12 Οκτ 2023

Ο Περιστερίου ανακήρυξε την θρησκεία της ύλης και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ομιλεί για τους οπαδούς του Κάιν.

  

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα διοργανώσει Συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης. Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος βρέθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι για να εξηγήσει. Στα χνάρια του Αλεξανδρουπόλεως ο Περιστερίου κηρύττει μία νέα θρησκεία.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Η Ιερά Σύνοδος λοιπόν πήρε μία πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα τέτοιο συνέδριο και να δώσει ένα στίγμα σύγχρονο, και στην προοπτική των προβλημάτων, των θεμάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία γενικότερα, και η Ελληνική και η διεθνή.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Αμέσως. Το θέμα πρώτα είναι: «Η Ορθόδοξη θεολογία εν πορεία στην άυλη πραγματικότητα της ύστερης νεοτερικότητας.» !!! Λίγο δύσκολο θέμα για το κοινό όπως το ακούει, απλώς λίγο να το αναλύσουμε.
Όπως ξέρετε ζούμε σε μία εποχή υψηλής τεχνολογίας και μέσα σε αυτό το χαρακτηριστικό βλέπουμε ότι υπάρχει αυτό που λέτε, η δημιουργία και η ύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης. Ζούμε μία εικονική πραγματικότητα. Ζούμε μία ψηφιακή πραγματικότητα.
Για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης που θέλετε να το εξειδικεύσουμε, αλλά να δώσουμε και τις άλλες πτυχές όμως, να μην περιοριστούμε μόνο σε αυτό, το οποίο είναι μία πτυχή. Απλώς να αναφέρουμε το εξής, ότι ζούμε καινούρια δεδομένα σε ανθρώπινο επίπεδο, σε ανθρώπινη επικοινωνία, και επειδή η τεχνική νοημοσύνη σχετίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ο άνθρωπος πλέον δεν μπορεί να το παρακολουθήσει,.

Χθες που είχαμε μία συνεδρίαση για αυτό το θέμα -θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα- κάποιος Μητροπολίτης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ο οποίος ασχολείται και με τα θέματα βιοηθικής, είπε την εξής απλή φράση η οποία μας δίνει να καταλάβουμε ακριβώς ποιο είναι το ζήτημα το οποίο θα εξετάσουμε. Αναφέρθηκε και είπε: Ακριβώς πριν έναν μήνα ολοκλήρωσα την εισήγησή μου και την έδωσα στους διοργανωτές του συνεδρίου να την μεταφράσουν και στα Αγγλικά, γιατί θα είναι διεθνές το συνέδριο και θα είναι σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Από την ημέρα εκείνη πριν έναν μήνα μέχρι αυτήν την στιγμή έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα δεδομένα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, που εγώ πλέον δεν μπορώ να διαβάσω αυτό το κείμενο που ετοίμασα πριν έναν μήνα και θα κάνω μια άλλη εισήγηση γιατί απλά άλλαξαν τα δεδομένα. Έτσι ακριβώς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ακριβώς. Αυτά ήδη υπάρχουν. Ήδη κυκλοφορούν σε παγκόσμια κλίμακα. Γίνονται τέτοιες απόπειρες. Είμαστε στα πρώτα στάδια. Είμαστε σε στάδιο πειραματισμού.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ακριβώς αυτή ήταν η άλλη πτυχή που ήθελα να δώσω από την αρχή. Είναι ότι σήμερα η Ιερά Σύνοδος θέλει να δώσει ένα τέτοιο στίγμα προσέγγισης του σύγχρονου ανθρώπου, της εξέλιξης της τεχνολογικής, της εξέλιξης του πολιτισμού, και γι’ αυτό όπως ήδη ακούσατε από τον τίτλο, ο οποίος είναι λίγο δυσνόητος όπως ακούστηκε: μία άυλη πραγματικότητα. Θέλει ακριβώς να διερευνήσει και να δει ποια είναι τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αυτήν την εξέλιξη, η οποία εξέλιξη μέχρι τώρα ήταν ο άνθρωπος που την διακινούσε. Τώρα πλέον ο άνθρωπος τρέχει πίσω από την τεχνική εξέλιξη και την τεχνολογία, και όλα τα σχετικά..

