11 Ιουλ 2022

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού ομογενών στην Αθήνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

O Ομογενείς Ευάγγελος Μπούσης και ο Πίτερ Ντούντας επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για τη βάφτιση των δύο παιδιών τους. Το Μυστήριο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο  στην Αθήνα, στη Φανερωμένη Βουλιαγμένης.

Νονές των παιδιών ήταν  το διεθνούς φήμης μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί(άραγε είναι χριστιανή;) και η χρυσή κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου, η οποία διατηρεί στενή φιλία με το διάσημο ζεύγος που είναι σχεδιαστές μόδας.
Τα παιδιά του  ζευγαριού πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη.Να ζήσουν! Δεν μας φταίνε πουθενά αυτά!

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πάρτι της βάφτισης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου επίτιμη καλεσμένη ήταν η Άννα Βίσση, η οποία τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες της.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Σοφία Καρβέλα και ο (πρώην) σύζυγός της Θανάσης Πανουργιάς ταξίδεψαν στην Ελλάδα, ώστε να παρευρεθούν στη βάφτιση!Είναι φίλοι με το ζεύγος!

Το παρών στη βάφτιση έδωσε και η στενή φίλη του ζευγαριού Βίκυ Καγιά, η οποία δεν σταμάτησε να μοιράζεται φωτογραφίες και βίντεο από το πάρτι

O Ευάγγελος Μπούσης και ο Πίτερ Ντούντας επέλεξαν τη χώρα μας για αυτή την ξεχωριστή στιγμή φέρνοντας στην Ελλάδα τόσο κόσμο για να παραστεί στο βάφτισμα.Και ως εδώ όλα καλά αν και αρκούντως εξωθεσμικά και έξω από την παράδοση  για την πατρίδα μας.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου ο ο οποίος έφτασε για το σκοπό αυτό εξ Αμερικής για να βαφτίσει τα παιδιά του gay ζεύγους. Και αυτό πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά  και μάλιστα με αυτό τον απροκάλυπτο τρόπο: ορθόδοξος Ιεράρχης να βαφτίζει παιδιά gay  ζεύγους.

Το ερώτημα  είναι το ήξερε η Μητρόπολη Γλυφάδας και είχε συναινέσει; Και το σπουδαιότερο: η Εκκλησία της Ελλάδος είχε εκφέρει την άποψή της για το θέμα αυτό; Επίσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν ενημερωμένο για την κίνηση αυτή του Ιεράρχου του Θρόνου που ήλθε να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της Ορθοδοξίας; Η κατάσταση έχει ξεφύγει! Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Πάντως για ιστορικούς λόγους να πούμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη τελετουργία από ορθόδοξο Επίσκοπο ή Μητροπολίτη στην Ελλάδα. Θα πρέπει η Εκκλησία να πάρει θέση και να μας πει αν το επιτρέπει να γίνεται αυτό  ή όχι για να ξέρουμε. Αλλιώς το να αφήνει να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει ανάλογα την οικονομική ισχύ του, αρκεί να βρίσκει πρόθυμους Ιεράρχες να προδώσουν αυτά που παρέλαβαν έναντι πινακίου φακής, τότε τα πράγματα θα έχουν άσχημη εξέλιξη.Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα Άγιε Αμερικής! Όπισθεν ολοταχώς διότι ακόμη και αν το Πατριαρχείο κάνει τα στραβά μάτια, για τους δικούς του λόγους,  υπάρχει Θεός ο οποίος βλέπει και ενεργεί πάντα την κατάλληλη στιγμή και μάλιστα την ώρα που δεν το περιμένουμε!

exapsalmos,10 Ιουλίου 2022

Φωτό και από εδώ newsbreak.gr

10 σχόλια:

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Χαιρετισμός
Παύλος, απόστολος του Χριστού Ιησού κατά διαταγή του Θεού σωτήρα μας και του Χριστού Ιησού, της ελπίδας μας, προς τον Τιμόθεο, γνήσιο τέκνο μου στην πίστη. Χάρη, έλεος, ειρήνη από το Θεό Πατέρα και το Χριστό Ιησού τον Κύριό μας.

