8 Δεκ 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δώρισε στον Πάπα αντίγραφο μίας εικόνας της Παναγίας ζωγραφισμένη από τον Andy Warhol !!

Ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πάπα (5/12/2021)

Ανταποδοτική επίσκεψη στον Πάπα Φραγκίσκο πραγματοποίησε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Αποστολική Νουντσιατούρα.


Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης και ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Πάπας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και ο Μακαριώτατος του ευχήθηκε καλό ταξίδι, αφού αύριο αναχωρεί για την Ρώμη, και του προσέφερε ως δώρο αντίγραφο μίας εικόνας της Παναγίας. Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από την Madonna litta του Da Vinci. Το εν λόγω έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εξής λόγους: Ο πίνακας του Da Vinci είναι ιδιαίτερα πολυσυζητημένος (τέθηκε σαν θέμα αν είναι δημιούργημά του ή του μαθητή του κατόπιν υποδείξεων). Παράλληλα, ο πίνακας αυτός δημιουργήθηκε από τον Andy Warhol μια άκρως πολυσχιδή προσωπικότητα και αναδεικνύει την θρησκευτική πλευρά των έργων του Warhol, τα οποία τώρα αρχίζουν και γίνονται πιο γνωστά.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης  -ecclesia.gr

13 σχόλια:

ΑΓΡΑΦΑ είπε...

δαιμονικὴ "εἰκόνα" παραμορφωμένων "προσώπων"

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το πράγμα δεν είναι εικόνα της Παναγίας

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και τους δυο εικονιζόμενους στην φωτογραφία ανθρώπους, τους ενοχλούν ο Χριστός και η Παναγία;

Ανώνυμος είπε...

Ο Απ. Παύλος μας καλεί εις το χαίρειν μη λέγειν τοις αιρετικοίς.

Εμείς όχι μόνον τους χαιρετούμε αλλά και τιμές τους αποδίδουμε.

Φαντάζομαι τον Μεγάλο Αθανάσιο
με την περί αυτόν Σύνοδο

να αποδίδει τιμές στον Άρειο
αποκαλώντας τον από ευγένεια Αγιώτατο αδερφό.

Ανώνυμος είπε...

Θα έβαζε κανείς αυτή την εικόνα σε παιδικό δωμάτιο
δίχως προηγουμένως να εξετάσει το ενδεχόμενο
δημιουργίας φοβίας στα παιδιά;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Οἱ εἰκόνες μέ παραμορφωμένα ἱερά πρόσωπα, οἱ ὁποῖες ἔχουν ὡς στόχον νά προξενήσουν ἀρνητικήν ἐντύπωσιν καί ἀπέχθειαν πρός τά πρόσωπα αὐτά, ἀνήκουν εἰς τόν χῶρον τοῦ γνωστοῦ ὡς «γκαντζούφ» (βλ. βιβλία τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιμανδρίτου Χαραλάμπους Βασιλοπούλου).

Zafeiria είπε...

Ισως επειδη δεν μπορει και δεν πρεπει ν ακουμπησει ο αιρετικος ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ! ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ....ΤΙ ΕΙΧΕ ΤΙ ΕΧΑΣΕ;

Κώστας είπε...

Είναι σάν αυτή πού έχει ο Μητσοτάκης στό γραφείο του, μόνο Παναγία δέν είναι

Ανώνυμος είπε...

πιασμένοι χεράκι - χεράκι !
τί ωραία !
το χαμόγελο του πάπα είναι όλα τα λεφτά...

ANGEL είπε...

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι; το δώρο του Αρχιεπίσκοπο προς τον παπά, ήταν η Μαύρη Βίβλος,συμφωνα με την ειδησεογραφια, των ημερών!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ANGEL
ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΔΩΡΑ
ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΥΝΤΣΙΑΤΟΥΡΑ
Την «Μαύρη Βίβλο» στην έκδοση της Αποστολικής Διακονίας και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, στα αγγλικά και τα γαλλικά που αφορά στην Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Πάπα Φραγκίσκο, ως δώρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων μαζί με την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησαν στη μετάφραση και την έκδοση της «Μαύρης Βίβλου» στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα ως μια ελάχιστη συνεισφορά στη μνήμη των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και της καθ’ ημάς Ανατολής αλλά και στην αναγκαία διεθνή συζήτηση, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από το 1922.

Το 1919 εκδόθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η «Μαύρη Βίβλος διωγμών και μαρτυριών του εν Τουρκία Ελληνισμού 1914-1918». Όπως αναφέρει στην σχετική επιστολή του ο Μητροπολίτης Αίνου Ιωακείμ, «Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής υπέρ των μετατοπισθέντων Ελληνικών πληθυσμών», η «Μαύρη Βίβλος» συντάχθηκε «επί τη βάσει των εν τοις Πατριαρχείοις επισήμων εγγράφων».
https://www.protothema.gr/greece/article/1189029/i-mauri-vivlos-doro-tou-arhiepiskopou-ieronumou-ston-papa-fragisko/

Ανώνυμος είπε...

Δείτε πως κρατάει ο πάπας τον αρχιεπίσκοπο. Έχει το πάνω χέρι, γιατί θέλει να τον έχει στο χέρι... Ο λύκος κρατάει τον ποιμένα;;;
Θεέ μου, σε παρακαλώ, φώτισε μας όλους.

Ἰωάννης Καποδίστριας είπε...

Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ !!!!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com