1 Μαΐ 2019

Άγριο παρασκήνιο με το Άγιο Φως! Απίστευτη ασέβεια από την κυβέρνηση. Περίεργη σιωπή από Ιερώνυμο

Απίστευτη ασέβεια από την κυβέρνηση. Περίεργη σιωπή από Ιερώνυμο
Προσγείωσαν το αεροπλάνο με άνωθεν εντολή στην Ελευσίνα και όχι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αστείες δικαιολογίες περί... Χρυσής Αυγής
Ασέβεια από Μαξίμου με το Άγιο Φως

Το ΥΠΕΞ άλλαξε ξαφνικά τον σχεδιασμό της τελετής αφίξεως, τινάζοντας στον αέρα τις πτήσεις προς την περιφέρεια
Πρώτη φορά στα χρονικά το Αγιο Φως δεν έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» εγκαίρως, τινάζοντας στον αέρα το πρόγραμμα για την έγκαιρη μεταφορά του σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να μοιραστεί το βράδυ της Ανάστασης. Η κυβέρνηση επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια απέναντι στους ορθόδοξους πιστούς, όχι μόνο επειδή υποβάθμισε τον συμβολισμό της έλευσης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, αλλά και διότι εργαλειοποίησε το συμβάν για πολιτικούς και προεκλογικούς λόγους.
Το υπουργείο Εξωτερικών άλλαξε στη 1 τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου τον σχεδιασμό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ. Το κυβερνητικό αεροσκάφος, αντί να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος», όπως γίνεται κάθε χρόνο, επέστρεψε στη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας. Η κίνηση αυτή τίναξε στον αέρα το πρόγραμμα των τακτικών πτήσεων που θα μετέφεραν το Αγιο Φως σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, που θα συμμετείχε στην αποστολή ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ζήτησε με έντονο τρόπο τον λόγο για την αλλαγή αυτή από τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, που δήλωνε άγνοια και δικαιολογούνταν ότι αυτός απλώς εκτελούσε «άνωθεν εντολές». Ο κ. Νικόλαος, εμφανώς ενοχλημένος, αρνήθηκε να ταξιδέψει, ενώ ενημέρωσε και την Ιερά Σύνοδο.
Τελικά, τις πταίει; Πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών ρίχνουν το μπαλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζοντας ότι από εκεί ήρθαν όλες οι εντολές για την αλλαγή στο πρόγραμμα της υποδοχής.
Ευθύνες
Βέβαια, η κεντρική διπλωματική υπηρεσία δεν είναι άμοιρη ευθυνών, καθώς στην υπηρεσιακή αλληλογραφία της υποβαθμίζει το γεγονός και αναφέρει ότι «το Αγιο Φως θα γίνει δεκτό με τις ενδεδειγμένες τιμές» και όχι με τιμές αρχηγού κράτους, όπως προέβλεπε το σχετικό πρωτόκολλο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ομοίως και η ΕΡΤ αποφεύγει να αναφερθεί σε «υποδοχή αρχηγού κράτους».
Το παρασκήνιο φαίνεται ότι είναι βαθύ. Στο πολιτικό παρασκήνιο φημολογείται έντονα ότι η αλλαγή με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου έγινε προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο Νίκος Μιχαλολιάκος και μέλη της Χ.Α. να εκμεταλλευτούν την παρουσία τους στο «Ελ. Βενιζέλος» για προεκλογικούς λόγους. Πάντως, η Χ.Α. εκμεταλλεύτηκε το μπάχαλο και έκανε «σημαία» τα συμβάντα. Σε επίσημη ανακοίνωση επιχείρησε να εμφανιστεί ως θύμα της υπόθεσης, ισχυριζόμενη ότι «η κόκκινη Χούντα του άθεου Τσίπρα απαγόρευσε την υποδοχή του Αγίου Φωτός στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
Πάντως, εμφανέστατη ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει προεκλογικό «καψώνι» προς την Εκκλησία προκειμένου να «χαϊδέψει» ο ΣΥΡΙΖΑ τα αυτιά του ακραία αριστερού και άθεου ακροατηρίου.
Αντιδράσεις από τα κόμματα
Ερωτήματα και αντιδράσεις προκάλεσε το αλαλούμ με το Αγιο Φως, το οποίο τελικώς, με καθυστέρηση δύο ωρών, έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με την κυβέρνηση να τηρεί προσώρας σιγήν ιχθύος και να μη δίνει απαντήσεις για το τι συνέβη, παρά τις αντιδράσεις του κλήρου και της αντιπολίτευσης. 
«Μακάρι τα φετινά προβλήματα στην οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός να οφείλονται σε έλλειψη συντονισμού και να μην είναι συντονισμένη και υστερόβουλη ενέργεια» σημείωσε με νόημα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Εντονη ήταν η αντίδραση και από τη Χαριλάου Τρικούπη. «Είτε φοβήθηκε κάποιους η κυβέρνηση είτε επιδιώκει κάτι με την επιλογή της αυτή, οφείλει να το πει ξεκάθαρα» είπε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η ξαφνική αλλαγή αεροδρομίου για την έλευση του Αγίου Φωτός γεννά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Μαυραγάνης δήλωσε πως «εύχεται» ο «παραγκωνισμός» του Αγίου Φωτός από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μη σημαίνει διάθεση υποβάθμισής του, αλλά να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.
dimokratianews,30.04.2019
Δείτε σχετικά και:

1 σχόλιο:

vas019 είπε...

Ελευσίνα...Βλέπε και αποκρυφιστικό λόγο, ελευσίνια μυστήρια..επιχειρούμενος μαγαρισμός.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com