18 Μαΐ 2023

Η Ευρωβουλή συνειδητά υποστηρίζει την αντιχριστιανική προπαγάνδα

Η έκθεση έλαβε χώρα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα τα υποτιθέμενα έργα τέχνης της Σουηδής λεσβίας φωτογράφου Elisabeth Ohlson, η οποία δεν κρύβει τον ακτιβισμό της υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤ.

Γράφει η Hélène de Lauzun* 

Στις 2 Μαΐου, η Ευρωβουλευτής της ακροαριστεράς Malin Björk έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα στην Ευρωβουλή εγκαινιάζοντας μια έκθεση φωτογραφίας η οποία παρουσίαζε ανοιχτά προκλητικές και αντιχριστιανικές εικόνες – που απεικόνιζαν έναν Χριστό ο οποίος μερικές φορές είναι μαύρος, άλλες ομοφυλόφιλος, και ο οποίος περιστοιχίζεται από αποστόλους που έχουν γίνει ακτιβιστές υπέρ των ΛΟΑΤ. Πολλά συντηρητικά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από διαφορετικές εθνικότητες αντιλήφθηκαν το σκάνδαλο για να καταδικάσουν την πρόκληση.

Η έκθεση έλαβε χώρα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα τα υποτιθέμενα έργα τέχνης της Σουηδής λεσβίας φωτογράφου Elisabeth Ohlson, η οποία δεν κρύβει τoν ακτιβισμό της υπέρ των ΛΟΑΤ και έχει ήδη οργανώσει κι άλλες εκθέσεις ανοιχτά προκλητικής φύσεως. Απεικονίζοντας το πρόσωπο του Χριστού με αυτό τον τρόπο, έχει την πρόθεση να αποδείξει ότι ο Υιός του Θεού που λατρεύεται από τους Χριστιανούς «υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων». Με μία προχειρότητα και χωρίς καμιά ιδιαίτερη ανησυχία εξηγεί στο Twitter ότι εφόσον η ιστορία της τέχνης είναι γεμάτη με απεικονίσεις του Χριστού εν μέσω ετεροφυλόφιλων ατόμων, δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεται κανείς για δώδεκα ατυχή κλισέ.

Σύντομα ακούστηκαν διαμαρτυρίες από την συντηρητική πολιτική τάξη της Ευρώπης. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας Matteo Salvini γνωστοποίησε την αποδοκιμασία του για την έκθεση στο λογαριασμό του στο Facebook: «Τέχνη»; «Όχι, μόνο χυδαιότητα και ασέβεια». Το ίδιο επαναλήφθηκε και από τον Ισπανό Ευρωβουλευτή Jorge Buxadé, μέλος του κόμματος VOX («ΦΩΝΗ») της χώρας του, ο οποίος αποκάλεσε την έκθεση «αηδιαστική και άθλια» σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθεί η κατά προσέγγιση μετάφραση της ανάρτησης του Jorge Buxadé από τα ισπανικά:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει γίνει χώρος ατιμωρησίας για το λόμπι των LGTBIQ+ με τη συνενοχή της αριστεράς, λαϊκής και φιλελεύθερης.

Η απέραντη περιφρόνησή μου για τον δημιουργό, τους υποστηρικτές και όσους το έχουν επιτρέψει. Αηδιαστικό και άθλιο.

Η ευχή μου να μην είναι δυνατό κάτι ανάλογο με το επόμενο νομοθετικό σώμα».

Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Nicolas Bay, πρώην μέλος του Εθνικού Κόμματος της Γαλλίας (Rassemblement National) που συστρατεύτηκε με τον Éric Zemmour (Γάλλο πολιτικό που θεωρείται ότι ανήκει στην ακροδεξιά), έγραψε στην πρόεδρο της Ευρωβουλής Roberta Metsola για να ζητήσει την αφαίρεση των φωτογραφιών, εξηγώντας ότι «μερικές από τις εικόνες εμπεριέχουν ένα προσβλητικό μήνυμα απέναντι στη χριστιανική θρησκεία και τον Χριστό, το οποίο πολλοί πιστοί θα μπορούσαν δικαίως να θεωρήσουν βλάσφημο». Τονίζει ότι μια τέτοια ελευθεριότητα (και θράσος) έναντι των Χριστιανών πιστών, δεν θα θεωρούταν κατάλληλη και ορθή απέναντι σε μουσουλμάνους πιστούς – υπενθυμίζοντας το γνωστό περιστατικό των δολοφονιών των δημιουργών καρτούν που εργάζονταν σε κάποια γαλλικά έντυπα για απεικόνιση του Μωάμεθ σε γελοιογραφίες. Γράφει: 

