31 Μαΐ 2022

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου ενάντια στον ομόφυλο «γάμο»

deltio typou enantia sto gamo atomon pou anikoun sto idio viologiko fylo 01

Αθήνα, 30 Μαΐου 2022

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόθεση της Κυβέρνησης να κατοχυρώσει νομοθετικά τον πολιτικό «γάμο» ατόμων που ανήκουν στο ίδιο βιολογικό φύλο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεσή τους στη νομοθετική αυτή κίνηση.

Ο πολιτικός «γάμος» ατόμων που ανήκουν στο ίδιο βιολογικό φύλο είναι το τελευταίο από μια σειρά μέτρων, με τα οποία η Ελληνική πολιτεία στηρίζει τις ιδιαίτερες σεξουαλικές επιλογές και όχι το συμφέρον της οικογένειας και της κοινωνίας. Προηγήθηκαν το σύμφωνο ομόφυλης συμβίωσης, η επιβολή της συμπεριληπτικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και το «αναπαραγωγικό» νομοσχέδιο, που απελευθερώνει τη λήψη και χρήση γενετικού υλικού. Όλα αυτά αποτελούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για ομάδες, που ενώ συνάπτουν στείρες ομόφυλες ενώσεις, επιθυμούν να  χαρακτηρίζονται «σύζυγοι» και «γονείς».

Η ομόφυλη σύζευξη δεν μπορεί να θεωρηθεί «γάμος» από την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς δεν υφίσταται βιολογική και πνευματική συμπληρωματικότητα των «συζύγων». Τέτοιου είδους ένωση προσβάλλει τη δυαδικότητα του φύλου, παραβιάζει την ανθρώπινη φύση και είναι έξω από τη χριστιανική προοπτική του γάμου.

Η αντίθεσή μας εκφράζεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή νομιμοποίησης της ομόφυλης σχέσης, καθώς εξ αυτής απορρέουν δικαιώματα που δεν είναι προς το συμφέρον της οικογένειας και της κοινωνίας μας.

Επισημαίνεται ότι ο άνθρωπος είτε πιστεύει είτε δεν πιστεύει αποτελεί θείο δημιούργημα και οφείλει να σέβεται τους διαχρονικούς ρυθμιστικούς ανθρώπινους κανόνες, οι οποίοι τονίζουν ότι όπου ελλείπουν οι βιολογικές προϋποθέσεις της ένωσης, αποκλείεται η απόκτηση ιδίων τέκνων.

Για τη δημιουργία τέτοιων μορφών «οικογένειας» ενεργοποιούνται μέθοδοι που εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο, όπως η εφαρμογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, η χρήση «ξένου» γενετικού υλικού, η παρένθετη μητρότητα, τεχνικές που οδηγούν στη γέννηση παιδιών στερημένων πολλαπλά από μητέρα ή πατέρα, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η νομιμοποίηση της ομόφυλης σύζευξης δημιουργεί συνειδησιακές συγκρούσεις στην κοινωνία, καθώς αναγκάζει σε συνεργασία και όσους διαφωνούν με αυτή, για να μη  χαρακτηρισθούν ως άτομα μίσους.

Τέλος, η απόφαση της πολιτείας βοηθά στην κοινωνική αποδοχή του ομοφυλοφιλικού τρόπου ζωής και δίνει την  εντύπωση πως η ομόφυλη συζυγία και γονεϊκότητα είναι ισότιμη με την ετερόφυλη, ότι τα παιδιά ανατρέφονται εξίσου καλά χωρίς μητέρα, πατέρα, βιολογικούς  συγγενείς και μακριά από θρησκευτικές αρχές.

Είναι απορίας άξιο, γιατί η  Κυβέρνηση κόπτεται  για τα δικαιώματα μιας μικρής κοινωνικής μειοψηφίας, ενώ  μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει  οργανωμένη δέσμη ενεργειών για να εμπνεύσει στην κοινωνία και ειδικότερα προς τους νέους την αξία της πατροπαράδοτης Οικογένειας, και της Πολυτεκνίας, η παρακμή των οποίων, εκτός των άλλων προβλημάτων, συμπαρασύρει την Χώρα στον δεινό δημογραφικό κατήφορο, τη στιγμή που σε άλλες Χώρες έχει σημάνει δημογραφικός συναγερμός!  

