26 Απρ 2023

Ξεκίνησαν οι διεργασίες για ενοποιήση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος με την Εκκλησία των Σκοπίων

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας των Σκοπίων, κατά την οποία ανακοινώθηκε η έναρξη της ενοποίησης με την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος του Πατριαρχείου Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των Σκοπίων, έλαβε διάφορες αποφάσεις σχετικά με την κατάτμηση των υφιστάμενων Μητροπόλεων, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση από την Εκκλησία της Σερβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Τιμόθεος της Εκκλησίας των Σκοπίων ανέφερε ότι η πλήρης ένταξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος (υπό του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη) στην Εκκλησία το Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί μετά την Ιερά Σύνοδο του Πατριάρχη Σερβίας μεταξύ 14 με 15 Μαΐου 2023.

Τέλος να αναφερθεί ότι το σχίσμα μεταξύ της Εκκλησίας το Σκοπίων και της Εκκλησίας της Σερβίας, επουλώθηκε τον Μάιο του 2022 με κοινό συλλειτουργό μεταξύ του Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφυριού και του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου.

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έγινε η εκκλησία των Σκοπίων με το όνομα Αχρίδος, ενώ υπάρχει Επισκοπή Αχρίδος με τον Ιωάννη. Δεν θυμίζει Μητροπολίτη Κιέβου με την νέα Ουκρανική εκκλησία ; Η διαφορά είναι ότι η Ρωσία δεν δέχθηκε σε αντίθεση με τους Σέρβους, που για να την μπουν στον Πάτριαρχη την ονομάζουν Μακεδονική

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com