16 Σεπ 2021

Ας μην τους αφήσουμε να επαληθευτούν στο ότι ο λαός μας εγκαταλείπει την Εκκλησία του.

Ας μην τους αφήσουμε να επαληθευτούν στο ότι ο λαός μας εγκαταλείπει την Εκκλησία του.

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ο αείμνηστος Γέρων Μητροπολίτης  Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο θρυλικός Καντιώτης, διακήρυττε και αγωνιζόταν για μια «ελεύθερη και ζώσα Εκκλησία».

 Στην παράλογη και αλλοπρόσαλη εποχή που ζούμε, όπου τα πάντα ανατρέπονται, είναι πολλές οι φορές που τον θυμάμαι, φιλοσοφώ στα φωτισμένα λόγια του και παίρνω δύναμη και κουράγιο. Πίστευε στην αποστολή του και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

 Και όπως έλεγε και ένα μεγάλο πνευματικό του ανάστημα, ο π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, «στον αγώνα του χριστιανού, μετράει ο αγώνας. Το αποτέλεσμα είναι του Θεού».

Με αυτές τις σκέψεις και τις ενθυμήσεις μεγάλων Γερόντων, όπως και του π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, που έλεγε «ο Θεός δεν κάνει ποτέ λάθη», αλλά και την επίκληση στις πρεσβείες τους, κάνω τον δικό μου αγώνα, με τις μικρές μου δυνάμεις, για μια δημοσιογραφία ελεύθερη, για μια ενημέρωση έγκυρη, για μια υγιειή πνευματική εγρήγορση όσων με

διαβάζουν αλλά και όλου του λαού μας.

Παρέλασε προ καιρού, εγείροντας πολλές αντιδράσεις, ένα ξενόφερτο ξόανο που παρίστανε κατά τους διοργανωτές, μια προσφυγοπούλα ονόματι Αμάλ.

 Ειπώθηκαν πολλά. Κι εμείς από αυτό το βήμα, δώσαμε την δική μας μάχη. Διοργανώθηκαν το φεστιβάλ της ΚΝΕ, το ράλλυ Ακρόπολις.

 Οι ΛΟΑΤΚΟΙ είναι ελεύθεροι, όποτε το θελήσουν να παρελάσουν και να περάσουν τις θέσεις τους στους νέους ανθρώπους που ψάχνονται ακόμη να ορθοποδήσουν.

 Ούτε λόγος για τον covid όλοι αυτοί! 

Πουθενά διαμαρτυρίες από τους αρμοδίους, για διασπορά του ιού. Ούτε λέξη για επικινδυνότητα, για προστατευτικά μέτρα, για… για…

Φυσικά δεν θα μας πείραζαν τόσο όλα αυτά, αν οι κύριοι της πολιτείας και οι… υγειονομικοί μαϊδανοί της τηλοψίας δεν χρησιμοποιούσαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Αν δεν μεροληπτούσαν τόσο απροκάλυπτα και ρατσιστικά ενάντια στους χριστιανούς!

Απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις στις Εθνικές Επετείους και οι Λιτανείες στις γιορτές της Χριστιανοσύνης. Λες και δεν μπορούσαν να γίνουν τηρουμένων των αποστάσεων. 

Υπάρχει μια συνεχής πολεμική εναντίον της Εκκλησίας και των Εκκλησιαζομένων χριστιανών, ως των μόνων υπευθύνων για την εξάπλωση του κορονοϊού. Και αν πούμε για τις διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, εκεί ζητούν επί πίνακι τας κεφαλάς των διοργανωτών!

Η κοινή λογική ρωτά γιατί τόση μεροληψία; Γιατί τόσος εθνικοθρησκευτικός ρατσισμός; 

Ή για να κυριολεκτούμε, γιατί τόση πολεμική σε κάθε τι το ελληνικό, το ρωμέϊκο και το ορθόδοξο; 

Ωχριούν, μπροστά σ’ αυτόν τον απροκάλυπτο, πονηρό, φασιστικό και απολυταρχικό διωγμό, οι Διοκλητιανοί και οι Νέρωνες! 

Και η Εκκλησία; Σιωπά! Δεν θέλει να ταράξει την κατάσταση! Αποδέχεται τα πάντα παθητικά! Οι Ιεράρχες μας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν θέλουν να πάρουν θέση ! Ο λαός όμως ανησυχεί. Που πάμε; Τι άλλο να περιμένουμε; Θα μας απαντήσει κανείς;

Η Ιεραρχία θα συνέλθει αρχές Οκτωβρίου ύστερα απο δύο χρόνια παύσης και σιωπής. Λες και ήταν περιττή η σύγκληση της. Δεν χρειαζόταν. Ενώ όλα τα άλλα σε αυτή την επικράτεια δεν έχουν πρόβλημα και μπορούν να πορεύονται χωρίς συνέπειες  η Εκκλησία είναι υπό περιορισμό!

Ας ελπίσουμε η Ιεραρχία αυτή εκτός από τις εκλογές πέντε νέων αξίων Ιεραρχών θα ασχοληθεί και με τα πραγματικά προβλήματα που βασανίζουν το λαό μας και θα απευθυνθεί με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα το οποίο απομακρύνεται πλέον από τα σπλάχνα της όπως δείχνουν οι έρευνες που μας σερβίρουν. Τα ποσοστά δεν είναι τόσο αποκαρδιωτικά όπως τα παρουσιάζουν! Απλά θέλουν να μας δείξουν ότι η Εκκλησία ως θεσμός έχασε τη δύναμη της. Ας μην τους αφήσουμε να επαληθευτούν! 

exapsalmos,14 Σεπτεμβρίου 2021

1 σχόλιο:

Γκουρβελος Παναγιωτης είπε...

Συγχαρητήρια θερμά,κ. Τζούμα!
Ως λαϊκά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, παρακαλούμε θερμά τους σεβαστούς Ιεράρχες μας, να διακηρύξουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com