3 Νοε 2019

Ο Πατριάρχης Μόσχας δεν μνημόνευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Ο Πατρ. Μόσχας δεν μνημόνευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
Τις πρόσφατες εξαγγελίες σχετικά με την διακοπή της μνημόνευσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, έκανε πράξη κατά τη διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά την αναγνώριση της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας από την Εκκλησία της Ελλάδος. 
Σε χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων είχε τονίσει πως αυτό θα συνέβαινε.
«Είπαμε ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επίσημα αναγνωρίσει το ουκρανικό σχίσμα, το όνομά του θα σβηστεί από τα δίπτυχα της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κατά τις Λειτουργίες ο Πατριάρχης δε θα μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, όπως δεν μνημονεύει ήδη τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Νομίζω ότι την προσεχή Κυριακή στην Πατριαρχική Λειτουργία ήδη ο Προκαθήμενος δε θα τον μνημονεύσει. Με άλλα λόγια, διακόπτουμε την ευχαριστιακή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών».
orthodoxianewsagency/ Νίκος Οικονόμου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ίσως με τα Εκκλησιαστικά "ραπίσματα" που δέχεται και θα δεχτεί και στο μέλλον, η Εκκλησία της Ελλάδος, θα συνέλθει από την Εκκλησιαστική ασυδοσία στην οποία έχει πέσει.
Δεν το πολυπιστεύω όμως ότι θα συνέλθει από την πτώση της.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟ!ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι ραπίσματα απο το Άγιο Πνεύμα.

Μαρία Π. είπε...

Θα ήθελα να πω σχετικά με όσα τραγικά βιώνουμε σήμερα, ότι ήταν αναμενόμενη η πορεία των γεγονότων μετά την σύνοδο της Κρήτης αφού ο Κύριος μας έχει πει ότι όλα θα έρθουν όπως οι ωδίνες στην εγκυμονούσα, δηλ. το κάθε γεγονός θα είναι βαρύτερο απ΄το προηγούμενο.
Όμως παρόλα αυτά, μας έχει σοκάρει περισσότερο απ΄όλα η ευκολία της αποδοχής απ΄τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως και η απραξία του κλήρου και του Αγίου Όρους.
Δεν γνωρίζω μέχρι ποιο σημείο φτάνουν οι 'βελούδινοι' εκβιασμοί απ΄τις κυβερνήσεις και τους Αμερικανούς που τον επισκέπτονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια όπως και άλλα εκκλησιαστικά πρόσωπα, αφού η Ελλάδα είναι όντως απόλυτα αλυσοδεμένη πλέον (το λέω με πλήρη γνώση), και η μόνη χώρα που χρηματοδοτεί την μισθοδοσία των κληρικών που οι ξένοι θέλουν να σταματήσουν, ή τι υπόσχονται στον Πατριάρχη (υψηλή προστασία και προνόμια του Πατριαρχείου), κόβοντας τα πόδια της Ρωσίας με το Ουκρανικό, και προχωρώντας τα σχέδια με τους αμερικανικούς αγωγούς από Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα-Ιταλία, ώστε να ξεπεραστεί υποτίθεται με αυτόν τον τρόπο η οικονομική κρίση και ο ανταγωνισμός με Ρωσία-Κίνα και να υπάρξει αυτή η βοήθεια.
