28 Φεβ 2019

«Θα σεβαστείτε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών;»

Πριν από περίπου έναν χρόνο το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά...

...καθώς το συγκεκριμένο μάθημα -σύμφωνα με την απόφαση- «έχει ποιοτική και ποσοτική ανεπάρκεια ως προς τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προκαλώντας σύγχυση στη θρησκευτική συνείδηση των ορθοδόξων χριστιανών μαθητών». 
Με αφορμή το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων των Θρησκευτικών, τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (η Νίκη Κεραμέως, ως η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας, καθώς και οι αναπληρωτές τομεάρχες Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας) απηύθυναν στον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου σχετική ερώτηση. 
Συγκεκριμένα, ζητούν να μάθουν αν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα προς συγγραφή νέα βιβλία έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, όσον αφορά την ύλη και τη διδασκαλία του μαθήματος. Και αυτό, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται ακόμα μία δικαστική απόφαση για τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει του νέου προγράμματος σπουδών. 
Πριν από τρεις ημέρες ο υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει πως «η συγγραφή ενός βιβλίου παίρνει περίπου 1,5 χρόνο. Είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή του βιβλίου των Θρησκευτικών. Με την Εκκλησία έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος».
dimokratianews,28.02.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com