Προειδοποίηση κατά των ψευδοδιδασκάλων
Καθώς σε παρακάλεσα, όταν πορευόμουνα στη Μακεδονία, παράμεινε στην Έφεσο, για να παραγγείλεις σε μερικούς να μη διδάσκουν διαφορετικά μήτε να προσέχουν σε μύθους και σε γενεαλογίες απέραντες, οι οποίες προκαλούν μάλλον άσκοπες αναζητήσεις παρά βοηθούν τη διαχείριση του έργου του Θεού που βασίζεται στην πίστη. Ενώ ο σκοπός της παραγγελίας του Θεού είναι αγάπη από καθαρή καρδιά και συνείδηση αγαθή και πίστη ανυπόκριτη, στις οποίες μερικοί αστόχησαν και εκτράπηκαν σε ματαιολογία, θέλοντας να είναι νομοδιδάσκαλοι, χωρίς να καταλαβαίνουν μήτε αυτά που λένε μήτε για ποια πράγματα διαβεβαιώνουν. Ξέρουμε όμως ότι είναι καλός ο νόμος, αν κάποιος τον χρησιμοποιεί σύμφωνα με το σκοπό του νόμου, ξέροντας αυτό: ότι για τον δίκαιο ο νόμος δεν τίθεται, αλλά για τους άνομους και για τους ανυπότακτους, για τους ασεβείς και για τους αμαρτωλούς, για τους ανόσιους και για τους βέβηλους, για τους πατροκτόνους και για τους μητροκτόνους, για τους φονιάδες, για τους πόρνους, για τους αρσενοκοίτες, για τους δουλέμπορους, για τους ψεύτες, για τους επίορκους και για ο,τι άλλο αντιτίθεται στην υγιή διδασκαλία, κατά το ευαγγέλιο της δόξας του μακάριου Θεού, το οποίο εμπιστεύτηκε σ’ εμένα.
Προς Τιμόθεον Ά επιστολή
Κεφ.1

Μη πλανάσθε· ούτε πόρναι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε πλεονέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι.  και ταύτα τινες ήτε· αλλά απελούσασθε, αλλά ηγιάσθητε, αλλά εδικαιώθητε εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού και εν τω Πνεύματι του Θεού ημών.

《 Μην πλανάστε. ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι ούτε αρσενοκοίτες ομοφυλόφιλοι,  ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.  Και αυτά ήσασταν μερικοί. αλλά απολουστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με το Πνεύμα του Θεού μας 》.

Προς Κορινθίους Ά επιστολή
Κεφ.6

Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας. αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν,  ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες. 

《 Γι’ αυτό τους παράδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη, κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους 》.

Προς Ρωμαίους επιστολή
Κεφ.α’

Ανώνυμος είπε...

Βαδίζουμε στα χνάρια των αγγλικανών, σταθερά - και όχι πια και πολύ αργά αλλά μάλλον επιταχυνόμενα. Φαίνεται πως πρόκειται για συνειδητή επιλογή της διοικούσας. Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του.

Νικόλαος Κόλλιας είπε...

Ένας μεγάλος σύγχρονος Άγιος ο γέροντας Παΐσιος είπε: «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!». Όταν τον ρώτησε κάποιος «και για τους λαϊκούς τι θα κάνει;», ο γέροντας Παΐσιος του είπε αυτό που λέγεται και στη Θεία λειτουργία: «…υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων και του λαού αγνοημάτων. Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα.» Θα υπενθυμίσω ότι ο προφήτης Ηλίας ήταν αυτός που εφόνευσε με τη μάχαιράν του, τους τετρακοσίους πενήντα ιερείς της αισχύνης και τους τετρακόσιους άλλους των δασών της Αστάρτης, κατ΄ εντολήν του Θεού, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή έπρεπε να μείνουν τα παιδιά αβάπτιστα; Υπάρχει κανόνας που απαγορεύει την βάπτιση παιδιού βάσει των επιλογών του κηδεμόνα του;

cnoutsos είπε...

Γιατί διάλεξαν την Ελλάδα και όχι την χώρα της οποίας είναι πολίτες ή καλύτερα περνάν τον περισσότερο χρόνο;

Λυκούργος Νάνης είπε...

