12 Μαρ 2023

Ο Καναδάς παγκόσμιος ηγέτης στη συλλογή οργάνων από τα θύματα της ευθανασίας για μεταμοσχεύσεις

Η ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία υποδύεται τη «φιλανθρωπία»

Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Η ευθανασία έχει ένα απαίσιο, έντεχνα καμουφλαρισμένο προσωπείο. Εξαπατά  «επιδέξια» τον ασθενή, πείθοντας πως είναι ωραίο να φύγει από τη ζωή κρατώντας τον έλεγχο του εαυτού του και όχι έρμαιο της αρρώστιας του. Θα φύγει με «αξιοπρέπεια». Δεν θα είναι βάρος ούτε θα καταντήσει παραμορφωμένος από τις ιατρικές παρεμβάσεις. Θα φύγει ήρεμα, με το δικό του τρόπο. Δεν θα γίνει πειραματόζωο σε θεραπείες. Τί αξία έχει η ζωή του έτσι όπως έγινε;  Όλα τελειώνουν εδώ,  ο κύκλος του έκλεισε, κανείς εξάλλου δεν νοιάζεται για εκείνον. Τώρα μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να δώσει τα όργανά του για κάποιον άρρωστο. Θα «ζει σε ένα άλλο σώμα» Θα κάνει και μία αγαθοεργία, δεν θα είναι ζημιά για τη κοινωνία. Με τέτοια ψεύτικα επιχειρήματα, το Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία, Καναδάς, ΗΠΑ, έχουν εγκρίνει την «θεραπευτική»….επιλογή του θανάτου και μάλιστα με την  ιατρική συνδρομή- (MAiD)

Πρόκειται για πλάνη και απάτη.  Πολιτικοί, γιατροί, νομικοί παρασύρουν τον αδύναμο άνθρωπο στο δικό του θάνατο! Πίσω από αυτά τα επιχειρήματα βρίσκονται η αδυναμία της επιστήμης να προσφέρει θεραπεία και σωστή ανακουφιστική φροντίδα, το οικονομικό συμφέρον των ασφαλιστικών ταμείων, η αδυναμία ή απροθυμία της οικογένειας  να περιθάλψει τους ανθρώπους της και η ανθρώπινη σκληροκαρδία. Βρίσκεται η έλλειψη χριστιανικής πίστης που ενδυναμώνει και προσφέρει ελπίδα στις δοκιμασίες. Τώρα δυστυχώς δημιουργήθηκε και μία νέα φιλάνθρωπη «ένδειξη» για ευθανασία. Η συλλογή οργάνων για μεταμόσχευση. Και μάλιστα οργάνων ασθενών με ψυχολογικά προβλήματα, που έχουν το μεταμοσχευτικό «πλεονέκτημα» ότι είναι νεότεροι, οπότε τα όργανά τους είναι σε καλύτερη βιολογική κατάσταση. Όλα αυτά δεν είναι υπόνοιες. Είναι επιβεβαιωμένες πρακτικές που άρχισαν πριν λίγα χρόνια και εφαρμόζονται επίσημα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, από τότε που νομιμοποιήθηκε το 2021 στο Καναδά η ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία, (Medical Assistance in Dying-MAiD) και άρχισαν τα όργανα να δίνονται για μεταμόσχευση, οι γιατροί του Καναδά έχουν ήδη προχωρήσει σε πάνω από τις μισές παγκοσμίως μεταμοσχεύσεις «οργάνων ευθανασίας». Με το τρόπο αυτό ο Καναδάς αναδείχθηκε σε παγκόσμιο ηγέτη στις δωρεές οργάνων προερχομένων από άτομα που πέθαναν με «νόμιμη» ευθανασία. (1)

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Transplantation» τον Σεπτέμβριο του 2022, και κατέληξε ότι ο Καναδάς είναι πρώτος σε μεταμοσχεύσεις ή αλλιώς στη δωρεά οργάνων που ελήφθησαν μετά από ευθανασία (organ donation after euthanasia, ODE),  δηλαδή μετά από υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ο Καναδάς είχε συνολικά 136 περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων από τότε που έγινε νόμιμη η ιατρική βοήθεια στον θάνατο (MAiD) το 2016, ενώ μόνο  στο 2021 είχε 49 περιπτώσεις τέτοιων μεταμοσχεύσεων-ODE.  Σύμφωνα με το Καναδικό Ινστιτούτο Πληροφοριών Υγείας, το 6% όλων των δωρεών οργάνων για μεταμοσχεύσεις στον Καναδά προέρχεται από άτομα που πέθαναν από MAiD. (1)

