31 Ιαν 2018

Τα «εύκολα» και τα «δύσκολα»…


Δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος: «Ρω­τοῦν με­ρι­κοὶ γιὰ τὸν Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο καὶ τὶς δη­λώ­σεις του. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπός μας ἁ­πλὰ εἶπε ὅτι προ­τι­μάει αὐ­τὸς τὰ δύ­σκολα καὶ ὄχι τὰ εὔκολα. Δὲν εἶπε νὰ μὴν κά­νουμε ἐ­μεῖς τὰ εὔ­κολα. Ἐ­μεῖς λοι­πὸν θὰ κά­νουμε ὡς λαὸς τὸ εὐ­λο­γη­μένο καὶ τόσο ὡ­ραῖο εὔ­κολο, τὸ νὰ βρε­θοῦμε ὅ­λοι μαζὶ καὶ νὰ συμ­βά­λουμε στὴ δυ­νατὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ. Αὐτὸ εἶ­ναι πρά­γματι εὔκολο, ἀλλὰ πολὺ οὐ­σι­α­στικό
Επειδή τα «εύκολα» και τα «δύσκολα» κρίνονται στην ουσία τους και στο περιεχόμενό τους.

Επειδή γνωρίζετε (και μακάρι να κάνω λάθος) ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα το δώσουν στους Σκοπιανούς και εκεί θα φανεί τελικά ποιος επέλεξε τα «δύσκολα» και ποιος επέλεξε τα «εύκολα».
Επειδή η διοικούσα Εκκλησία οφείλει να εκφέρει καθαρή, ξεκάθαρη θέση, όπως μας έχουν διδάξει οι Πατέρες μας, και όχι την σχιζοφρένεια δύο ισάξιων θέσεων: μια δημόσια θέση της ΔΙΣ και μια δημόσια «προσωπική» θέση του Προέδρου της ΔΙΣ. Εγελιανή διαλεκτική δηλαδή, η οποία μπορεί να εξυπηρετεί τους σκοπούς του μαντρώματος στην πολιτική αλλά δεν αρμόζει καθόλου στην Εκκλησία.
Επειδή τα «δύσκολα» του Αρχιεπισκόπου μας -«Εγώ προτιμώ τα δύσκολα.»- μας έχουν κοστίσει πολύ ακριβά έως τώρα.
Επειδή προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το ότι τα τρομακτικά αδιέξοδα που κληροδότησε (και) η «δύσκολη» οδός του Αρχιεπισκόπου στις επόμενες γενιές, οι οποίες δεν φταίνε και σε τίποτα, κληροδοτήθηκαν εν πλήρει συνειδήσει: «Πρέπει με σύνεσηνηφαλιότητα και ψυχραιμία να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις». Κάτι που στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει βαριές συνέπειες διότι δεν φέρει το ελαφρυντικό της παραφροσύνης.
Επειδή χρειαζόμαστε την διοικούσα Εκκλησία δίπλα μας και με τα δύο πόδια, όχι μόνο με το ένα.
Επειδή η διοικούσα Εκκλησία οφείλει να αγωνίζεται πάντα για την αλήθεια και δεν πρέπει να επαναλάβει αυτό που έκανε στην ψευδοσύνοδο, αντιθέτως, οφείλει να το αναιρέσει κάνοντας την αρχή με τα εθνικά μας θέματα. 
Γι’ αυτούς τους λόγους, θα σας παρακαλέσω Σεβασμιώτατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο, και να το μεταφέρετε και στον Αρχιεπίσκοπό μας, μήπως θα πρέπει από εδώ και στο εξής και με αφορμή τα όσα δυσάρεστα προηγήθηκαν με το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας, να αρχίσει να δοκιμάζει τα «εύκολα». Και λέγοντας τα «εύκολα» εννοώ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ …..
…..μπας και δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα.
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com