10 Αυγ 2023

Συνάντηση Χαλκηδόνος Εμμανουήλ με Κιέβου Επιφάνιο

Σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ επισκέφτηκε την Ουκρανία, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου και του Προεδρου της Ουκρανίας κ. Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην επίσημη κατοικία του, στο Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε στον Μητροπολίτη Επιφάνιο και στην Εκκλησία της Ουκρανίας τις θερμές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στο μεταξύ, διεξήχθη μια ειλικρινής και εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Σημαντική στιγμή της επίσκεψης αποτέλεσε το Τρισάγιο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ κοντά στο μνημείο των πεσόντων στρατιωτών που αγωνίστηκαν κατά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Αργότερα, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ επισκέφτηκε τη Λαύρα του Κιέβου, όπου ήταν φιλοξενούμενος του Αρχιμανδρίτου Αβρααμίου.

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

Δείτε σχετικά και:

-Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο;

-Μητροπολίτης Νέζιν Κλήμης: ''Εκτός από τον Αρχιμ. Αβραάμιο κανείς από την Λαύρα δεν προσχώρησε στην ΑΕΟ''

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπονται λιγο.Κανουν διωγμο της κανονικης Εκκλησιας κ σαν θεατρινοι το ξερουν καλα το σεναριο επιτελουν τρισαγια..Οταν τελειωσει ο πολεμος οπως τελειωσε κ ο κομμουνισμος που θα πανε να κρυφθουν; Το ξερουν πως ολα θα τελειωσουν εις βαρους τους κ ομως εξακολουθουν να υποστηριζουν ΗΠΑ κ οτι εκπροσωπει ο Ζελενσκι κ ο Ντουμενκο..Πως το καντηντησε σαν θεσμο το πατριαρχειο ο Βαρθολομαιος κ οι περιξ αυτου.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβεροι κ υποκριτες. Ουτε που σκεφτονται οτι σε λιγο θα αποχαιρετισουν τουτο τον ματαιο κοσμο κ θα βρεθουν ενωπιον του Θεου. Και τοτε.. ουτε χαιρετουρες ουτε γελια ουτε χαριεντισμοι.. Θα αποδοθει Δικαιοσυνη.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να αγωνιζεται το πατριαρχειο για την ενοτητα της Εκκλησιας εχει παρει αποφαση να ενωθει με ολα τα ζηζανια κ να καταστρεψει οτι εκτισαν με αγωνα οι πατερες.Τελικα θα ειναι πρωτος ανευ ισων σε ραδιουργιες διχασμους υποτελεια σε ΗΠΑ κ χειριστο παραδειγμα εκκλησιας παγκοσμιως.Ποιος θα σεβαστει ενα πατριαρχειο κ ενα πατριαρχη που το μονο που κανει ειναι να διχαζει το ορθοδοξο πληρωμα της Εκκλησιας;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com