17 Ιαν 2022

Οι διαχρονικοί διώκτες του Ιησού

 

Οι διαχρονικοί διώκτες του Ιησού

Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος

Οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων ας αποτελέσουν οδοδείκτη εις την ζωή μας, δια να εξακολουθήσουμε τις δυσχερείς τοιαύτες ημέρες τις οποίες διανύουμε από πάσης απόψεως να δυνάμεθα να αντλούμε δύναμη με γνώμονα τον Τριαδικό Θεό και εν γένει τον ενάρετο Χριστιανικό βίο.

Η Χριστιανική ζωή, δεν καθίσταται ηθικιστική και ουδόλως συνιστά μία κατεστημένη αντίληψη περί της ζωής αλλά καθίσταται αρρήκτως συνδεδεμένη με την Αλήθεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, ωσαύτως καθίσταται ναι μεν προσανατολισμένη εις τα έσχατα ένεκεν και συνεπεία της οντολογικής επαναστάσεως την οποία επέφερε ο Θεάνθρωπος Ιησούς δια της Αναστάσεως του και της καταλύσεως του Θανάτου με τον Θάνατο, πλην όμως, η Χριστιανική διδασκαλία προτείνει έναν άλλο τρόπο Ζωής, τον τρόπο της Δικαιοσύνης, ως προς τον πλησίον, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης ή φυλετικής καταγωγής.

Σήμερον ο Ελληνισμός διώκεται εν τη Πατρίδι, του, όπως και η ζώσα Ορθόδοξη Παράδοση μας, καίτοι καθίσταται ρητώς κατοχυρωμένη εις την Συνταγματική έννομη τάξη και αποτελεί εμπεδώς δομικό συστατικό στοιχείο της ταυτότητας και του πολιτισμού μας.

Η εκγαθιδρυθησομένη παγκοσμιοποίηση πλήττει εκ βάθρων της έννοια της ταυτότητας και δη της ο,τιδήποτε αφυπνίζει εκ βάθρων τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει με ενάργεια το τι συμβαίνει, εξ αυτού λοιπόν του λόγου και ασκείται ανηλέως φαιά προπαγάνδα εις βάρος της Εκκλησίας και λοιδορούνται τα «Αγια τοις Αγίοις», άνευ της συνδρομής ουδενός ουσιαστικού λόγου, απλώς για να καθυποτάξουν το αντιστασιακό φρόνημα και να κατασιγάσουν οιοδήποτε γόνιμο πάθος αντίστασης και αντίδρασης.

Ειδικότερον, να υπομνήσω, διαρκούσης της πανδημίας, την λυσσώδη εκτόξευση επιθέσεων κατά της Θείας Κοινωνίας, το αυτό συνέβη δυστυχώς και εφέτος παραμονή των Χριστουγέννων, από τον κ. Μόσιαλο, ο οποίος δήθεν εποίησε χιούμορ, λοιδορώντας την Γέννηση του Θεανθρώπου υπό της Υπεραγίας Θεοτόκου, γεγονότα ανήκουστα να λαμβάνουν χώρα, αφενός εν Ελλάδι και εξ ετέρου, υπό τους φερόμενους Έλληνες.

Η απαράδεκτη τοιαύτη συμπεριφορά, αφενός αντιβαίνει προδήλως προς την έννομη τάξη αλλά ιδίως καταμαρτυρά μία μεθοδευμένη επίθεση κατά του πυρήνα της Ορθοδόξου πίστεως, υπό την ανοχή της επισήμου Ελλαδικής κυβερνήσεως, η οποία έχει απεμπολήσει πάσα μορφή αντίστασης δρώσα επί μονίμου βάσεως ως παράρτημα της εκάστοτε εξουσίας, αυτής ταύτης.

Απλώς υπήρξαν προσχηματικά ορισμένες άνευρες αντιδράσεις προκειμένου να αποδείξουν την ύπαρξη τους οι Δεσπότες, ως φερόμενοι θεματοφύλακες των Οσίων και των Ιερών της Πατρίδας μας.

Το επί μάλλον και μάλλον απογοητευτικό είναι ότι η Κυβέρνηση υποθάλπει τέτοιου είδους αισχρές και βέβηλες συμπεριφορές αποδεικνύοντας το μέγεθος του ανθελληνισμού και της κατάπτωσης, καθότι η επιλήψιμη αυτή συμπεριφορά προς τον Τριαδικό Θεό και την Παναγία μας, υποδηλώνουν εμπάθεια προς τους Οντολογικούς μας γονείς αλλά και ασέβεια προς όλους ημάς εις τον όνομα των οποίων έχουμε βαπτιστεί και τους ικετεύουμε δια το έλεος του, ψαύοντας τους, επί καθημερινής βάσεως ανάμεσά μας, οι οποίοι παρεμβαίνουν σιωπηρά συμβάλλοντας εις την απρόσκοπτη εξακολούθηση του δυσχερούς βίου μας.

Η καθημαγμένη Πατρίδα μας, προς απαγοήτευση όλων μας, έχει κηδεμονευτεί υπό άλλες αλλότριες αντι-Ορθόδοξες ανθελληνικές δυνάμεις, οι οποίες φέρουν τον μανδύα του Έλληνα, ακριβώς για αυτό τον λόγω, ουδόλως αισθάνονται Έλληνες, απλώς και μόνο ασκούν διαχειριστικά καθήκοντα εις βάρος των Ελλήνων.

Εν  προκειμένω η κατάσταση καθίσταται λίαν κρίσιμος, η Ελλάς βαίνει εις κρημνόν και ο λαός ασχολείται με άρτον και θεάματα, δίχως να δύναται να αντιληφθεί το μέγεθος του εμπαιγμού και της λοιδορίας την οποία δέχεται.

Άξιο δε ακροθιγής μνείας, ως προς το συμβάν με τον κ. Μόσιαλο και την επιδεικτική ανοχή της κυβερνήσεως ως προς το περιστατικό αυτό, καθίσταται η δόλια προαίρεσή του, ενήργησε επί τω τέλει να προσβάλλει βαναύσως τον πυρήνα της Ορθοδόξου παραδόσεως και δη παραμονές, διατί όμως άραγε, δεν επέλεξε τον Θεό των Μουσουλμάνων ή κάποιον άλλο Θεό μεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται εις την Ελλάδα, έχοντας βεβαίως προνομιακή μεταχείριση και ως προς το δικαίωμα του θρησκεύειν, αναφερόμενος, εν προκειμένω, ως προς τα παράνομα τζαμιά.

Είθε ο Θεός να μας φωτίσει να ανανήψουμε αλλά ιδίως οι εκπρόσωποι της επισήμου Ελλαδικής Εκκλησίας να δρουν ως φρουροί της Ορθοδοξίας και όχι ως προβατόσχημοι λυκοποιημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com