26 Μαρ 2019

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο
 Σοφία Τσέκου, καθηγήτρια
Ισχυρό μήνυμα ανυπακοής στην κατάπτυστη «συμφωνία των Πρεσπών» έστειλε σήμερα η Κόρινθος στους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι αμήχανα παρακολουθούσαν  την μπάντα του Δήμου, μαθητές, Συλλόγους και πολίτες να τραγουδούν επί μιάμιση ώρα το εμβατήριο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»!
Η μπάντα παιάνισε το εμβατήριο τουλάχιστον πέντε φορές κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ και το πρωί διασχίζοντας την κεντρική οδό, Κολιάτσου, κατευθυνόμενη στον μητροπολιτικό ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, παιάνιζε το εμβατήριο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» ,ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους πολίτες και γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με αέρα αισιοδοξίας, με πνοή Πατρίδας και δύναμη αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης,  η «Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών»,Σύλλογος της πόλης της Κορίνθου, με επί τόπου βηματισμό ενώπιον των επισήμων τραγούδησε το εμβατήριο. Ο κόσμος καταχειροκρότησε, οι επίσημοι τραγουδούσαν το εμβατήριο μαζί με τον κόσμο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος, παρουσία του νεοχειροτονηθέντος βοηθού Επισκόπου κ.κ. Αγαπίου, ευλογούσε δίνοντας ελπίδα και νόημα στην Εθνική Επέτειο.
Μοναδικοί «τεθλιμμένοι» στο ηχηρό άκουσμα του εμβατηρίου ήταν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι κατηφείς, ανήσυχοι και εμφανώς ενοχλημένοι παρακολουθούσαν τον ενθουσιασμό και τα αυθόρμητα χειροκροτήματα του κόσμου.
Μπράβο στο Δήμαρχο Κορινθίων, σε όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους Δημοτικούς Συμβούλους και σε όλους τους επισήμους, τους επισκόπους και τους ιερείς μας που στάθηκαν στο ύψος της ημέρας και έδωσαν το ηχηρό μήνυμα ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ είναι και θα παραμείνει Ελληνική και  Ξακουστή των Ελλήνων και όχι των γειτόνων .
Φωτογραφία και βίντεο από korinthostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com