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ωραία. Βεβαίως. Πολύ καλά. Για προσέξτε εδώ, θέλω να διορθώσουμε κάτι, Όταν μιλάμε -για να διορθώσω το «ψυχή»– προσέξτε, έχουμε έναν επηρεασμό πλατωνικό και νεοπλατωνικό. Ο Πλάτωνας έδινε έμφαση στην ψυχή. Το πήραν και οι νεοπλατωνικοί του τρίτου αιώνα στην Αλεξάνδρεια και λένε ότι ο Χριστιανός θα ασχολείται με την ψυχή. Γι’΄ αυτό βρέθηκε ο Μάρξ. Είπε κάτι εξαιρετικό για να το διορθώσουμε. Είχε δίκιο. Λέει, εμείς θα ασχοληθούμε με την γη και τον άνθρωπο και θα αφήσουμε τον ουρανό για τους παπάδες και τα σπουργίτια. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Τί εννοώ; Ότι η Ανάσταση που μιλάει για τον Χριστό, μιλάμε για ανάσταση σωμάτων. Άρα δεν είναι μόνον θέμα ψυχής. Κυρίως και προτεραιότητα είναι το σώμα. Είναι η ύλη. Όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο. Η ενσάρκωση του Χριστού, όπως το λέει και η λέξη, έλαβε σάρκα ακριβώς για να προσλάβει τον άνθρωπο, στην κατάσταση στην οποία είναι. Άρα λίγο θέλω να το διορθώσουμε αυτό αγαπητοί συνάδελφοί, που αγωνιζόμαστε όλοι για τον λόγο και την μεταφορά του λόγου προς τους ανθρώπους, είτε μέσω του κηρύγματος είτε μέσω της τηλεόρασης.

TΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ el.gr

….Και φτάνουν οι άνθρωποι (σ.σ. ομιλεί για τους ανθρώπους στις τελευταίες βαθμίδες του μασονισμού) να λατρεύουν τον διάβολο Στην απορία σας… Γιατί;

Ενθυμείστε που σας διάβασα πέρυσι ότι μισούν τον Θεόν, τον Γιαχβέ, τον Κύριον, επειδή δεν είναι ο εισηγητής του πολιτισμού αλλά ο προστάτης του Σηθ; Ενώ τον Κάϊν τον είχε καταραστεί ο Θεός, ενώ ο Κάιν είναι ο εισηγητής του πολιτισμού; Και πράγματι, το βιβλίον της Γενέσεως μας λέγει ότι όλες οι επινοήσεις είναι από την γενεά του Κάιν και όχι από του Σηθ.

Έτσι λοιπόν, διαβάζοντας αυτοί την Γραφή βλέπουν, εφόσον θέλουν να θεραπεύουν την επιστήμη -έτσι λέγουν, έτσι διατείνονται- [ότι] δεν τους χρειάζεται ο Γιαχβέ, ο Κύριος, τον οποίον καταδικάζουν. Άλλο τώρα, ότι ο Θεός δεν θα ήθελε να αναπτυχθεί ένας ευρύς πολιτισμός πάνω στη γη, διότι ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν. Ύστερα τα αποτελέσματα του πολιτισμού τα είδατε. Μέσα στον πυρήνα του πολιτισμού υπάρχει πράγματι ο δαιμονισμός, η αλληλοκαταστροφή ή καλύτερα η αυτοκατααστροφή, Θα ‘ταν δυνατόν ποτέ να προέρχεται κάτι από τον Θεό και να υπάρχει μέσα στον πυρήνα του η αυτοκαταστροφή; Στον πολιτισμόν υπάρχει η αυτοκαταστροφή. Δεν θέλει πολλή φιλοσοφία και εξήγησις για αυτό το πράγμα. Το βλέπομε ολοκάθαρα αυτό. Το ζούμε, τί το βλέπομε; Το ζούμε.

Είμεθα μες στον πολιτισμό. Δεν μπορούμε να βγούμε από αυτόν και αυτοκαταστρεφόμεθα. Καθημερινά αυτοκαταστρεφόμεθα. Και η ατμόσφαιρα, και οι τροφές μας και τα πάντα. Τα πάντα. Και οι πόλεμοι που οργανώνουμε με τον τρόπο που πάμε να αλληλοεξοντωθούμε.

Έτσι, υπηρετεί τον πολιτισμόν η γενεά του Κάιν, η οποία έτυχε αποπομπής από τον Θεόν. Γι’ αυτό ενθυμείστε πέρυσι που σας είχα διαβάσει κάτι βαριές εκφράσεις εναντίον του Θεού, εναντίον του Κυρίου. Του Γιαχβέ, του Κυρίου. Ε λοιπόν αγαπητοί μου στρέφονται προς τον διάβολο. Αν λοιπόν η Γραφή η ίδια τους πληροφορεί ότι ο αντίχριστος… -συνεπώς όχι ο Χριστός τον οποίον μισούν θανασίμως- από αντίδραση θέλουν να λατρεύσουν ακριβώς εκείνο το πρόσωπο που θα στραφεί εναντίον του Χριστού και αυτός είναι ο αντίχριστος. Έτσι παίρνουν τον αριθμόν 666. Γνωρίζουν πολύ καλά τί κάνουν αλλά αυτό θέλουν, και ταυτοχρόνως εκφράζουν εκείνα τα οποία ήδη η προφητεία μας ειδοποιεί ότι θα γίνουν.

