31 Δεκ 2021

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την βλασφημία του Μόσιαλου

Επιστολή προς τον Καθηγητή Πανεπιστημίου και Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης στους Διεθνείς Οργανισμούς για την πανδημία κ. Ηλία Μόσιαλο, απέστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

 «Η καθ’ ημάς Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους Άθω μετά πολλής θλίψεως επληροφορήθη την προσβλητικήν και ειρωνικήν ανάρτησιν σας δια το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, και μάλιστα κατά την παραμονή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Απευθυνόμενοι προς υμάς, ως δημόσιον πρόσωπον και εκπρόσωπον της Ελληνικής Κυβερνήσεως εις τους Διεθνής Οργανισμούς περί της πανδημίας,  θεωρούμεν ότι εις μίαν εποχήν κατά την οποίαν δίδεται ιδιαίτερα έμφασις εις την προστασίαν της θρησκευτικής ελευθερίας, και μάλιστα και αυτών των μειονοτικών θρησκευτικών ομάδων, είναι ανοίκειον και απαράδεκτον, με πρόφαση την πανδημία να προσβάλλεται βαναύσως και δημοσίως η πίστη του Ορθοδόξου χριστιανικού ελληνικού λαού, της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού της πατρίδας μας, η πίστης εκατομμυρίων Ορθοδόξων και όλης της Χριστιανοσύνης παγκοσμίως καθ’ ον χρόνον επικαλούμεθα την σκέπην και προστασίαν της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, εν μέσω της ενσκυψάσης φοβεράς πανδημίας. Είναι δε αυτόνόητον ότι τοιαύαι δηλώσεις λειτουργούν εις βάρος της αποστολής, η οποία σας ανετέθει από την Ελληνικήν πολιτείαν, δια την αντιμετώπισιν της πανδημίας.

Ειδικώτερον, ως Αγιορείται μοναχοί, έχοντες ως προστασίαν και καταφυγήν της ζωής ημών την Έφορον του Ιερού ημών Τόπου Υπεραγίαν Θεοτόκον και αισθανόμενοι ανεξάντλητον την ευγνωμοσύνην προς Αυτήν, οφειλόμεν να εκφράσωμεν την βαθυτάτην λύπην και διαμαρτυρίαν μας δια την προσβολήν ταύτην της πίστεώς μας

Ευχόμεθα η Προστάτις του Αγίου Όρους να σας φωτίση δια να κατανοήσετε το σφάλμα σας και να ζητήσετε την συγνώμην Αυτής και του πιστού λαού».

Κάρυαι 17η/30η Δεκεμβρίου 2021

(Πηγή: romfea.gr) tideon.org

Δείτε σχετικά και

-Εν ου παικτοίς

-Εστία Πατερικών Μελετών : Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

-Χριστιανοφοβία : Ο φονταμενταλισμός των “προοδευτικών”

-Ψήφισμα από την Ι.Μητρόπολη Καλαβρύτων κατά Η.Μόσιαλου.

-Τομάρια και… παλιοτόμαρα

-Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς: O Αμετανόητος κ. Ηλίας Μόσιαλος

-Ψήφισμα από την Ι.Μητρόπολη Πειραιώς κατά Η.Μόσιαλου.

-Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Κουντουράς: Η υποτροπιάζουσα παρεκκλίνουσα στην Επιστήμη της Ορθόδοξης Θεολογίας περσόνα Μόσιαλου με άσχετο επιστημονικό ντύμα επάγει την αυτοχειρία της …

-Προς προβληματισμό όσων αμφισβητούν-εμπαίζουν την ορθόδοξη Πίστη..!

-Οἱ ὑβριστές τῆς Παναγίας καί ἡ θλιβερή χλιαρότητα τῶν δικών μας ἀντιδράσεων

-O Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος για Μόσιαλο: «δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που έχουμε Χριστούγεννα ή Πάσχα ο κάθε κομπλεξικός να βγαίνει και να μιλάει με τόσο περιφρονητικά λόγια για την Παναγία και τον Χριστό…»

-ΠΕΘ: Η μη απομάκρυνση Μόσιαλου υποδηλώνει υιοθέτηση των αντιχριστιανικών του ύβρεων

-Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για την βλασφημία Μόσιαλου.

-Να αποπεμφθεί ο ασεβής Μόσιαλος

-Το πρόβλημα πια δεν είναι ο κ.Μόσιαλος, αλλά ο κ. Μητσοτάκης που τον προστατεύει και δεν τον αποπέμπει….

-Η Εκκλησία της Κρήτης για την βλάσφημη ανάρτηση Μόσιαλου

-Η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για τις ύβρεις Μόσιαλου

-Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ κατά Μόσιαλου. «μόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αδελφοί μήπως του δίνουμε μεγάλη σημασία.Τι μπορείς να πεις ή να ασχοληθείς με μια ακαθαρσία ψυχική και πνευματική γιατί αυτή είναι η ποιότητα του.Ας ασχοληθούν μαζί του οι κατσαρίδες και τα σκαθάρια για να την καθαρίσουν.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Κάνεις ότι και οι προδότες επίσκοποι και κάθε προδότης,στρουθοκαμηλιζεις,βαπτίζεις το φτύσιμο ενάντια στην πίστη σου, βροχή, για να μην την υπερασπιστείς όπως σου ζητά ο Κύριος σου. Όπως το έπραξαν πλήθη μαρτύρων ομολογητων αγιων, υποκριτη

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ εν Χριστω Αργύρη. Αυτό κατάλαβες ότι εννοούσα? Είδες κάπου να υποχωρώ στην Πίστη μας.
Μήπως εσύ γίνεσαι σαν τον Φαρισαίο εναντι στον ταπεινό Τελώνη που έλεγε"Εγώ δις την εβδομάδα νηστέυω..αποδεκατώ ...και προσεύχομαι" Μάθε να μην κρίνεις τόσο εύκολα και σκληρά γιατί οι Αγιοι Πατέρες λέγουν ότι όταν προσεύχεσαι γι αυτούς που σε κατηγορούν τους βάζεις αναμμένα κάρβουνα στην κεφαλή τους. Και αν κρίνεις ορθόδοξα δεν θα έλεγες υποκριτή η προδότη αλλά ότι οι πράξεις και τα λεγόμενα ειναι προδοτικά.!Ασχολήσου λιγό σοβαρά και με ταπεινώτητα το δώρο του ΚΥΡΙΟΥ στην ανθρωπότητα που είναι η ορθοδοξη πίστη μας.
Εύχομαι από καρδίας καλή ορθόδοξη χρονιά για όλους

Ανώνυμος είπε...

Οταν γραφεις κατι να χρησιμοποιεις λσξιλογιο που αρμοζει σε χριστιανο.ποιος εισαι εσυ που ονομαζεις τους επισκοπους προδοτες.οποθος διαβαζει τετοια κειμενα σκανδαλιζεται.τον σεβασμο μας τον δειχνουμε σε καθε ανθρωπο εετσι συμπεριφερονται οι σωστοι χριστιανοι κ Μυλωνα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com