Οι συνολικές περιπτώσεις ODE σε Καναδά, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο, χώρες που οι ασθενείς πεθαίνουν με  MAiD και τα όργανα δίνονται για μεταμοσχεύσεις έφτασαν τις 286 έως και το 2021, ενώ τα όργανα χρησιμοποιήθηκαν σε 837 περιπτώσεις μεταμόσχευσης.(2)

Οι ολοένα και ανεκτικότεροι νόμοι του Καναδά επέτρεψαν την αύξηση της ευθανασίας κατά 32% από το 2020, με περισσότερους από 10.000 ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα στο 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία, λόγω της ιατρικώς υποβοηθούμενη ευθανασίας, MAiD, κατά το 2021, περισσότερες από τις μισές μεταμοσχεύσεις οργάνων στον κόσμο από «μοσχεύματα ευθανασίας» έγιναν από γιατρούς στον Καναδά.

Οι θεραπευτικές «προτεραιότητες» των Καναδών ιατρών είναι ανησυχητικές. Η ιατρός Angelina Ireland, διευθύντρια φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου στο Delta Hospice Society (DHS) , δηλώνει:  «Έχουμε δει Καναδούς που δεν έφτασε καν η ώρα τους να πεθάνουν, να έχουν επιλεγεί για εκτέλεση με κρατική έγκριση», και συνεχίζει καταγγέλλοντας  :

«Μία από τις πιο φρικτές και μακάβριες συνέπειες των φιλελεύθερων πολιτικών ευθανασίας είναι και  η αύξηση της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων στην «μαύρη αγορά».

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο  Dr. Johannes Mulder, που ασχολείται με το MAiD στην Ολλανδία, υπέδειξε ως πιθανό αίτιο μελλοντικής ανησυχίας ότι κάποιοι ασθενείς μπορεί να πιεστούν να προχωρήσουν σε ευθανασία, καθώς αυτή αποτελεί τρόπο για να αυξηθούν τα διαθέσιμα όργανα για μεταμόσχευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο Κεμπέκ το 15% των δωρητών οργάνων πέθαναν με ευθανασία, ο δε αριθμός των δωρητών έχει τριπλασιαστεί στα τελευταία 5 χρόνια και το 5% των θανάτων στη περιοχή είναι με ευθανασία ή ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία. (2)

Η Dr. Ireland,  συνεχίζοντας το σχολιασμό της υπενθυμίζει πως υπάρχει ένα «ανυποψίαστο Καναδικό κοινό που πιθανότατα δεν γνωρίζει για το «επικερδές εμπόριο ανθρώπινων οργάνων». Από καθαρά επιχειρηματική σκοπιά, το Καναδικό υλικό θεωρείται πολύ υψηλής ποιότητας στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα περιζήτητο για μεταμόσχευση. Έχει κανείς ιδέα τι είναι διατεθειμένος να πληρώσει ένας μεσάζων πτωμάτων για τα εξαιρετικά Καναδικά μέρη ανθρώπινου σώματος;»

Όσοι υπερασπίζονται τη ζωή και τον φυσικό θάνατο,  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, στο γεγονός πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Justin Trudeau επέτρεψε τέτοιου είδους νομοθεσία που επεκτείνει ανεξέλεγκτα την ιατρικώς υποβοηθούμενη ευθανασία. Ως αποτέλεσμα της μεγάλης περυσινής αντίδρασης από πολιτικούς και πολίτες, η κυβέρνηση Trudeau, προσπαθεί τώρα να καθυστερήσει την επέκταση του νόμου Εάν πραγματοποιηθεί η επέκταση, από το Μάρτιο του 2023 θα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν χρήση της και όσοι πάσχουν αποκλειστικά από ψυχικές ασθένειες.

Όργανα αξίας «εκατομμυρίων» (1)

Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, μια καρδιά «αξίζει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στις ΗΠΑ. Τα συκώτια έρχονται στη δεύτερη θέση, περίπου 557.000 δολάρια, τα νεφρά κοστίζουν περίπου 262.000 δολάρια το καθένα. Υπάρχει και το ανθρώπινο δέρμα ($10/ η ίντσα), το στομάχι ($500) και τα μάτια ($1.500 το καθένα)»

Ενώ η πώληση οργάνου για χρήματα είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες, η Dr. Ireland δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τί συμβαίνει στο Καναδά.: «Η τιμή που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η αγορά για τα όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι εκπληκτική. Ποια είναι  η «προμήθεια» για την παροχή τέτοιου υλικού; Συνδέονται οι γιατροί, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, τα κυβερνητικά τμήματα με δίκτυα «μεταμοσχεύσεων»;»

