1 Ιουν 2020

Συνεδριάζει αύριο η ΔΙΣ. Επιστολή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, για την υιοθέτηση μια κοινής πορείας στο θέμα του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Συνεδριάζει αύριο η ΔΙΣ – Αποκλειστικές πληροφορίες
Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία έχει αποσταλεί στην ΔΙΣ επιστολή τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη υιοθέτησης μια κοινής πορείας στο θέμα του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.
Η ΔΙΣ αναμένεται να συζητήσει αύριο και για τα μέτρα που θα ισχύσουν στις εκκλησιές μετά την λήξη της ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Η επίσημη ανακοίνωση
Συνέρχεται την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως
Πληροφορία από orthodoxianewsagency

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!!!!

ELIZA είπε...

Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΤ.
ΔΗΛΑΔΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, ΚΆΘΕ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΓΎΡΩ ΑΠΌ ΑΥΤΗΝ !!!
ΚΑΙ ΕΠΟΜΈΝΩΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ ΆΛΛΟΝ ΤΡΌΠΟ ΜΕΤΑΔΌΣΕΩΣ ΤΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ολέθριος ρόλος των αθεόφοβων οικουμενιστών, με επικεφαλής το εσβεσμένο Φανάρι, στην υπονόμευση της Ορθοδόξου Πίστεως.
Ας ελπίσουμε, ότι η επιστολή θα επιστραφεί ως απαράδεκτη στους θλιβερούς αποδέκτες της.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε φτάσει να ακούμε ότι συνεδριάζει η ΔΥΣ και να λέμε ο Θεός να βάλει το χέρι Του, ο Θεός να μας φυλάει, Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά και άλλα τέτοια και βαρύτερα. Καλύτερα να μη συνεδρίαζαν ποτέ.

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Είναι θέμα προς συζήτηση; λυπάμαι!

Maria V. είπε...

Σωστά, άρα δεν προκυπτει κάποιο θέμα π πρέπει να συζητήσουν.Αλλα κάτι άλλο μήπως θέλουν να μαγειρέψουν?Ελπίζω όχι...Κύριε ελέησον!

Ανώνυμος είπε...


Ολοταχώς για νέα προδοσία της Πίστης του Χριστού με ατομικά κουταλάκια Θείας Μετάληψης ή άλλως πως; Υπάρχει άραγε τελειωμός στον κατήφορο της αίρεσης και της απιστίας ;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όντως! Κάθε τους συνεδρίαση και μια νέα αντιπατερική, αντορθόδοξη, εκκοσμικευμένη απόφαση!

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Μετά το δυνατό και πετυχημένο τεστ, δυστυχώς ξημέρωσε ένα άλλο σήμερα! Βρήκαν ευκαιρία οι οικουμενιστές να θεμελιώσουν πάνω στην αίρεση πράγματα, που πολύ δύσκολα θα τολμούσαν να τα ακουμπήσουν. Το πρόσφορο έδαφος απλώθηκε μπροστά τους και η ευκαιρία δεν χάνεται! Δεν κοιμάται ο διάβολος. Από δω και πέρα μην περιμένουμε ορθόδοξες παραδοσιακές αγιοπατερικές αποφάσεις από κανέναν επίσημο εκκλησιαστικό φορέα. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου για εξελίξεις πρωτόγνωρες για την χιλιετία την μετά το οριστικό σχίσμα. Οι παραχωρήσεις, οι μετακινήσεις, οι υποχωρήσεις, οι προσχωρήσεις, θα διαδέχονται η μία την άλλη με "μια απλή δήλωση", όπως λέμε για τα απλά πράγματα. Δίχως έλεγχο, δίχως δικαιολογία, δίχως απολογία από κανέναν σε κανέναν! Μην πέφτετε από τα σύννεφα, αδέλφια! Μην ταράζεστε. Ο Θεός θα φανερώσει! Υπομονή και εμπιστοσύνη στην θεία Πρόνοια!

Χαράλαμπος Μουζουριδης είπε...

Ανώνυμος

Μουζουριδης Χαράλαμπος

" Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός " Ο τρόπος μετάδοσης της Θείας κοινωνίας , που είναι ο Χριστός, γίνεται με την πίστη και όχι με την επιστήμη και τη λογική.
Ο Λειτουργός καλεί τους πιστούς " μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης". Όποιος προσεγγίζει το Χριστό με το μυαλουδακι του γίνεται αιρετικός όπως οι Αρειανοί, οι παπικοί, οι προτεστάντες, οι Οικοιμενιστες
( παναιρετκοι ) . ΠΡΟΣΟΧΉ !!!

Efstathios Efstathios είπε...

Αυτό που γίνεται νομίζω ότι είναι κατάντια μεγάλη. Δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ. Να συζητάμε τι; Αυτά που έχουν λυθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια; Δεν ξέρω, νομίζω ότι λειτουργούμε σύμφωνα με το ρητό: "κάψε με Γιάννη 'μ να σ' αλείψω λάδι"!!! Κάποια θέματα δεν έπρεπε καν να συζητούνται. Κάποτε η Εκκλησία μπήκε στην παγίδα να συζητάει εάν θα ψάλλεται ".... νίκας τοις Βασιλεύσι" και να σήμερα που φτάσαμε!!! Κατά τη γνώμη μου "Ορθόδοξη Αντιμετώπιση" σημαίνει κάποια θέματα δεν συζητούνται!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com