Προηγήθηκε, του γνωστού και μη εξαιρετέου αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου, μαζί με κάποιον π. Βασίλειο (αγνώστων λοιπών στοιχείων…), εφημέριος του ιερού ναού αγίου Νικολάου του Ραγκαβά.
Ο οποίος, επιπλέον, προέβη και σε σκανδαλωδέστατη και κατάπτυστη προσλαλιά προς το ζεύγος των ομοφυλόφιλων «γονέων».
Δήλωσε, χαρακτηριστικά, τα εξής:»οι γονείς να είσαστε πάντα ερωτευμένοι, και το παιδί, αυτή την αγάπη θα βλέπει, αυτή θα αναζητήσει και όταν φύγει από εσάς, και θα αναζητά πάντα στη ζωή του»(sic).
Και ενώ έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από το ανήκουστο αυτό γεγονός ο κ. Ιερώνυμος ποιεί την νήσσαν. Το ίδιο και οι άλλοι επίσκοποι. Και ας σκανδαλίζεται αφόρητα το ποίμνιο. Και ας υφίστανται, πιστοί και καλοπροαίρετοι άπιστοι, δυσθεώρητη και ανεκτίμητη πνευματική ζημία. Και ας» βλασφημείται το όνομα Κυρίου εν τοις έθνεσιν».
Είναι φανερό, πλέον, ότι οι κύκλοι της «πολιτικής ορθότητας», διά μέσου επιόρκων και κοσμικοφρόνων και αδιστάκτων κληρικών, έχουν εισβάλλει ως μονιός άγριος εντός του εκκλησιαστικού σώματος με αντικειμενικό σκοπό να διαστρέψουν την αγιοπνευματική-ευαγγελική παρακαταθήκη, «εισάγοντας» τη δαιμονικής εμπνεύσεως αντίληψη, επί τη βάσει της οποίας, ο σοδομισμός μπορεί να γίνει ανεκτός στα πλαίσια του εκκλησιαστικού βίου ως εναλλακτική μορφή σεξουαλικής συμπεριφοράς δίδοντας, κατ αυτόν τον τρόπο, και προεκτάσεις που τον νομιμοποιούν και ως εναλλακτική μορφή οικογένειας..
«Ούτοι εισιν οι ταρασσοντες υμάς και θέλοντες μεταστρέψαι το Ευαγγέλιον του Χριστού».
Προ ετών, ο γνωστός και μη εξαιρετέος π. Βασίλειος Θερμός, μαζί με κάποιον π. Βασίλειο Χαβάτζα, σε πολυσυγγραφικό «έργο» των εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ» κατέθεσαν ενώπιον του εκκλησιαστικού σώματος «άρρητα ρήματα», σχετικά με το προκείμενο ζήτημα, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις, κληρικών και λαϊκών, κατά πάντα δικαιολογημένες.
Ακολούθησε εκτενέστερη ανάπτυξη των στρεβλών, οθνείων και σφόδρα επικίνδυνων για την πνευματική ζωή των πιστών, θέσεων του π Βασιλείου Θερμού, στο βιβλίο» ΈΛΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ».
Και παρά τις εκδηλωθείσες αντιδράσεις και το σημειωθέντα σκανδαλισμό, από την πλευρά των ορθοφρονούντων κληρικών και λαϊκών, ουδεμία αντίδραση της προϊσταμένης του αρχής είδαμε να ενεργοποιείται…
Υ. Γ. Τόσο ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου όσο και ο π. Βασίλειος Θερμός αρθρογραφούν από χρόνια στο περιοδικό «ΣΎΝΑΞΗ»…
«Τυχαία σύμπτωση»..

Ανώνυμος είπε...

Πριν μερικούς μήνες συζητούσαμε εδώ το άδειασμα των ναών, πώς τα δύο τρίτα του εκκλησιάσματος δεν επέστρεψε ποτέ μετά το Πάσχα του '20 και στην πορεία έφυγαν και άλλοι, πώς γίνονται αυτά τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και οι δεσποτάδες, παπάδες και διάκοι όλοι μαζί είναι περισσότεροι απ' τους λαϊκούς και τέτοια. Είχα εκφράσει την υποψία ότι συνειδητά αδειάζει τις εκκλησίες ο ανώτερος κλήρος, για να προχωρήσει την ατζέντα του χωρίς αντιδράσεις. Είχα πει τρία τέσσερα πράγματα που έβλεπα να συνιστούν αυτή την ατζέντα, μεταξύ αυτών και την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας. Κάποιος καλοπροαίρετος συνσχολιαστής είχε αντιδράσει, ότι παραλογίζομαι και συκοφαντώ και διαπράττω μεγάλη αμαρτία. Δυστυχώς όμως, ειδήσεις όπως αυτή εδώ εντείνουν τις υποψίες μου.

