8 Μαρ 2019

Η αποθράσυνση των Σκοπιανών

synthesi_main01
Η άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης στους Σκοπιανούς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους δεν εξομάλυνε την κατάσταση. Οι επίδοξοι σφετεριστές της Ιστορίας και του πολιτισμού μας δεν σταμάτησαν να κινούνται ανθελληνικά. 

Αντιθέτως, η Συμφωνία των Πρεσπών τούς άνοιξε την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Το πιο πρόσφατο κρούσμα στο κακόγουστο σίριαλ σημειώθηκε στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ). Εκεί, τα Σκόπια παρουσίασαν τα τουριστικά προϊόντα τους ως «Μακεδονία» και όχι ως «Βόρεια Μακεδονία», όπως όφειλαν βάσει της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στο τουριστικό περίπτερο αυτού του κρατιδίου υπήρχαν τα σλόγκαν «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless». Τα σλόγκαν αφαιρέθηκαν από το τουριστικό περίπτερο των Σκοπιανών, αλλά η πρόθεσή τους παραμένει. Διεκδικούν οτιδήποτε μπορούν να πάρουν από εμάς και κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν. 
Στις 18 Ιανουαρίου η «δημοκρατία», για πολλοστή φορά, προειδοποιούσε για την κατάληξη της υπόθεσης. Η «Βόρειος Μακεδονία», που προβλέπει ως ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο προάγγελος της τελικής κατάληξης: «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς κανέναν προσδιορισμό, θα είναι το όνομα των Σκοπίων.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα μας επεσήμαινε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεργαζόμενα… υπόλοιπα της βουλευτικής “αποθήκης” της κυβέρνησης έδωσαν το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. [...] Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το όνομα της ιστορικής τερατογένεσης ως “Βόρειος  Μακεδονία”, όταν υποτίθεται ότι όλοι “πρόσεχαν να μην προκαλέσουν”, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αποκαλούσε το κρατίδιό του “Μακεδονία” και το εθνοτικό μωσαϊκό του “Μακεδόνες”». 
Και το κερασάκι στην τούρτα: Το BBC επιμένει στην ουσία του κατάπτυστου ρεπορτάζ του για τη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. «Ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια» απάντησαν οι ιθύνοντες του καναλιού σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Ενωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας Ανδρέα Πετρίδη.
Ενός κακού μύρια έπονται...
dimokratianews,08.03.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com