«Η Malin Björk προφανώς δεν θα τολμούσε ποτέ να προσκαλέσει έναν καλλιτέχνη που θα δημιουργούσε γελοιογραφίες με τον Μωάμεθ, τον προφήτη του ισλάμ, ή που θα διέστρεφε το περιεχόμενο του κορανίου, ειδικά με τέτοια απαράδεκτα μηνύματα. Άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν πεθάνει γιατί τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

35 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου έχουν συνυπογράψει την επιστολή που συνέταξε ο Nicolas Bay. Αυτή η αυθόρμητη συστράτευση έφερε μαζί 22 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου από το κόμμα ECR (European Conservatives and Reformists – Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Αναμορφωτές, κόμμα της Ευρωβουλής που θεωρείται ότι ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς), 11 ανεξάρτητους ευρωβουλευτές, τον Εσθονό ευρωβουλευτή Jaak Madison από το κόμμα ID (Identity and Democracy – Ταυτότητα και Δημοκρατία, κόμμα της Ευρωβουλής που θεωρείται ότι τοποθετείται δεξιά προς ακροδεξιά στον πολιτικό χώρο) και τον Γάλλο ευρωβουλευτή François-Xavier Bellamy – μοναδικό εκπρόσωπο από το κόμμα EPP (European People’s Party – Ευρωπαϊκό Κόμμα του Λαού, το παλαιότερο κόμμα της Ευρωβουλής που θεωρείται ότι ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς και έχει μέλη από χριστιανοδημοκρατικά και συντηρητικά εθνικά κόμματα). Η ομάδα αντιπροσώπων από τη Γαλλία μέσα στο κόμμα ID, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει ξεχωριστά μια επιστολή σε έναν κουέστορα (quaestor, ταμία με αρμοδιότητες επίβλεψης οικονομικών και διοικητικών θεμάτων – σε κάθε σώμα της Ευρωβουλής ορίζονται πέντε τέτοιοι), την οποία υπέγραφε ο επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας στο κόμμα ID, ευρωβουλευτής Jean-Paul Garraud και στην οποία καταδικάζεται το κλίμα «χριστιανοφοβίας» που ενθαρρύνεται από μια τέτοια έκθεση: «Σε μια εποχή που μεγάλος αριθμός εκκλησιών στην Ευρώπη καίγονται ολοσχερώς ή υφίστανται βανδαλισμούς, η προώθηση μιας έκθεσης που προσβάλλει την χριστιανική** θρησκεία είναι παντελώς και ιδιαιτέρως ανάρμοστη».

Όπως τονίζει και η ιστοσελίδα Catholic World Report (Δελτίο Ειδήσεων από τον Κόσμο των Καθολικών – δωρεάν online περιοδική έκδοση), η διοργάνωση αυτής της έκθεσης εντός των τειχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει να θεωρηθεί υπό το φως της πεισματικής εμμονής με την οποία ο ευρωπαϊκός θεσμός των Βρυξελλών έχει αρνηθεί για χρόνια να επιτρέψει την τοποθέτηση σκηνών από τη Γέννηση του Χριστού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία ότι θα μπορούσαν αυτές να είναι (για κάποιους) «προσβλητικές».

Η έκθεση τελείωσε την Παρασκευή 5 Μαΐου, αλλά επεσήμανε για άλλη μια φορά την αδιαφορία και τον εφησυχασμό των ευρωπαϊκών θεσμών για ένα από τα πολλά προσωπεία της «προοδευτικής» ιδεολογίας, αλλά και υπογράμμισε το πόσο αδύναμη και εύθραυστη καθίσταται κάθε απάντηση της «συντηρητικής» πλευράς (που βρίσκεται σε μειοψηφία) σε τέτοιου είδους επιθέσεις και προσβολές.  

* Η Hélène de Lauzun σπούδασε στο Παρίσι στο École Normale Supérieure. Δίδαξε Γαλλική φιλολογία και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Harvard και έλαβε διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Histoire de l’Autriche» («Ιστορία της Αυστρίας», από το γαλλικό εκδοτικό οίκο ιστορικών βιβλίων «Perrin», 2021).

 ** Η επιστολή αναφέρει για την ακρίβεια «καθολική» θρησκεία, εφόσον γράφτηκε από καθολικούς, αλλά θίγονται προφανώς (αν όχι όλοι) οι περισσότεροι Χριστιανοί, αιρετικοί (καθολικοί και άλλοι) και Ορθόδοξοι.

europeanconservative

enromiosini

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανεστη!!!Για ολους αυτους τους δυστυχεις γραφουμε, Αναστητω ο Θεος κ διασκορπισθειτωσαν οι εχθροι Αυτου.... Ευγε στους ευρωβουλευτες που διαμαρτυρηθηκαν. Οι Ελληνες ευρωβουλευτες που ζητουν την ψηφο μας, πηραν χαμπαρι τι γινεται σ αυτη την παναθλια Ε. Ε. η ασχολουνται με τα πορτοφολια τους κ τις μιζες;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com