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας, αφενός, στο χαρακτηρισμό, από την Πολιτεία, της ομόφυλης ένωσης ως «γάμου» και, αφετέρου, στη νομική της κατοχύρωση. Πρόκειται για μια  ρύθμιση που γίνεται για να δικαιωθούν προσωπικές σεξουαλικές επιλογές, και να παραχωρηθούν δικαιώματα που θα αποβούν εις βάρος της οικογένειας, των παιδιών και της κοινωνίας της Πατρίδας μας.

Τέλος, παρακαλούμε, τη σεπτή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τοποθετηθεί επί του σοβαρού αυτού θέματος, προς ωφέλεια της Ορθόδοξης οικογένειας και του συνεχώς συρρικνούμενου δημογραφικώς Έθνους μας.

  
Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)

Ένωση Επιστημόνων Γυναικών

Εστία Πατερικών Μελετών

Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες

Μουσική Συντροφιά

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)

3 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Tα ορθόδοξα χριστιανικα σωματεία, διά της επαινετέας αντιδράσεώς τους στο συγκεκριμένο ζήτημα, υποκαθιστούν τη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και διασώζουν το κύρος της.
Αφ ης στιγμής ο νυν αρχιεπίσκοπος ανέλαβε τα ηνία της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αθηνών και τα καθήκοντα του προέδρου της ΔΙΣ, εγκαινίασε μια περίοδο ενόχου αφωνίας, απραξίας και συμβιβασμού, απέναντι στη νομοθετική επιδρομή των νεοταξιτών που λυμαίνονται τον πολιτικό βίο και τις κυβερνητικές θέσεις.
Οι εκπρόσωποι του ποικίλου κατεστημένου τρίβουν τα χέρια τους με τέτοιο "βολικό" αρχιεπίσκοπο.
Και να ήταν μονάχα ο αρχιεπίσκοπος!
Η πλειοψηφία των μητροπολιτών που συγκροτούν το σώμα της Ιεραρχίας, ελέγχονται ως σιωπώντες και άπραγοι εν προκειμένω.
Και δύο εξ αυτών, οι Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και Αργολίδος αντίστοιχα, ιδιαιτέρως ο πρώτος, έχουν προβεί δημοσίως σε ανήκουστες περί σοδομισμού δηλώσεις!
Είχε προηγηθεί, ο γνωστός και μη εξαιρετέος π. Βασίλειος Θερμός με σχετικό, σκανδαλωδέστατο σύγγραμμά του, ενώ σχετικώς προσφάτως ο εφημέριος του ιερού ναού αγίου Νικολάου του Ραγκαβά π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου προέβη σε λίαν σκανδαλώδη προσλαλιά απευθυνόμενος σε "ζεύγος" ομοφυλοφίλων καλλιτεχνών με την ευκαιρία της βαπτίσεως νηπίου!
Πού καταντήσαμε!
Προφανώς, κάποιοι κύκλοι, επιχειρούν, θρασέως και αναιδώς, να καταστήσουν τη βδελυκτή και διατροφική ομοφυλοφιλία έναν ανεκτό και αποδεκτό από την Εκκλησία, εναλλακτικό τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς!
Γι αυτό και δεν εδέησε η λεγόμενη διοικούσα Εκκλησία να επιληφθεί αρμοδίως και καθηκόντως των ολεθρίων και πνευματοκτόνων ληρημάτων, τους προς μεγίστη πνευματική ζημία του πληρώματος!

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Οι Σατανικοί Παγκοσμιοποιητές δεν καταλύουν μόνο την εκ Θεού δεδομένη ηθική τάξη, αλλά καταστρέφουν και την ίδια την φυσική -βιολογική τάξη.
Γι' αυτό μαζί με τον αγώνα για τον προσωπικό μας αγιασμό, χρειάζεται να αναλάβουμε και τον ωραίο αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη Νέα Τάξη (=Αταξία) Πραγμάτων

Ανώνυμος είπε...


Θα έπρεπε εκτός από τα Χριστιανικά Σωματεία απαξάπαντες οι Ορθόδοξοι πιστοί Χριστιανοί που
είναι ανένταχτοι σε κάποιο από αυτά,και ιδιαίτερα όσοι μεγαλώνουν παιδιά,εγγόνια και εκείνοι
που πρόκειται να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν αυτήν που η Εκκλησία ευλογεί,να διαδηλώσουν ειρη-
νικά αλλά στεντορεία τη φωνή την αντίθεση τους στα σχέδια της Κυβέρνησης να περάσει ακόμα έ-
ναν απαράδεκτο και ντροπιαστικό για τα πατροπαράδοτα ήθη της Πατρίδας μας νόμο.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com