20 Σεπ 2019

Αρχιμ. Παύλος Ντανάς: Επιστολή συμπαραστάσεως Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου


Αντιπολίτευση με fake news
Επιστολή συμπαραστάσεως Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου
Προς τον Πανιερώτατον Μητροπολίτην Μόρφου κ. Νεόφυτον, 20 Σεπτεμβρίου 2019
Πανιερώτατε ευλογείτε,
Με όλη την δύναμη της ψυχής μου επιθυμώ να ενώσω τη φωνή μου με το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και να διακηρύξω ότι τα όσα αναφέρετε για τον σύγχρονο Άγιο Πορφύριο και Άγιο Παΐσιο, για τα λεγόμενα σαρκικά αμαρτήματα, είναι απολύτως σωστά και κατοχυρωμένα από την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Σ’ αυτούς τους αποκαλυπτικούς καιρούς που ζούμε, που έχει πληθυνθεί η αμαρτία, δώσατε την μαρτυρία της πίστεως χωρίς εκπτώσεις για θέματα που έχουν άμεση σχέση με την σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.

Ο απόστολος Πέτρος είναι σαφής «ἀπέχεσθε τῶν σαρκικῶν ἐπιθυμιῶν, οἵτινες στρατεύονται κατὰ τῆς ψυχῆς» (Α Πε 2,11). Εάν ο Κύριός μας και όλη η διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων καταδικάζουν την κακή επιθυμία (Μτ 5,28 , Τιτ 2,12) πόσο μάλλον τις πράξεις που αποτελούν την μόνιμη υποδούλωσή μας σε όλα τα πάθη και ιδιαίτερα στα σαρκικά πάθη και μας οδηγούν μακριά από τον Θεό της αγάπης. Ο ιερός Χρυσόστομος λέει συγκεκριμένα για το πάθος της ομοφυλοφιλίας «Ἐγὼ ὑποστηρίζω ὅτι οἱ ὁμοφυλόφιλοι εἶναι χειρότεροι ἀπὸ τοὺς δολοφόνους· γιατὶ εἶναι προτιμότερο νὰ πεθάνει κανείς, παρὰ νὰ ζεῖ καὶ νὰ ἐξευτελίζεται μ' αὐτὸν τὸν τρόπο. Καθόσον ὁ δολοφόνος χωρίζει τὴν ψυχὴ ἀπὸ τὸ σῶμα, ἐνῶ αὐτὸς καταστρέφει τὴν ψυχὴ μαζὶ μὲ τὸ σῶμα… Πόσες κολάσεις πρέπει νὰ εἶναι φυλαγμένες γι' αὐτούς; Ἂν ὅμως ἀκούγοντας γιὰ κόλαση περιγελᾶς καὶ δὲν πιστεύεις, θυμήσου ἐκείνη τὴ φωτιὰ τῶν Σοδόμων. Γιατὶ τέτοια ἦταν ἡ σαρκικὴ μίξη τῶν ἀνδρῶν τῆς χώρας τῶν Σοδόμων, σχέση ποὺ ἔκανε τὸ σῶμα τῶν ὁμοφυλόφιλων ἄχρηστο καὶ αἰσχρό… Τί ὑπάρχει βρωμερότερο; Πώ, πὼ μανία! πώ, πὼ παραφροσύνη! Ὡς πρὸς αὐτό, πιὸ ἀνόητοι εἶσθε σεῖς ἀπὸ τὰ ἄλογα ζῶα καὶ πιὸ ἀναιδεῖς ἀπὸ τὰ σκυλιά. Γιατὶ σὲ καμιὰ περίπτωση δὲν συναντᾶται τέτοια διάστροφη σχέση στὰ σκυλιά, ἀλλὰ ἡ φύση γνωρίζει καλὰ καὶ σέβεται τὶς ἰδιότητες κάθε φύλου.» (Εἰς Ῥωμαίους, ὁμιλία Ε', 3 ΕΠΕ 16Β, 414-420· ὁμιλία Δ', γ' PG 60, 419- 420). Ο δε ίδιος ιερός πατήρ γράφει ότι χρέος των γονέων είναι να προφυλάξουν τα παιδιά τους από την ομοφυλοφιλία και την πορνεία και λέει χαρακτηριστικά «Νομίζω ότι είναι διπλή η σωφροσύνη, διπλή και η διαφθορά. Πρέπει επομένως ο νέος να προφυλαχθεί, ώστε ούτε άλλος να ασελγήσει επάνω του, ούτε αυτός να διαφθείρει κάποια κόρη» (Περί κενοδοξίας καί ὅπως δεῖ τούς γονέας ἀνατρέφειν τά τέκνα, 76, ΕΠΕ 30, 688).
Ο ανυπέρβλητος διδάσκαλος διεκήρυξε «οἱ δὲ τὰ φαῦλα πράξαντες εἰς ἀνάστασιν κρίσεως» (Ιω 5,29). Φαύλα έργα είναι όλα τα αμαρτήματα που διαστρέφουν τον άνθρωπο και τον καθιστούν υποχείριο του διαβόλου και άξιο καταδίκης της αιωνίου κολάσεως. Λυπούμαι για όσους αρχιερείς και κληρικούς που σας κατέκριναν. Η ανθρωπαρέσκεια και η δουλικότητά μας στο κοσμικό φρόνημα μας καθιστούν ως κληρικούς ενόχους ενώπιον του Θεού αφού ο απόστολος Παύλος στον μαθητή του Τιμόθεο και σε κάθε κληρικό παραγγέλει «…τὴν παραθήκην μου φυλάξαι εἰς ἐκείνην τὴν ἡμέραν» (Β Τιμ 1,12), δηλαδή την Δευτέρα Παρουσία.
Υποκλίνομαι εμπρός στην Σεβασμιότητά σας για το ομολογιακό φρόνημα και εύχομαι έτη πολλά επ΄αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού ασπάζομαι την Δεξιά σας.
Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΟΥΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΣΟ ΑΝΔΡΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Από τους λίγους κληρικούς ο π. Παύλος Ντανάς. Στολίδι για την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος Ντανάς είναι ψυχή με θεία φλόγα και αγάπη στον Θεό!

Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να είχαμε και άλλους ιεροκήρυκες και κληρικούς σαν τον Αρχιμανδρίτη Παύλον Ντανά.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ζούμε σε καιρούς λίαν χαλεπούς! Επευφημείται η διαφθορά και κατακρίνεται η αρετή. Ευλογείται η αδικία και απαξιώνεται η δικαιοσύνη. Και ειναι γνώρισμα όλων των εκφανσεων της ζωής, ποσο μαλλον της ηθικης. Αγνοώντας και καταστρατηγώντας την φωνή του Ιερου Ευαγγελίου και των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας όχι μόνο εφαμαρτος ειναι ο βίος μας, αλλά και πορευόμαστε στην πνευματική απώλεια. Ο π. Παύλος ως πεπειραμενος πνευματικός πατήρ και άριστος θεραπευτής του λόγου του Θεού καταθέτει αλήθειες βγαλμένες απο την Ιερά Παράδοση. Είναι αξιέπαινος οχι μόνο για υπερασπίστηκε ένα αγιον ιεράρχη(με πνευματικό βίωμα) αλλά διότι είχε το θάρρος να αγγίξει θέματα "παρά φύσιν".Γιατί σήμερα στο όνομα μιας δήθεν κοινωνικής προόδου και ανισότητας" έχουν όλα ισοπεδωθεί. Χωρίς μετάνοια και επιστροφή στον Πλαστη από την πλάση, το κενό είναι μονόδρομος!!!

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί σήμερα στο όνομα μιας δήθεν κοινωνικής προόδου και ανισότητας" έχουν όλα
ισοπεδωθεί" (σχολιαστής 12:13 π.μ.)

Όχι μόνο έχουν ισοπεδωθεί όπως σωστά λέτε, αλλά έχουν και ποινικοποιηθεί ΠΟΝΗΡΑ, ΠΑΜΠΟΝΗΡΑ οι Ευαγγελικές διδαχές για θέματα που θέλει να προωθήσει τα αντίθετα η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η Ορθόδοξη Ηθική!

Ιωαννίκιος

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com