Κάθε μέρα σας το λέγω αλήθεια, περισσότερο και περισσότερο βεβαιώνομαι ότι το βιβλίον της Αποκαλύψεως δεν μπορεί πια να ερμηνεύεται όπως παλαιότερα. Αλληγορικά, πνευματικά, αναγωγικά κτλ Αγαπητοί μου, το μεγαλύτερο μέρος -έτσι το υποψιάζομαι, το βλέπω- το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου της Αποκαλύψεως μου φαίνεται ότι πια θα αρχίσουμε να το καταλαβαίνουμε κατά γράμμα. ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ πλέον. Διότι αυτή η περιγραφή όπως σας την διάβασα με εκείνο το οποίο ήδη ξεκινάει να γίνει στην Αμερική, είναι κατά γράμμα. (σ.σ. αναφέρεται νωρίτερα στο βίντεο για την συζήτηση στις ΗΠΑ δημιουργίας ενός συστήματος χάραξης ανεξίτηλης ταυτότητας με λέιζερ στους ανθρώπους από τις αρχές της δεκαετίας του ’60).

Ε πές τε μου λοιπόν. Μπαίνει κανείς σε αυτόν τον πειρασμό τρόπον τινά, σε αυτήν την πρόκληση, να αντιληφθεί και να πει, τί γίνεται εδώ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ. …

…Λέγει ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, Έχεις φίλους; Έχεις πνευματικά παιδιά; Έχεις γνωστούς; Ασφάλιζέ τους ειδοποιώντας τους για τον αντίχριστον.

(Απομαγνητοφώνηση από το 13.15 του βίντεο που ακολουθεί)

-https://youtu.be/x2wpgYXLPDs?t=795  patroparadoto sevas

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 σχόλιο:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Έχουν "ξεφύγει" για τα καλά....
Ακούς εκεί "κυρίως και προτεραιότητα είναι το σώμα".....
Ποιο από τα δύο συστατικά του ανθρώπου είναι ποιοτικά και αξιολογικά ανώτερο άγιε Περιστερίου;
Συγκρίνετε τα ασύγκριτα;
Τι είπε ο Κύριός μας;
τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; (Μαρκ. 8, 36-
"Εμείς παραδεχόμαστε, ότι το σώμα είναι κατώτερο από την ψυχή και υποδεέστερο· αυτό όμως δεν ση­μαίνει, ότι το σώμα είναι αντίθετο από την ψυχή, ότι δηλαδή την πολε­μά και ότι είναι πονηρό· αλλά έχει ανάγκη από την ψυχή, όπως ακριβώς η κιθάρα από τον κιθαριστή και το πλοίο από τον κυβερνήτη. Αυτά δηλαδή που δεν είναι αντίθετα με εκείνους που τα οδηγούν και τα μεταχειρίζονται, μπορεί να είναι πάρα πολύ σπουδαία, δεν έχουν ό­μως την ίδια αξία με τον τεχνίτη. (Ιερός Χρυσόστομος).
"Η ψυχή είναι ανώτερη από το σώμα και εκείνος που προτιμά το σώμα από την ψυχή, δεν διαφέρει καθόλου, από τους ειδωλολάτρες. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)
Όσοι ,δηλαδή, τονίζουν την ανωτερότητα της ψυχής έναντι του σώματος είναι επηρεασμένοι από τον Πλάτωνα και τους νεοπλατωνικούς;
Οι τελευταίοι υποτιμούσαν, όπως είναι γνωστό το σώμα, υποβαθμιζοντάς το σε φυλακή και τάφο της ψυχής. Το να προβάλλει, όμως, κανείς την αναντίρρητη αλήθεια περί της υπεροχής της ψυχής έναντι του σώματος δεν τον καθιστά φευ! πλατωνιστή και νεοπλατωνιστή!
Ας αφήσει, λοιπόν, το δαιμονοκίνητο και υλόφρονα Μαρξ, του οποίου η ολέθρια ιδεολογία επέφερε δυσθεώρητη πνευματική ζημία στην ανθρωπότητα.
Τα όσα α-διανόητα για ορθόδοξο επίσκοπο δήλωσε αντίκεινται σαφώς στη Θεολογία της Εκκλησίας μας και κατασκανδαλίζουν το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Πιθανώς να αποσπάσει τα εύσημα των ψευτοπροοδευτικών θολοκουλτουριαρέων "ων θεός η κοιλία", κατά το Παύλειο ρήμα.
Κάτι τέτοιο, όμως, κάθε άλλο παρά τον τιμά!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com