28 Μαΐ 2022

Η αδικαιολόγητη Αγιορειτική σιωπή και συγκάλυψη στην 30ετή αντορθόδοξη Πατριαρχεία του κ. Βαρθολομαίου

Η αδικαιολόγητη Αγιορειτική σιωπή και συγκάλυψη στην 30ετή αντορθόδοξη Πατριαρχεία του κ. Βαρθολομαίου

του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπτεται από χθές, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το Άγιον Όρος. Κατά την άφιξή του πάντες, εν παρατάξει, οι Ηγούμενοι των 19 εκ των 20 κυρίαρχων Μονών του Όρους (μετ' αυτών και ο εγκάθετος ηγούμενος μιάς αντικανονικής και παρανόμου νέας, 21ης, "Μονής Εσφιγμένου") επέδειξαν δουλική στάση υποδοχής και αποδοχής, ενώ γνωρίζουν τα οικουμενιστικά, δηλαδή τα αιρετικά του φρονήματα, τις αντορθόδοξες πρωτοβουλίες και  τις αντικανονικές πράξεις του. Εξαίρεση απετέλεσε, σημειολογικά, η, έστω, σοβαρή στάση του Ηγουμένου της Μονής Δοχειαρίου Γέροντος Αμφιλοχίου και η αγέρωχη στάση του πολιού Ηγουμένου της Μονής Αγίου Παύλου Γέροντος Παρθενίου (χωρίς βεβαίως να διαχωρίζουν τη θέση τους). Μηδαμινές πάντως και πάλιν οι ελπίδες να ευρεθούν απέναντί του γνήσιοι Αγιορείτες,  μιμούμενοι το παράδειγμα των Οσίων και Ομολογητών Αγιορειτών Πατέρων.

Ας ελπίσωμε η Έφορος του Όρους Κυρία Θεοτόκος να σκεπάσει τον Ιερό τόπο Της και να αποτρέψει κάθε πνευματική και άλλη απειλή εναντίον του. Δεν έφθαναν δε όλα τα άλλα, ο κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε στην τελευταία συνέντευξή του, λίγο πριν πατήσει και πάλιν τα ιερά χώματα του Όρους, να στηλιτεύσει και αποδοκιμάσει έντονα όσους κληρικούς μοναχούς και λαϊκούς είτε εναντιώθηκαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα σχετικά κυβερνητικά μέτρα (σ. ημ. ασεβέστατα όσον αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών και βλάσφημα έναντι της Θ. Λατρείας), είτε εξέφρασαν σχετικές ενστάσεις και διαμαρτυρίες, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους ως ανόητη, μή χριστιανική και μη ανθρώπινη! Μη νομίζετε ότι ελαφρά τη καρδία γράφονται τα σχετικά με τον Πατριάρχη και τα πεπραγμένα του. Με οδύνη γίνεται αυτό. Όμως, δεν πρέπει να δεχθούμε τη σύγχυση, ούτε να ανεχθούμε τη συγκάλυψη. Ο κ. Βαρθολομαίος πήγε στο Όρος επί τη συμπληρώσει 30ετίας στον Πατριαρχικό θρόνο. Ο Θεός του έδωσε άπλετο χρόνο, μα δυστυχώς δεν τον αξιοποίησε επ' αγαθώ της αληθινής Πίστεως. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος, είτε συνεργεία του πονηρού, είτε λόγω αλλοιωμένων θεολογικών κριτηρίων του, είτε λόγω εξυπηρετήσεως σατανικών και πάντως αντορθοδόξων σχεδίων, δεν ακολουθεί την οδό των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων οικουμενικών Διδασκάλων και Πατέρων της Εκκλησίας, που είναι οι ασφαλείς και απλανείς οδοδείκτες και οδηγοί προς σωτηρίαν. Βάδισε και βαδίζει στα χνάρια του πανθρησκειαστού, οικουμενιστού και μασώνου προκατόχου του Αθηναγόρου, και το κάνει συνειδητά, επίμονα και συστηματικά. Οι Αγιορείτες γνωρίζουν όσα φοβερά έχει εκφράσει, γράψει και διακηρύξει ο κ. Βαρθολομαίος κατ' αυτήν την τριακονταετία της Πατριαρχείας του. Σιωπούν όμως! Φοβούνται; Συμβιβάζονται; Ανέχονται; Συμφωνούν; Ό, τι κι αν ισχύει δεν τιμά την ιδιότητά τους ως Αγιορειτών Πατέρων και η στάση τους προσβάλλει την αποστολή τους και την ευθύνη τους έναντι Θεού και του πιστού λαού Του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ Κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΤ ΓΡΑΦΕΤΕ!ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ) ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΠΙ ΒΕΚΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ!ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ,ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Νίκος είπε...

Εύγε και από εμένα!!!

Γιώργος είπε...

Δηλαδή, ποιά ήταν η στάση των Ηγουμένων της Δοχειαρείου και Παύλου; Ας πούμε, όπως ήταν η στάση των Μητροπολιτών Κερκύρας και Κυθήρων;

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/agioritika-nea/50377-prosfonisi-kathigoumenou-megistis-layras-prodromou-se-oikoumeniko-patriarxi
Ιδού και η προκαλούσα αφόρητη θλίψη και εν τινι μέτρω αγανάκτηση, προσλαλιά Αγιορείτης καθηγουμένου...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχει αλωθεί και το 'Άγιον 'Ορος. Μετά από τέτοιαν πολιτείαν , ΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΗΝ, από μέρους του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με δηλώσεις ανορθόδοξες και ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΚΕΣ, ενέργειες ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ, ασεβείς προς τους κανόνες και τα δόγματα της ΠΙΣΤΕΩΣ , ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΚΑΙ καμιά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΑΝΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν παρατηρήθηκε, τότε αγαπητοί αδελφοί ας μην αυτοκοροϊδευόμεθα και αυταπατώμεθα : εάλω το ΑΛΛΟΤΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !
Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΩΝ , ΕΠΕΣΕ !
ΦΕΎ !

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com