21 Σεπ 2018

Σιίτες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στον Πειραιά γιορτάζοντας την Ασούρα

4556940
Πρόκειται μια μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές του σιιτικού Ισλάμκαι τιμά τη μνήμη του μαρτυρίου και θανάτου του Ιμάμη Χουσείν, εγγονού του Μωάμεθ - Γιορτάζεται στην Ελλάδα από το 1978

Εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και φέτος στην οδό Δήμητρος στο κέντρο του Πειραιά προκειμένου να γιορτάσουν την Ασούρα.
Η Ασούρα είναι από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές του σιιτικού Ισλάμ και τιμά τη μνήμη του μαρτυρίου και θανάτου του Ιμάμη Χουσείν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ.
Η τελετή κορυφώθηκε με το αυτομαστίγωμα και τον αυτοτραυματισμό τους προς τιμήν του εγγονού του προφήτη. 
Η Ασούρα, αποκαλείται "Θρήνος του Μουχαράμ" και είναι η επέτειος του θανάτου του Χουσεΐν Ιμπν Αλί, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, από το χαλίφη Γιαζίντ, στη μάχη της Καρμπάλα. το 680 μ.Χ.. 
Η Ασούρα είναι η σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων, η οποία και γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Ιράν, το Ιράκ, την Ινδία, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, έως τη Νιγηρία, το Σουδάν, την Τανζανία, αλλά και περιοχές της Ρωσίας, την Αυστραλία και χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου ζουν σιιτικοί πληθυσμοί. Η μνήμη του Ιμάμη Χουσεΐν τιμάται κάθε χρόνο, τη δέκατη ημέρα του μήνα Μουχαράμ (του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου).
Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 1978 και φέτος συνεχίστηκε η παράδοση με τις εορταστικές εκδηλώσεις των σιιτών μουσουλμάνων στον Πειραιά. 
Δείτε φωτογραφίες: 
4243759
4243596
protothema,20/09/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com