20 Απρ 2022

Μουσουλμάνος εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και επιχείρησε να κάνει κήρυγμα για το… Ισλάμ!

Εισβολή αλλοδαπού στον Άγιο Παντελεήμονα!

Γενειοφόρος μπούκαρε στον ιερό ναό και επιχείρησε να κάνει κήρυγμα την ώρα που η χορωδία έψελνε.

Ακόμη ένα απίστευτο σκηνικό βίωσαν οι κάτοικοι του πολύπαθου Αγίου Παντελεήμονα, καθώς μουσουλμάνος εισέβαλε στον ιερό ναό και επιχείρησε να κάνει ισλαμικό κήρυγμα την ώρα που η χορωδία έψελνε.

Το περιστατικό, που «έκοψε τα πόδια» στους παρευρισκομένους, σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συναυλίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, με τίτλο «Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται», που γινόταν στον μεγαλοπρεπή -αλλά άτυχο- Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών, με την 30μελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου.

Η συναυλία είχε ελεύθερη είσοδο και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πιστών οι οποίοι είχαν μεταβεί στον ιερό ναό για να την παρακολουθήσουν. Ενώ όμως η συναυλία ήταν σε εξέλιξη, ένας γενειοφόρος μετανάστης μπούκαρε στην εκκλησία και άρπαξε το μικρόφωνο, αρχίζοντας να ουρλιάζει σε κάποια αραβική -μάλλον- γλώσσα. Ευτυχώς η άμεση αντίδραση κάποιων εκ των ψαλτών απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς κατάφεραν να τον απομακρύνουν από τον ιερό ναό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφημέριος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι τέτοιου είδους προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι «αναμενόμενα», αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα των χριστιανών της περιοχής, που τείνουν να μετατραπούν σε… μειονότητα στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση τα χειρότερα να αποφεύχθηκαν και να έμεινε μόνο η τρομάρα στους πιστούς, αναδείχθηκε όμως ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο προκύπτει λόγω της επιβαλλόμενης «πολυπολιτισμικότητας» περιοχών του κέντρου.

Τι θα συνέβαινε άραγε, αν ο εν λόγω εισβολέας δεν είχε διάθεση μόνο για κήρυγμα αλλά και για κάτι περαπάνω; Έχει άραγε σχέση με τα παράνομα τζαμιά στην περιοχή, που συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα; Ερωτήματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού περίοικοι σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο ιερός ναός γίνεται στόχος διάφορων «επιθετικών» κινήσεων από πληθυσμούς αλλοθρήσκων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται, σχεδόν κάθε φορά που γίνεται θεία λειτουργία κάποιοι βάζουν δυνατά μουσική, προκειμένου να «σκεπάζουν» τους ήχους της.

newsbreak.gr,20-04-2022

Συνελήφθη ο Άραβας που εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και άρχισε να φωνάζει

newsbreak,20-04-2022 

Ο Θεοδωρικάκος που άφησε την εγκληματικότητα να εκτοξευθεί, έσπευσε να παρουσιάσει ως... μεγάλη επιτυχία την σύλληψη του μουσουλμάνου που «πάγωσε» το αίμα στους πιστούς

Συνελήφθη ο Άραβας που το περασμένο Σάββατο εισέβαλλε στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και διέκοψε την λειτουργία, αρπάζοντας το μικρόφωνο.

Ο μουσουλμάνος προκάλεσε τρόμο στους πιστούς καθώς εισέβαλε στην εκκλησία την ώρα που η χορωδία έψελνε και αφού άρπαξε το μικρόφωνο, επιχείρησε να κάνει κήρυγμα για το… Ισλάμ!

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο Άραβας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία: «Συνελήφθη αλλοδαπός για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΙΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ "ΙΕΡΩΣΥΝΗ";
Από την προ 12ετίας συναυλία του Νταλάρα εντός του ίδιου Ναού, ... στην προχθεσινή "30μελή χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής και την Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε...διεύθυνση της κ.Νίνας Πατρικίδου....με την συμμετοχή της υψιφώνου κ.Ροδάνθης Κασκαφέτου..."
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΘΕΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΕΝΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ,"ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ;...ΜΗΠΩΣ;

Efstathios Efstathios είπε...

Θυμήθηκα μια πολλή σοφή φράση του π. Μάξιμου Κυρίτση από μια ομιλία του που έλεγε μεταξύ άλλων: 《Τι σχέση μπορεί να έχει Ο Χριστός με τον μωάμεθ. Ο δεύτερος ήταν ένας άνθρωπος που μπορεί να ήταν και ψυχοπαθής......!!!》.
Τα υπόλοιπα ας μας απασχολήσουν όλους συντηρητικούς και 《προοδευτικούς》!!!

ΒΠ είπε...

Έτσι ακριβώς!
Ο χώρος που διακονουν οι άγγελοι κατά τις ιερές Ακολουθίες, χρησιμοποιούνται ως χώροι πολιτισμικών ανθρωποκεντρικων δρώμενων.
Βεβήλωση ακατηχητων και φιλαυτων αυταρεσκων ημιορθοδοξων συγχυσμενων μεταχριστιανων. Ύβρις.
Έπεται η Νέμεσις.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com