29 Ιουν 2020

Νάουσα: Κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Διευθυντές Γυμνασίων για τους Φακέλους Μαθήματος Θρησκευτικών του Κ. Γαβρόγλου

Kλήθηκαν στην αστυνομία οι διευθυντές τριών Γυμνασίων της Νάουσας να καταθέσουν αν μετά την απόφαση του ΣΤΕ διδάσκονταν στο σχολείο τους ο φάκελος θρησκευτικών “Γαβρόγλου”!

Η ΕΛΜΕ επισκέφτηκε το ΑΤ Νάουσας και ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για το ποιος έχει κάνει καταγγελία, τι αναφέρει η καταγγελία και ό,τι σχετικό. Ωστόσο δεν πήραν καμιά επίσημη απάντηση. Παράλληλα οι διευθυντές των σχολείων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην κλήση της αστυνομίας ζητώντας να τους επιδοθεί κλήση στην οποία να αναφέρεται για ποιο πράγμα τους κατηγορούν.
Τι έχει συμβεί: Κατά το Φλεβάρη η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας έστειλε παντού την παρακάτω καταγγελία.
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Δήμου Νάουσας
Σας ενημερώνουμε πως στις 20 Σεπτεμβρίου το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών». Κρίθηκε επίσης ότι με τα νέα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών διαπράττεται αξιόποινη πράξη.
Κατά συνέπεια και με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα,η μη συμμόρφωση και επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…
Παρ’όλα αυτά και παρά τις επίμονες και πολυπληθείς επιστολές διαμαρτυρίας πολλών Συλλόγων Γονέων από όλη την επικράτεια, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός κ.Κεραμέως εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ μέχρι σήμερα τα ακυρωμένα από το ΣτΕ προγράμματα σπουδών και “βιβλία” Θρησκευτικών, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τους διεθνείς κανόνες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι μαθητές (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) συνεχίζουν να εκτίθενται στον κίνδυνο της ηθικής και πνευματικής βλάβης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό τους.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’όψιν μας όλα τα παραπάνω, καθώς και τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών Γονέων, μαθητών αλλά και καθηγητών του Δήμου μας, αποφασίσαμε τα εξής:
1) Να αποστείλουμε επιστολή σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας απαιτώντας την άμεση απόσυρση όλων των επίμαχων και παράνομων “βιβλίων” Θρησκευτικών και αντικατάστασή τους με έντυπο υλικό ( Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου)- όπως επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδος- αλλά και την πλήρη ενημέρωση όλων των Γονέων από τους Διευθυντές και καθηγητές για το συγκεκριμένο θέμα και την απόφαση του ΣτΕ.
2) Να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Γενική Διεύθυνση παιδείας Κ.Μακεδονίας,Υπουργείο Παιδείας κ.λπ.
3) Να αποστείλουμε επιστολή στους Μητροπολίτες Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Κ.Παντελεήμων, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Κ.Ιωήλ και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας και να ζητήσουμε να πάρουν δημόσια θέση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τεθεί σε άμεση ισχύ η απόφαση του ΣτΕ από την Υπουργό παιδείας. Καλούμε όλους τους Γονείς του Δήμου μας να είναι σε επαγρύπνηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα ,αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο να το καταγγέλλουν με θάρρος και παρρησία, γιατί, όπως βλέπουμε, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, αλλά πολύ περισσότερο την αδιαφορία μας, παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους θέτοντας το μέλλον αυτής της χώρας (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) σε κίνδυνο.
Τέλος, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε πως με βάση την προαναφερθείσα απόφαση του ΣτΕ, κάθε Γονέας και Κηδεμόνας έχει το έννομο δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και να διεκδικήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Εμείς ,ως “΄Ενωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων” του Δήμου μας, είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο , θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία ,ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΡ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ
Με τιμή
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας
Με πληροφορίες από e-prologos.gr

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στόν συγκεκριμένο Σύλλογο Γονέων καί Κηδεμόνων πού πράττει τά αὐτονόητα, ἀλλά δυστυχῶς δυσεύρετα!

Ντροπή στούς ὑπόλοιπους γονεῖς τῆς Ἐπικράτειας πού δέν ἐνδιαφέρονται γιά τήν σωστή κατήχηση καί σωτηρία τῶν ψυχῶν τῶν παιδιῶν τους, γιά τά ὁποῖα θά δώσουν ἀπολογία στόν Κύριο! Γιατί δέν προβαίνουν σέ ἀνάλογες κινήσεις καί πρωτοβουλίες; Μόνο γιά λεφτά ξέρουν νά οὐρλιάζουν στούς πολιτικούς; Ὄχι γιά τήν σωτηρία τῶν παιδιῶν τους;

Μετά ἀναρωτιόμαστε γιατί πηγαίνουμε κατά διαόλου. Πῶς νά μήν πηγαίνουμε κατά διαόλου, ὅταν οἱ γονεῖς δέν ἐνδιαφέρονται νά βάλουν τόν Θεό στήν ζωή τους καί στήν ζωή τῶν παιδιῶν τους;

ΑΙΣΧΟΣ στήν Κεραμέως καί στήν παροῦσα Κυβέρνηση πού ἀθεΐζει καί μασονίζει ὠσάν ἕνας ἄλλος μασκαρεμένος ΣΥΡΙΖΑ, ἀποδεικνύοντας σέ ὅλους μας γιά πολλοστή φορά πώς οἱ ἀντίχριστοι καί οἱ Μασῶνοι δέν ἔχουν οὔτε ἀληθινό Θεό, οὔτε πατρίδα, οὔτε ἦθος καί ἀξίες, ἀλλά "ἐπιλεκτική νομιμότητα", τοὐτέστιν παρανομοῦν κατά τό βούλεσθαι καί κατά τό "ὀλίγον ἔγκυος"... καί μάλιστα εἰς βάρος ὁλόκληρου τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Οἱ Εἰσαγγελεῖς συνεχίστε νά κοιμᾶστε μέ "λάδι" ἤ μέ φόβο.
Τά χρηματικά μπόνους πού λαμβάνετε στούς παχυλούς μισθούς σας τήν στιγμή πού οἱ ὑπόλοιποι Ἔλληνες ζοῦνε μέ ἕναν βασικό μισθό τῆς πείνας, ὑποτίθεται πώς σᾶς παρέχονται γιά νά ἐπεμβαίνετε ὅταν δέν τηροῦνται οἱ νόμιμες ἀποφάσεις καί γιά νά παραμένετε ἀδιάβλητοι καί ὄχι λαδωμένοι γιά νά γλιστράει ἡ γλῶσσα σας μέσα στό στόμα σας ἀντί γιά ἔξω ἀπό αὐτό.
Ντροπή σας ἀχρεῖοι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com