(Εμείς γνωρίζουμε ότι πίσω απ΄όλα αυτά εργάζεται ο Εωσφόρος σε θρησκευτικό και γεωπολιτικό-οικονομικό επίπεδο και κατευθύνει τα πράγματα ώστε να φέρει τον ψευδομεσσία των Εβραίων και των μασόνων.)
Από την άλλη το Φανάρι ανοιχτά επιδιώκει την ένωση των 'εκκλησιών' όπως λέει σε αυτό το βίντεο ο π. Χρυσαυγής:youtube.com/watch?v=FffFWcMZee8
Ο κύριος λόγος για το σημείο μηδέν στο οποίο φτάσαμε σήμερα είναι η προφητευμένη μεγάλη αποστασία στην οποία έχουμε πέσει, που σε πνευματικό επίπεδο απελευθερώνει τη δύναμη του σατανά ώστε να προχωράει συνεχώς.Φταίμε πρώτα και κύρια γιατί αποστατήσαμε και ζητήσαμε διδασκάλους κατά την καρδία και κατά τα (υλιστικά) θελήματά μας.
Από κει και πέρα σε πρακτικό επίπεδο τεράστιες ευθύνες έχει ο κλήρος και το Άγιο Όρος οι υποτιθέμενοι θυροφύλακες για την αδράνεια και απραξία τους (εύχομαι να μην συνεχίσουν έτσι).
Επίσης μεγάλες ευθύνες έχουν οι λεγόμενες παραδοσιακές δυνάμεις που αποσχίστηκαν από την Εκκλησία για το θέμα του ημερολογίου, με αποτέλεσμα να πέσει γρηγορότερα στην εκκοσμίκευση, ενώ ο Κύριος είπε ξεκάθαρα :Άλλήλων τα βάρη βαστάζετε!
Σε ένα αιώνα φοβερών παγκόσμιων ανακατατάξεων, 2 Παγκοσμίων Πολέμων που σόκαραν την ανθρωπότητα και όλοι επιζητούσαν την υποτιθέμενη ειρήνη και καταλλαγή με όργανα όπως ο ΟΗΕ και το ΠΣΕ, θα έπρεπε αυτές οι δυνάμεις να είναι ΜΕΣΑ στην Εκκλησία, και να μάχονται εκ των έσω, και όχι να πολεμούν ακόμα και Αγίους για το ημερολόγιο και την διακοπή μνημόνευσης, ταυτίζοντας δυστυχώς στα μάτια του κόσμου την έννοια του ΑΓΩΝΑ, με την ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ την κατάκριση την εμπάθεια, κάνοντας τους να μην θέλουν να ακούσουν για όλα αυτά φοβούμενοι να μην καταντήσουν έτσι, διαταραγμένοι και νοσηροί.Οι σχισματικοί έγιναν οι καλύτεροι σύμμαχοι των οικουμενιστών.
Ευθύνες έχουν ακόμα και όσοι του Ν.Η. θέλουν να εκτονωθούν και με εμπάθεια αρχίζουν τις ύβρεις σε προσωπικό επίπεδο, επομένως πρόκειται για κατάκριση και συκοφαντία που τελικά ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΕΙ στα μάτια των άθεων και χλιαρών (που δεν καταλαβαίνουν πολλά) τον ίδιο τον θεσμό της Εκκλησίας, όπως κάποια σχόλια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο με ΑΙΣΧΡΑ υπονοούμενα και μάλιστα επί 'δικαίων και αδίκων'.
Επειδή έχουμε να κάνουμε με την Εκκλησία, το Σώμα του Κυρίου μας, τις αθάνατες ψυχές για τις οποίες πέθανε ο Κύριος και Του ανήκουν, και μας έχει προειδοποιήσει με τον αυστηρότερο τρόπο ότι θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ να μην γίνουμε αιτία να χαθεί έστω και μία, γιατί θα την εκζητήσει εκ της χειρός μας όπως λέει, πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ σε όσα λέμε όλοι μας, και να κρίνουμε ΠΡΑΞΕΙΣ.
(συνεχίζεται)