Χτες μου έγραψε email φίλος από Αμερική, έξαλλος βλέποντας αυτή την είδηση. Μου έλεγε πώς πασχίζει να πείσει τους εκεί χριστιανούς, ορθοδόξους και μη, ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι, ότι έχουν μείνει εστίες αντίστασης στην επέλαση του παρά φύσιν. Και κάθε που κάτι καταφέρνει, αναλαμβάνει ο Ελπιδοκτόνος να το γκρεμίσει. Και αν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε. Τι να του απαντήσεις του ανθρώπου, που έχει γυναίκα αμερικανίδα και προσπαθεί κι ο ίδιος τον δικό του το γάμο να τον φέρει πιο κοντά στο εν Χριστώ; Τι να του πω εγώ, τι να πει αυτός σ' εκείνη, π.χ. να προσέξουμε να εγκρατευτούμε για λίγο που είναι νηστεία; Όταν ο αρχιεπίσκοπός του ποζάρει με τους δυο μπαμπάδες; Πραγματικά έχουμε φτάσει να ελπίζουμε να μην την τροχάει για πολύ ακόμα τη μαχαίρα του ο προφήτης Ηλίας. Να την αρπάξει γρήγορα γιατί δε μας σώζει τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Πώς να το πω, βλέπω όλον αυτόν το συρφετό μπροστά απ' το Άγιο Βήμα, με προεξάρχοντα τον Ελπιδοκτόνο χαχανίζοντα λες και διαφημίζει οδοντόκρεμα, και σκέφτομαι, πόσο διαφορετικό να είναι άραγε το "βδέλυγμα της ερημώσεως εν τόπω αγίω";

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο το προσέξατε; Ουδείς μασκοφορεί. Και εν μέσω θερινού κύματος, μάλιστα. Προφανώς ο ιός μεταδίδεται μέσα στο ναό - γι' αυτό άλλωστε εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές προτροπές έστω κι αν δεν πληρώνουμε πρόστιμα πια - ΕΚΤΟΣ αν βαφτίζει ο Έλπι τα ταλαίπωρα τα "παιδιά των γκέι".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12 Ιουλίου 2022 - 7:02 π.μ., μα πραγματικά πιστεύετε ότι η ουσία της είδησης, του είδους και του μεγέθους της προβολής που έτυχε είναι ότι βαπτίστηκαν τα παιδιά; Δε βλέπετε ότι είναι ένα σόου αποδοχής του σοδομισμού εκ μέρους του ανωτέρου κλήρου; Στο κάτω κάτω, αν ο σκοπός ήταν να μη μείνουν αβάπτιστα τα βρέφη, ας πήγαιναν στο ναό της γειτονιάς τους, να τα βάπτιζε ο παπάς τους, με όποιον νονό ή νονά θέλανε. Δεν ήταν ανάγκη να έρθουν από την Αμερική στη Βουλιαγμένη και να κουβαλήσουν και τον Ελπιδοκτόνο.

Αφήνω στην άκρη ότι και η πρακτική του νηπιοβαπτισμού προϋποθέτει (όσο κι αν το ξεχνάμε) ότι οι γονείς ή/και οι ανάδοχοι θα φροντίσουν για την εν Χριστώ ανατροφή των παιδιών. Αυτά τα ταλαίπωρα, λέτε να τα μεγαλώσουν εν Χριστώ οι "μπαμπάδες τους"; Ή οι νονές, το μοντέλο και η κληρονόμος;

Βεβαίως δεν υπάρχει σχετικός απαγορευτικός κανόνας, γιατί τον καιρό που γράφτηκαν οι κανόνες αυτά τα πράγματα ήταν αδιανόητα. Είναι σα να ζητάτε κανόνα που να απαγορεύει να περπατάμε με τα χέρια.

Τι να πω, ή βαλτός είστε ή αφελής, υποπτεύομαι το πρώτο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com