21 Μαρ 2023

Δώρο η «μακεδονική» γλώσσα στα Σκόπια!

Δώρο η «μακεδονική» γλώσσα στα Σκόπια!

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ψάχνουν τον τρόπο να προσφύγουν και σε κάποιο άλλο ανώτερο δικαστήριο

Κι όμως, συνέβη κι αυτό: Ελληνικό δικαστήριο δικαίωσε τους Σκοπιανούς για το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας, όσο κι αν αυτό είναι εξωφρενικό .

Η εξέλιξη και η απόφαση που βγήκε την περασμένη Παρασκευή είναι απρόσμενες και αναμένεται να επηρεάσουν και τα γεγονότα στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία από σήμερα, οπότε, μέσω της «δημοκρατίας», γίνεται γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου της Φλώρινας, το οποίο, δικάζοντας τις μέχρι τώρα αιτήσεις ανακοπής για την αναγνώριση της ΜΚΟ, που θέλει να διδάξει την ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα, στην Ελλάδα, απορρίπτει όλες τις μέχρι τώρα αιτήσεις που εκδικάστηκαν. Ουσιαστικά, το δικαστήριο νομιμοποιεί τη δράση της, σύμφωνα και με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Φλώρινας που είχε ληφθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Το θέμα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλους όσοι μέχρι στιγμής γνωρίζουν τι έχει συμβεί, δηλώνοντας ότι κάπως έτσι ουσιαστικά συνεχίζεται το ξεπούλημα της μίας και μοναδικής, ελληνικής Μακεδονίας, αφού αυτό που πραγματικά βγάζει μάτια είναι ότι στην επικύρωση αυτής της απόφασης το δικαστήριο αναφέρει ως «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» την ονομασία του με τη… μακεδονική γλώσσα! Με άλλα λόγια, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που αναγνωρίζει την ανύπαρκτη αυτή γλώσσα ως «μακεδονική» χωρίς εισαγωγικά και αυτή η απόφαση συνοδεύεται από ένα σκεπτικό 50 σελίδων, το οποίο, όμως, βασίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών!

Καταλάβατε τώρα πόσο επιζήμια είναι αυτή η Συμφωνία για την πατρίδα μας;

Η καλοστημένη προδοτική συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε αμέσως μετά η Ν.Δ. μάς οδηγεί κάπου εδώ και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Βέβαια, όλοι αυτοί που υπερασπίζονται τα κόμματα θα πουν πάλι τα δικά τους, ωστόσο ο ξεσηκωμός των Μακεδόνων είναι πλέον αναμενόμενος, γιατί το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι ότι το δικαστήριο της Φλώρινας απορρίπτει και την προσφυγή της εισαγγελέως Φλώρινας, η οποία εκτελούσε εντολή του κ. Ντογιάκου, προκειμένου να προσφύγει στη… Δικαιοσύνη κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Φλώρινας.

Όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί (καταγράφονται στο έγγραφο της απόφασης) και επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ψάχνουν πλέον τον τρόπο να προσφύγουν και σε κάποιο άλλο ανώτερο δικαστήριο της Ελλάδας, εάν μπορούν, γι’ αυτό και από σήμερα θα αρχίσουν οι επαφές με νομικούς, για να μην αφήσουν το θέμα έτσι όπως προκύπτει πλέον από την απόφαση του δικαστηρίου Φλώρινας. Τώρα πλέον οι Σκοπιανοί θα κάνουν… πάρτι στη δυτική Μακεδονία αρχικά και θα απλώσουν τα πλοκάμια τους σε όλη τη Μακεδονία, με αντίστοιχα κέντρα εκμάθησης της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας. Η ελληνική κυβέρνηση ξύπνησε ή ακόμη κοιμάται τον ύπνο του «άσχετου και επικίνδυνου»;

Αυτή είναι η απόφαση 

ΑΠΟΦΑΣΗ 41/2023

(Αριθμός έκθεσης κατάθεσης τριτανακοπής 85/05-12-2022)

(Αριθμός έκθεσης κατάθεσης ανακοπής 91/29-12-2022)

(Αριθμός έκθεσης κατάθεσης α’ πρόσθετης παρέμβασης 9/01-2-2023) (Αριθμός έκθεσης κατάθεσης β’ πρόσθετης παρέμβασης 11/01-2-2023)

· ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή Ελένη Τσιμέρογλου, Πρωτοδίκη, που ορίσθηκε από την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου-Πρόεδρο Πρωτοδικών, και από τον Γραμματέα Μιχαήλ Ταμπάκη.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριό του, τη 2ο Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να δικάσει υπόθεση, με αντικείμενο την ακύρωση Διαταγής του Ειρηνοδίκη Φλώρινας περί έγκρισης σωματείου, μεταξύ:

ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ:

ΑΣΚΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ένωση

ΤΟΥ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΤΟΝΤΟΣ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣ: Σωματείου με την επωνυμία «Παμμακεδονική Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Άνω Πόλη), επί της οδού Κλαυθμώνος αριθ. 37, με Α.Φ.Μ: 998463088, και όπως νομίμως εκπροσωπείται δια του Προέδρου αυτού, Μιχαήλ Χρυσανθόπουλου, ο οποίος παραστάθηκε στο ακροατήριο μετά των πληρεξούσιων δικηγόρων του Ιωάννη Νισύριου (Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, Α.Μ: 2029) και Σπυρίδωνος Χριστόφιλου (Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, Α.Μ: 9711), που κατέθεσαν τις από 02-2-2023 κοινές έγγραφες προτάσεις.

ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ – ΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣ: Σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», που εδρεύει στη Φλώρινα και όπως νομίμως εκπροσωπείται, που παραστάθηκε στο ακροατήριο δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Κυριάκου Σπόντη (Δ.Σ. Κοζάνης, Α.Μ: 303), ο οποίος κατέθεσε τις από 02-2-2023 έγγραφες προτάσεις.

ΑΝΑΚΟΠΗ:

ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΣΑΣ: Εισαγγελέως Πρωτοδικών Φλώρινας, Αναστασίας Καλαϊτζή, η οποία παραστάθηκε αυτοπροσώπως στο ακροατήριο και κατέθεσε τις από 02-2-2023 έγγραφες προτάσεις.

ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΑΝΑΚΟΠΗ: Σωματείου με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (στη μακεδονική γλώσσα «LEHTAΡ 3Α MAKEDOHCKи JA3иK BO FP-JA», στην αγγλική γλώσσα «CENTRE FOR MACEDONIAN LANGUAGE IN GREECE»), που εδρεύει στη Φλώρινα και όπως:

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 01-2-2023 υπό στοιχείο Α) πρόσθετη υπέρ της ανακόπτουσας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Φλώρινας παρέμβαση, ασκηθείσα δια του με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 9/01-2-2023 αυτοτελούς δικογράφου, ως απαράδεκτη.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 01-2-2023 υπό στοιχείο Β) πρόσθετη υπέρ της ανακόπτουσας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Φλώρινας παρέμβαση, ασκηθείσα δια του με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 11/01-2-2023 αυτοτελούς δικογράφου, ως απαράδεκτη.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 02-2-2023 υπό στοιχείο Γ) πρόσθετη υπέρ της ανακόπτουσας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Φλώρινας παρέμβαση, ασκηθείσα τόσο με προφορική δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του προσθέτως παρεμβαίνοντος νομικού προσώπου, όσο και με τις νομίμως κατατεθείσες έγγραφες προτάσεις, ως απαράδεκτη.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 05-12-2022 και με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 85/05-12-2022 τριτανακοπή του σωματείου με την επωνυμία «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας», ως ουσιαστικώς αβάσιμη.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 29-12-2022 και με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 91/29-12-2022 ανακοπή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Φλώρινας, απορριπτομένης, έτσι, και της από 02-2-2023 υπό στοιχείο Δ) πρόσθετης υπέρ αυτής (της ανακόπτουσας) παρέμβασης, ασκηθείσης τόσο με προφορική δήλωση της πληρεξούσιας δικηγόρου της προσθέτως παρεμβαίνουσας «Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», όσο και με τις νομίμως κατατεθείσες έγγραφες προτάσεις, ως προς την ουσία τους.

ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ τη με αριθμό 27/28-7-2022 διαταγή του Ειρηνοδίκη Φλώρινας, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 41/25-7-2022 αίτηση περί έγκρισης-δημοσίευσης του καταστατικού και εγγραφής στο οικείο τηρούμενο στο Πρωτοδικείο Φλώρινας βιβλίο του νομίμως εκπροσωπουμένου καθ’ ου οι (τριτανακοπές σωματείου, με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (στη μακεδονική γλώσσα «LEHTAP 3Α ΜΑΚΕΔΟHCK JA3иK BO ΓΙиJA», στην αγγλική γλώσσα «CENTRE FOR MACEDONIAN LANGUAGE IN GREECE») και έδρα στη Φλώρινα.

ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ το σύνολο των δικαστικών εξόδων μεταξύ απάντων των διαδίκων.

ΚΡΙΘΗΚΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του, στη Φλώρινα, τη 16η Μαρτίου 2023, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των παρισταμένων πληρεξούσιων δικηγόρων.

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

newsbreak,20-03-2023

Δείτε και -Εθνικό έγκλημα: Το Πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε τις ενστάσεις για τη δημιουργία Κέντρου «μακεδονικής» γλώσσας και επικύρωσε το καταστατικό του!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη συμφωνία των Πρεσπών η γλώσσα των Σκοπίων ονομάζεται σαφώς "μακεδονική". Τον καιρό της δικτατορίας στη στήλη "Τα Γλωσσικά μας" της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας "Νέα Πολιτεία η γλώσσα των Σκοπίων ονομαζόταν συνεχώς "μακεδονική". Κι όμως το καθεστώς, που λογόκρινε τα πάντα, ουδέποτε το λογόκρινε.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Aναρωτιέται, κανείς, εάν έχει μείνει τίποτε όρθιο σε αυτή τη χώρα!
Ανεύθυνοι και απάτριδες πολιτικοί εξουσιαστές, με διευθύνσεις και ονόματα, οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς, επικεφαλής ενός μηδενιστικού και εθνοπροδοτικού μορφώματος, νυν κόμματος και τέως απο- κόμματος, του οποίου οι εθνοπροδότες βουλευτές ψήφισαν τη βδελυκτή συμφωνία, με την ένοχη ανοχή του κ.Καμμένου και των βουλευτών του, ξεπούλησαν την Μακεδονία σε καταφανή αντίθεση προς το φρόνημα και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, καταπατώντας στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές...
Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους...
Και τις συνέπειες της προδοσίας τις βιώνουμε συνεχώς στο πετσί μας!
Η Δικαιοσύνη της πατρίδας μας, με μια απόφαση που κάθε άλλο παρά της προσδίδει κύρος (ίσα-ίσα συντελεί στην καθίζηση του κύρους της) απέρριψε τις ουσιωδέστατες προσφυγές πατριωτικών σωματείων αλλά και της εισαγγελέως , στοιχούσα, ενδεχομένως, σε διατάξεις της ελεεινής συμφωνίας, πράγμα που αμφισβητείται από τους προσφυγόντες, εξ όσων έχει καταστεί γνωστό.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com