30 Απρ 2020

Κεραμέως για Θεία Κοινωνία: «Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης» ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.

30-04-20 H Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν.Κεραμέως στο ΣΚΑΙ ...
Οι εκκλησίες ανοίγουν υπό όρους, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.
Το ερώτημα για τη Θεία Ευχαριστία από 12.45 κ.εξ.
Υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανόν οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές, καθώς στους ναούς πηγαίνουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί επ΄αυτού.
Ερωτηθείσα για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν «υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί έχουν επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα «και τους ευχαριστούμε για αυτό»
Πρόσθεσε τέλος, ότι θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν στους ναούς μόλις επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.
Κατόπιν τούτου, ανακύπτει μείζον θέμα για την υπουργό, με το οποίο τάχιστα θα πρέπει να ασχοληθεί η εκκλησιαστική διοίκηση, και να δράσει επί τη βάσει των όσων διακελεύουν, σχετικώς, οι ιεροί κανόνες.
Νισάφι πια!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



"Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης" αλλά από την άλλη πλευρά και την ίδια ώρα δηλώνεται ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης. Σαν δεν ντρεπόμαστε !

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε να Θεολογήσει η Κεραμέως σκασίλα της αν κοινωνήσουμε ή όχι οι Ορθόδοξοι Έλληνες ή μάλλον πρέπει να τα έχει καλά με όλους. Αγαπητοί εδώ θέλουν κατήχηση ορθόδοξοι ποιμένες. ξεχάσατε τι είπαν Ρουμάνοι Ορθόδοξοι ποιμένες αν είναι αλήθεια. αυτα που δημοσιεύτηκαν. "Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες...μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεσιν από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την μετάληψη", αναφέρεται σε εκκλησιαστική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι πρόκειται "για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας". και οι Ρώσοι κάποιες ανάλογες μπαρούφες. Αδελφοί μου αν ρωτήσετε Έλληνες Ορθοδόξους ποιμένες ή λαικούς θα συμφωνούν με την Κεραμέως που δεν γνωρίζουμε αν πιστεύει καν. Αν η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία εκανε σοβαρή προταση καθώς επίσης να καλούσε τον κόσμο σε μετάνοια γιατί με την ζωή μας φυγαδεύσαμε τον Θεό έτσι δεν μπορούμε να λάβουμε την βοήθειά του. Μας σώζουν άγιες ψυχές που τον παρακαλούν νυχθημερόν. Δεν μας φταίει η Κεραμέας

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!ΝΕΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ(ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ)ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΛΑΤΡΕΙΑ!ΟΣΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ"ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΛΟΓΩΝ,ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!

eastwest είπε...

Με το σάλιο μεταδίδεται αλλά ποτέ μέσω της Θείας Κοινωνίας.
Πάντως είναι απαραίτητο να κοινοποιηθεί στον κ. Ιερώνυμο η εργασία του κ. Κουντορά, ώστε να αντικρούει τα όποια επιστημονικά στοιχεία διαθέτει η κυβέρνηση.

Ιωάννης Λίτινας είπε...

Ξεκάθαρη βλασφημία. Ο Θεός να της δώσει μετάνοια.

ΜΑΡΙΑ είπε...

Ἐμεῖς θά κοινωνήσουμε πρῶτα ὁ Θεός μέ τήν εὐλογία τοῦ πνευματικοῦ του ὁ καθένας.
Ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί ἐμεῖς εἴμαστε οἱ εἰδικοί σέ αὐτό τό θέμα καί τελειώνει τό θέμα ἐδῶ.
Τό εἶπε καί μόνη της ἡ κ. Κεραμέως: "Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης" .
Καί ἔτσι πρέπει.
Τελεία καί παῦλα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ας κάνουμε, καθένας, αυτό που πρέπει, κι όλα θα αλλάξουν.Το τι θα γίνει, εξαρτάται αποκλειστικά από τους πιστούς και την "αντίδραση" του Θεού, στην άμετρη ευσπλαχνία του Οποίου και ελπίζουμε. Αδύνατον τοις ανθρώποις, δυνατό παρά τω Θεώ, εφόσον δει μια απειροελάχιστη προσπάθεια εκ μέρους μας. Η Κεραμέως τη δουλειά της, εμείς τη δική μας. Καθείς εφ'ω ετάχθη, χωρίς να αποκλείεται (και το εύχομαι) η Κεραμέως να σωθεί κι εμείς, Θεός φυλάξοι, στην απέξω (βλ. ληστής - Πάσχα), ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Προκλητικώτατη η επαινεθείσα (σήμερον πάλι) από τη Διαρκή Σύνοδο κ. Υπουργός. Εξακολουθεί αμετανοήτως να "σαλιαρίζει" απαντώντας σε "σαλιάρη" δημοσιογράφο του Σκάϊ, που δεν σκάει, ο οποίος με έκπληξη ρωτούσε αν θα (τολμήσουν να) μεταλαμβάνουν οι πιστοί στη "νέα κανονικότητα" (ο ανόητος, λες και σταμάτησαν ποτέ), η Υπουργός απάντησε: σε θέματα Πίστης δεν εισερχόμαστε ΑΛΛΆ η Επιστήμη αποφάνθηκε ότι μεταδίδεται (από τη Θ. Κοινωνία) με το σάλιο ο ιός. Καμαρώστε την! Θέλει να κρυφτεί η... Υπουργός και η....χαρά δεν την αφήνει!...

Ανώνυμος είπε...

κ. Κεραμέως,
δεν μπορεί να επιβάλλετε ως Κυβέρνηση ως υποχρεωτική την μάσκα σε όλους τους πολίτες για κάθε κλειστό χώρο και μάλιστα με λίγα πρόσωπα, πχ κομμωτήριο 1 ἄτομο, εμπορικό κατάστημα 2 ή 3 πελάτες κι ανάλογα τα τετραγωνικά και με 1 ή 2 πωλητές και στα σχολεία που εμπλέκονται εκατοντάδες ανήλικοι, αλλά και δεκάδες εκπαιδευτικοί (ακόμη και ανά βάρδια) σε κάθε σχολική μονάδα κι ἐπί μισή συνεχόμενη μέρα, να κάνετε την μάσκα προαιρετική.
Πείτε την αλήθεια. Δεν θέλετε το οικονομικό βάρος της καθημερινής δωρεάν παροχής μασκών, εις βάρος της υγείας!


Επίσης δεν μπορεί να επιβάλλετε ως Κυβέρνηση στις Εκκλησίες απόσταση 2 μέτρα ανά πρόσωπο και στα στα σχολεία που εμπλέκονται εκατοντάδες ανήλικοι και δεκάδες εκπαιδευτικοί ακόμη και ανά βάρδια και επί μισή συνεχόμενη μέρα, να θέτετε όριο απόστασης το 1,5 μέτρο.
Πείτε την αλήθεια ότι το κάνετε γιατί δεν επαρκούν οι χώροι και τα τετραγωνικά των σχολικών μονάδων εντός κι εκτός στην αυλή!
Πάλι εις βάρος της υγείας.

Άιντε πια με την κοροϊδία. Τα καλά και συμφέροντα τα δικά σας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com