2 Αυγ 2022

Φέρνουν τον αχειροτόνητο σχισματικό Επιφάνιο Κιέβου στην Καβάλα

Συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιερωνύμου στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο

Σε αναμονή της τελικής απάντησης του μητροπολίτη Κιέβου

Μια πολύ σημαντική συνάντηση για την Ορθοδοξία αναμένεται να σημειωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ανατολική Μακεδονία, αφού, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να βρεθούν εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το επίσημο δελτίο Τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, η οποία θα ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης σε Καβάλα και Θάσο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κάτι που έχει αποφασιστεί μετά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας που διεξήχθη στο Φανάρι. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Στέφανο, και επιβεβαιώθηκε η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ανατολική Μακεδονία, αφού ο κ. Βαρθολομαίος αποδέχτηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Θάσο για διάστημα δύο ημερών, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Καβάλα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Η επίσκεψή του αναμένεται να συμπέσει με την αντίστοιχη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που έχει ανακοινωθεί ότι θα βρίσκεται εκεί στις παραπάνω ημερομηνίες.

Επίσημη πρόσκληση στον Επιφάνιο

Στάλθηκε, όμως, επίσημη πρόσκληση και στον μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα παρευρεθεί, λόγω του πολέμου στην περιοχή. Ο κ. Επιφάνιος είναι ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή της Ουκρανίας και, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η τριμερής συνάντηση, εάν τελικά επιτευχθεί, μπορεί να φέρει πολλά «καλά νέα» για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ήδη από χθες η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου άρχισε την προετοιμασία για αυτή τη μεγάλη συνάντηση, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, ενώ βρίσκονται σε αναμονή της τελικής απάντησης του μητροπολίτη Κιέβου.

newsbreak.2-08-2022

Φωτό από την επίσκεψη στο Φανάρι όπου και οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

 ……………………………………………….....................................................

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ)
12:00 – Άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ΙΜΦΝΘ
12:15 – Αναχώρηση για την Κεραμωτή
13:00 – Άφιξη – Υποδοχή στη Θάσο του Παναγιωτάτου και των Μακαριωτάτων – Υποδοχή Ιεράς εικόνας της Συνάξεως των εν Θάσω Αγίων
14:00 – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου
19:00 – Κατάθεση θεμέλιου λίθου διοικητηρίου νέων κατασκηνώσεων ΙΜΦΝΘ στη Σκάλα Ραχωνίου
20:00 – Αναγόρευση του Παναγιωτάτου και των Μακαριωτάτων σε επίτιμους δημότες του Δήμου Θάσου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
07:00 – Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου
18:00 – Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαριών
19:30 – Τελετή ονοματοδοσίας οδού στα Λιμενάρια

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ)
11:00 – Αναγόρευση του Παναγιωτάτου και των Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου σε επίτιμους δημότες του Δήμου Νέστου – Παρουσίαση του λευκώματος “Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης – 50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδας”
12:30 – Κατάθεση θεμέλιου λίθου ιερού κοιμητηριακού Ναού στη Χρυσούπολη
(ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ)
17:30 – Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου
18:15 – Ψηφιακή παρουσίαση α) Κειμηλιαρχείου Ιεράς Μητροπόλεως “Φιλιππησίων Χριστούπολις” και β) Έκθεσης εικόνων και κειμηλίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας
19:30 – Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Σίλα – Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Προκοπίου – Παρουσίαση Τόμου Εγκυκλίων Γραμμάτων Μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ κυρού Προκοπίου
21:00 – Μουσική εκδήλωση για τη νεολαία στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

 

ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
(ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ)
10:00 – Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη
10:30 – Εκδήλωση Επιμελητηρίου Καβάλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
11:30 – Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου σε επίτιμους δημότες Καβάλας
12:30 – Επίσκεψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος
16:00 – Προσκύνημα στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας


9 σχόλια:

γιωργος χ β είπε...

Τι άρθρο είναι αυτό; Ο Επιφάνιος κανονικός επίσκοπος; Ντροπη

Λυκούργος Νάνης είπε...

Τι θλιβερό! Δύο τοπικές Εκκλησίες, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και η Εκκλησία της Ελλάδος να υπηρετούν την αντικανονικότητα...

Ανώνυμος είπε...

Οι μεγαλοπαπάδες των ημερών μας ψοφούν για καθημερινά μεγαλεία... Οι κατώτατες βάσεις εισαγωγής στην Ανωτέρα από την οποία αποφοίτησαν οι περισσότεροι, είναι αξεπέραστο σύμπλεγμα... Και στην εποχή των Αχαάβ και Ιεζάβελ τα ίδια γινόντουσαν με τον κλήρο της εποχής που τους χειροκροτούσε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ,ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Βάσει τον Ι κανόνα των Αγίων Αποστόλων και τον Β της Αντιοχείας, «Ο ΚΟΙΝΩΝΩΝ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ ΕΣΤΩ», σε τίποτα δεν διαφέρουν οι Φιλίππων Στέφανος, ο Αθηνών Ιερώνυμος και ο πατριάρχης του Φαναρίου κ. Αρχοντώνης με τον Σχισματικό, Ακοινώνητο, Αναθεματισμένο και Αυτοχειροτόνητο ψευδεπίσκοπο της Ουκρανίας, κ. Επιφάνιο. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, βιάζονται να φέρουν τάχιστα τον αντίχριστο. Αλίμονό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχή φάγε, πίε, ευφραίνου, έχεις πολλά αγαθά. Δεν υπάρχουν, δεν θα υπάρξουν και δεν υπήρξαν ποτέ μνημόνια για σένα.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Δυστυχώς, η αρχή των «συγκοινωνούντων δοχείων», φαίνεται ότι έχει εφαρμογή και στην παρούσα περίπτωση.
Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ρυμουλκούμενο από τις ΗΠΑ, προς εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών της στόχων , ρυμουλκεί με τη σειρά του τη συνδεόμενη με ιστορικούς δεσμούς μαζί του (δυστυχώς και με αντικανονικοϋς δεσμούς, όπως ο τραγέλαφος της υπάρξεως τόσων δικαιοδοσιών εντός της Ελλαδικής επικρατείας) και την Εκκλησία της Ελλάδος, με την οποία από κοινού υπηρετούν την αντικανονικότητα στο περιλάλητο Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.
Τι αξία έχει ο σεβασμός της κανονικής τάξεως μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητες;

Ανώνυμος είπε...

Ε τι πειράζει, αφού "Ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας" και εμείς μπορούμε να έχουμε ορθόδοξο φρόνημα αλλά να έχουμε Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α με τους Αιρετικούς και Σχισματικούς Οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθομαι
ος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ει
ναι γνωστοί οικουμενιστες και υπηρε
τουν πρόθυμα τους Αμερικανους. Θα έπρεπε όμως να είναι πιο συγκρατη
μενοι για να μη σκανδαλιζουν κι άλλο τους πιστους. Δεν έχουν καμία δου
λεία με τον καθαιρεμενο και σχισμα
τικο Επιφανιο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com