Μαρία Π. είπε...

Πολύ εύκολα π.χ. κατηγορείται ο Μ.Σεραφείμ για διπροσωπία. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ.
Δεν γίνεται με τόση ευκολία να 'τους χαρίζουμε' έναν αγωνιστή Επίσκοπο από τους ελάχιστους που έχουμε.
Κάνει τεράστιο έργο εδώ και χρόνια, και η διστακτικότητα πιθανόν οφείλεται σε κάποιο τρόπο οπτικής της λογικής του 'μη χείρον βέλτιστον' γιατί δεν γνωρίζει τις συνέπειες, θα τον 'ωθήσουμε' λοιπόν με τον τρόπο μας να προχωρήσει ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ. Έτσι προχωρούν οι Χριστιανοί, ως αδελφοί, 'εξομολογούμενοι αλλήλοις', τις αγωνίες τους.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι τίποτα σήμερα δεν είναι κανονικό. Όπως σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί ΤΙΠΟΤΑ να κάνει καμία πλέον κυβέρνηση (ακόμα και αν ήθελε, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν θέλουν), γιατί ο κλοιός έχει κλείσει οριστικά και είναι τα πάντα δεμένα, έτσι θα γίνεται και στο εκκλησιαστικό πεδίο.
Πολλοί από τον κλήρο φοβούνται να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Να μην διαλυθεί η Εκκλησία όπως την ξέραμε. Δυστυχώς όμως όσα γίνονται την διαλύουν σε πνευματικό επίπεδο, και μοιραία θα διαλυθεί ακόμα πιο γρήγορα και σε ορατό.
Παρακαλώ μέσα απ΄την καρδιά μου τους λίγους Μητροπολίτες που αντιλαμβάνονται τι παίζεται, να προχωρήσουν την προσπάθεια για Πανορθόδοξη ΤΩΡΑ.
Αλλιώς θα νιώσουμε ειλικρινά ότι δεν έχουμε πλέον κανένα στήριγμα, ούτε μπορούμε να εμπιστευτούμε κανένα, και πρέπει να δούμε πλέον τι θα κάνουμε.
Σχετικά με το θέμα της αποτείχισης, διαφωνούσα και διαφωνώ πάρα πολύ με τον τρόπο που έγινε τόσα χρόνια, με αποκοπή και απομόνωση από το Σώμα της Εκκλησίας, και οδήγησε σε τόσα σχίσματα.
Σήμερα με όσα συμβαίνουν, πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση την ουσία των γεγονότων.Όταν π.χ. βλέπουμε στο Άαχεν να μοιράζει αντίδωρο ο καρδινάλιος, δεν είναι δυνατόν να παραμείνει κάποιος Ορθόδοξος σε αυτή την ενορία! Θα πρέπει να αφυπνιστούν πλέον ΟΛΟΙ, να αποκτήσουμε ορθά αντανακλαστικά, να εγκαταλειφθούν ΟΛΟΙ οι οικουμενιστές, να στηρίξουμε τους παραδοσιακούς ιερείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, να μιλήσουμε παντού, να εκτυπώσουμε τα άρθρα των λίγων Επισκόπων και άλλων όπως του κ. Τσελεγγίδη και να τα δώσουμε σε όλους τους ιερείς και επισκόπους γιατί πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν μαθαίνουν τι συμβαίνει, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε κανείς να μην μπορεί να κατηγορήσει για σχίσμα, και από κει και πέρα, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από όσους επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν γιατί φοβούνται ή γιατί είναι ήδη μέσα στην πλάνη.Με ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, και πολλή ΠΡΟΣΕΥΧΗ, για ΦΩΤΙΣΜΟ και ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
Δεν θα εγκαταλείψουμε καλούς ιερείς, με το πρόσχημα ότι μνημονεύουν έναν Επίσκοπο που μνημονεύει τον Ιερώνυμο ή τον Βαρθολομαίο.
Σε αυτή τη φάση είμαστε ακόμα στο στάδιο της βοήθειας και ώθησης για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του κλήρου. Αν αυτό που πρέπει να το κάνουμε με νύχια και με δόντια δεν αποδώσει, τότε πραγματικά είμαστε στο τέλος του τέλους, και η Εκκλησία φεύγει στη νοητή έρημο.
Όλοι θα δώσουμε λόγο από δω και πέρα για τα πάντα.
Ο Θεός να μας φωτίσει όλους.

Και κάτι τελευταίο, επειδή οργιάζουν οι θεωρίες για 3ο Παγκόσμιο και Βασιλέα Ιωάννη που θα ξηλώσει τους Οικουμενιστές και θα βάλει στη θέση τους καλούς ποιμένες και η 'ορθη πίστη' θα απλωθεί σε όλη τη γη (και δεν είναι μόνο ο Δ.Μακρής με τον Καλλιώρα στο YouTube, αλλά και ο Μ.Μόρφου και ο Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας), παρακαλώ, ας προσέξουμε ΠΟΛΥ.
Οι Σιωνιστές μπορεί να σκηνοθετήσουν τα πάντα ώστε να επιβάλουν τον ψευδομεσσία τους.Ας το έχουμε ΕΣΤΩ στο πίσω μέρος του μυαλού μας σαν πιθανότητα..
Η Αποκάλυψη μιλάει ξεκάθαρα για ένα πολιτικό-θρησκευτικό θηρίο κατ΄ενέργεια του Σατανά. Όσοι έχουν υλιστικά κριτήρια θα παρασυρθούν.ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν!

Γιωργος Παπαδοπουλος είπε...

Παρακαλω να κανετε το σχολιο της Μαριας Π. αρθρο, ως ορθοτομον τη συγχρονη πραγματικοτητα [και να μας πει και το επωνυμο της αν θελει]

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΜΑΡΙΑ Π.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ ΑΝ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΙΣΜΑ Ή ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ.ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΝΟΝΕΣ(31ΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ 15ΟΣ ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ) ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.ΤΙ ΕΝΝΟΩ:ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΣΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ-ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Μαρία Π. είπε...


