ώρα στην Γ΄ λυκείου; Στα τεχνικά λύκεια και στις μέσες επαγγελματικές μάλιστα σχολές δεν γίνεται καθόλου διδασκαλία».
Ο κ. Μπάκος υποστηρίζει ότι το μάθημα δεν διδάσκεται όπως πρέπει ούτε στο δημοτικό ενώ διευκρινίζει: «Επ΄ ουδενί δεν πρέπει να γίνει θρησκειολογικού χαρακτήρα το μάθημα. Έτσι γίνεται αποδόμηση της ορθοδόξου πίστεως και είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος χωρίς να παίρνει θέση για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας τονίζει ότι τα Θρησκευτικά χρειάζονται στα σχολεία για έναν βασικό λόγο: «Από πλευράς επιστήμης και ψυχολογίας είναι έμφυτο στον άνθρωπο να πιστεύει κάπου.
Το συναίσθημα του θρησκεύεσθαι. Πρέπει να διδάσκονται οι μαθητές γύρω από το θέμα του θείου και η πολιτεία να φροντίζει για το θρησκευτικό συναίσθημα. Εάν δεν το φροντίζει και δεν δίνει στους μαθητές τις σωστές προϋποθέσεις ώστε να κρίνουν, τότε αυτό θα το εκμεταλλευτούν διάφοροι. Και είναι πιθανόν να έχουμε εμφάνιση παραθρησκευτικών φαινομένων και κινήσεων
».
Πηγή: «Νέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com