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το  51% των Καναδών αντιτίθενται κατηγορηματικά στην ιδέα της πρόσβασης των ψυχικώς πασχόντων στην MAiD, το 18% είναι αβέβαιοι και το 31% είναι υπέρ. Σχετικά με την ιατρικώς υποβοηθούμενη ευθανασία χωρίς δωρεά οργάνων, η οποία καθιερώθηκε το 2016,  το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι υποστηρίζει τους υπάρχοντες νόμους για την MAiD, το 28% είναι αντίθετο και το 11% αβέβαιο. Το 52%  παραδέχεται ότι η αύξηση της  MAiD έχει «υποτιμήσει την αξία της ανθρώπινης ζωής» στη χώρα.(3) Η αλήθεια είναι πως όλο να πληθαίνουν οι «ντροπιαστικές» αναφορές ότι σε συνταξιούχους ή πολύπλοκα περιστατικά ασθενών, προσφέρεται η επιλογή της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αντί για τη βοήθεια που χρειάζονται για να γίνουν υγιείς.

Η Dr. Ireland τόνισε ότι αν οι Καναδοί είναι περήφανοι που υποστηρίζουν την MAiD και τις άλλες «καινοτομίες που τους πουλήθηκαν από την παγκόσμια τάξη», ωστόσο έχουν καθήκον να βγάλουν τα «ροζ γυαλιά και να δουν τί τους πούλησαν στη πράξη». «Ας έχουμε κατά νου ότι οι πιο ευάλωτοι ανάμεσά μας θα θυσιαστούν στο βωμό του «προοδευτισμού. Οι φτωχοί, άστεγοι, ανάπηροι, ψυχικά άρρωστοι, συνταξιούχοι, ανήλικοι, ανεμβολίαστοι, κινδυνεύουν όλοι.»

Και συνέχισε:  «Το μόνο πράγμα που μπορεί να κρατήσει το κόσμο μας ασφαλή είναι η πλήρης κατάργηση της ευθανασίας και η προώθηση μιας νομοθεσίας «που καθιερώνει την ανακουφιστική φροντίδα για τους ασθενείς, τα προγράμματα αποθεραπείας για τους ανήμπορους, και την οικονομική τόνωση για τους φτωχούς».

«Σίγουρα θα χρειαστεί όραμα και αφοσίωση αλλά στους ανθρώπους μας δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Η αποτυχία να δράσουμε ενάντια στη μάστιγα της ευθανασίας θα οδηγήσει σε μαζική σφαγή. Η ιστορία θα καταγράψει την εποχή που κανένας πολίτης δεν θα αισθάνεται ασφαλής».

Η ευθανασία στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμη, ούτε εφαρμόζεται. Αυτό υπαγορεύει η φιλεύσπλαχνη χριστιανική συνείδηση του λαού μας και η έντιμη ιατρική πρακτική. Ωστόσο άρχισαν και εδώ να ακούγονται φωνές απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής όταν δεν είναι ευχάριστη, «αξιοπρεπής» και κυρίως όταν ζητά χρόνο και χρήμα. Άλλοτε επιστρατεύονται η δωρεά οργάνων, το περιορισμένο προσδόκιμο επιβίωσης, η «πτωχή» ποιότητα ζωής ως  αφορμές για να σταματήσουν οι θεραπευτικές προσπάθειες και να δοθεί η συγκατάθεση για το τέλος. Ας αφήσουμε να ορίσει  το τέλος Εκείνος που όρισε και την αρχή κάθε ζωής και ας κρατήσουμε τον άνθρωπο κοντά μας όσο γίνεται περισσότερο και όσο καλύτερα φροντισμένο! Εάν ενδιαφέρει στα αλήθεια το «αξιοπρεπές» τέλος του ανθρώπου και η παντοτινή ζωή του,  ας του δώσουμε αυτό που τα εξασφαλίζει.  Χριστιανικό τέλος με όλη τη φροντίδα, την ιατρική επιμέλεια και κυρίως τα πνευματικά εφόδια για την αιωνιότητα κοντά στο Θεό. Όλες οι άλλες φιλάνθρωπες «λύσεις» είναι παγίδες «εκ του πονηρού» και καταστρέφουν ανεπιστρεπτί το δύστυχο πονεμένο άνθρωπο.

Παραπομπές:

1. https://www.lifesitenews.com/news/liberal-euthanasia-laws-make-canada-the-world-leader-in-organs-harvested-from-assisted-suicide-victims/

2. https://ifamnews.com/en/terrifying-euthanasia-used-to-satisfy-organ-transplants

3. https://www.lifesitenews.com/news/majority-of-canadians-oppose-expanding-euthanasia-to-include-mental-illness-poll/?utm_source=daily-world-2023-02-17&utm_medium=email

-https://mumdadandkids.gr/vioithiki-iatriki/o-kanadas-pagkosmios-igetis-sti-syllogi-organon-apo-ta-thymata-tis-efthanasias-gia-metamosxeyseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com