Προς Αν. 5.47 μ.μ.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει σε «ανώμαλα ρήματα» με το θέμα της Ουκρανίας.Δεν σας κρύβω ότι τρόμαξα όταν διάβασα το πρόσφατο άρθρο του κ. Τσελεγγίδη που μιλάει για κίνδυνο απώλειας της Σωτηρίας.Στην Κρήτη που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η κοινωνία μάλλον έχει γίνει εδώ και μήνες.
Η Εκκλησία μας δεν είναι «αόρατη» όπως λένε οι Προτεστάντες, παρόλο που η φύση της είναι πνευματική, αλλά ορατή άσχετα αν πολλά θεωρούμενα μέλη της είναι μόνο στους τύπους και πιθανόν να μην καταφέρουν μέχρι το τέλος να σωθούν.
Η κοινωνία με σχισματικούς, είναι κάτι πρωτοφανές.Η μη δήλωση μετάνοιας, και συγγνώμης, η μη επαναχειροτόνηση των καθηρημένων ξεπερνάει και την είσοδο παπικών χωρίς βάπτισμα (παρά μόνο με Χρίσμα), και θυμίζει προτεσταντισμό («το πνεύμα όπου θέλει πνει»). Η δε αποκατάσταση «ελέω Βαρθολομαίου», είναι παπική πρακτική (ως «διαχειριστής της Θ.Χάρης»).
Έχουμε όντως πολύ χειρότερα δεδομένα, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή.
Θα δούμε τι θα κάνουμε.
Επειδή τίποτα δεν είναι κανονικό στις εσχατολογικές εποχές που ζούμε, υπάρχει και η οικονομία των πραγμάτων έστω για κάποιο ακόμα διάστημα.
Μην ξεχνάμε τον πόλεμο που δεχόμαστε από παντού, την αθεϊα που έχει κατακλύσει τα πάντα, και την ανάγκη κάποιων ανθρώπων για την θεία κοινωνία κυρίως γερόντων και παιδιών.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω εδώ που φτάσαμε.
Προς το παρόν πιστεύω ότι πρέπει για ένα διάστημα να πάμε με βάση το «πνεύμα» των πραγμάτων, δηλ. κατά περίπτωση και με υπομονή.
Αν κάποιος ιερέας είναι καλός αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα την κατάσταση, θα κάνουμε υπομονή, θα προσπαθήσουμε να τον αφυπνίσουμε και αυτόν και την ενορία μας. Χρειάζεται ακόμα κάποιο διάστημα.
Θα έρθουν όμως έτσι τα ίδια τα γεγονότα, που ο Θεός θα μας δείξει τι να κάνουμε.
Πως είναι δυνατόν να επιτρέψει να χαθούν από άγνοια χιλιάδες ψυχές;
Η άτεγκτη τήρηση του «γράμματος», η υποτιθέμενη ακρίβεια στην ερμηνεία των Ι.Κ., οδήγησε σε 13 παρατάξεις παλαιού ημερολογίου, και κάποιες ακόμα αποτειχισμένων Ν.Η.
Όλοι αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν την σωστή ερμηνεία.
Που είναι το λάθος στις έως σήμερα αποτειχίσεις; Ότι δεν υπήρχαν ακριβώς τα δεδομένα, και οι προϋποθέσεις που είναι η «φανερή κήρυξη αίρεσης». Σήμερα ο διάβολος δουλεύει με άλλους τρόπους (συνηθισμένη τακτική του να μεταλλάσσεται). Πρέπει κι εμείς να ενεργούμε κατά περίπτωση.
Το Ουκρανικό βέβαια έθεσε πρωτοφανή δεδομένα, και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
Έχουμε ανάγκη να μας φωτίσει ο Θεός.Χρειάζεται πολλή προσευχή και μετάνοια.
Καλό βράδυ και σ΄εσάς και στον κ. Γ.Παπαδόπουλο.
Μαρία Παπαδάκη

Μαρία Π. είπε...

Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι σχετικά με το θέμα των προφητειών (που ανέφερα στο πρώτο σχόλιο). Θέλω να διευκρινίσω ότι σέβομαι και αγαπώ και τον Γ.Εφραίμ Αριζόνας, και τον Μ.Μόρφου, και φυσικά τον Άγιο Παϊσιο που είπε και αυτός ελπιδοφόρα πράγματα για την Ελλάδα. Είναι αυτονόητο. Απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή γιατί δεν ξέρουμε τι θα επιτρέψει τελικά ο Θεός να συμβεί στο μέλλον ανάλογα με την μετάνοιά μας, ή την αμετανοησία μας.Έχουμε γεμίσει με πλάνες και πλανεμένους. Εξάλλου δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά έχουν καταγραφεί με τον τρόπο που ειπώθηκαν.Χρειάζεται λοιπόν προσοχή.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com