11 Αυγ 2023

Χαλκηδόνος σε Ζελένσκι: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Κίεβο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Επίσης συζητήθηκε η Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και το θέμα της επιστροφής των παιδιών που απελάθηκαν από τη χώρα, ενώ ο Πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε ότι η επίσκεψη του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είναι ένα σημαντικό μήνυμα υποστήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Ουκρανία και τον λαό της.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «εκτιμώ πολύ τον διάλογο που συνεχίσαμε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ήταν πολύ σημαντικός».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου τονίζοντας πως «στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας».

«Σας υποστηρίζουμε σθεναρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μπορείτε να είστε σίγουροι για την υποστήριξή μας και για ό,τι μπορούμε να κάνουμε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου» - υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Του Θάνου Θανόπουλου στην romfea.gr

Δείτε σχετικά και:

-Συνάντηση Χαλκηδόνος Εμμανουήλ με Κιέβου Επιφάνιο

-Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο;

-Μητροπολίτης Νέζιν Κλήμης: ''Εκτός από τον Αρχιμ. Αβραάμιο κανείς από την Λαύρα δεν προσχώρησε στην ΑΕΟ''

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαρταται πως στεκεσαι Χαλκηδωνος Εμμανουηλ.Με σωστη σταση κ με φρονηση.Η" με πονηρια;Γιατι κ ο Ζελενσκι λεει πως φροντιζει τον λαον του κ κοντευει να καταστρεψει την χωτα του κανοντας τα θεληματα των ΗΠΑ.οπως κ εσυ κ οχι το θελημα του Θεου.Το θελημα του Θεου φερνει ειρηνη κ απο οτι βλεπουμε κ ο Ζελενσκι κ το πατριαρχειο δεν φερνουν ειρηνη αλλα ταραχη κ πολεμο παγκοσμιως

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com