1 Νοε 2017

Η Κυβέρνηση Ράμα, καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις κτιρίων ομογενών μας

XIMARA
Επιδρομή Αλβανών χθες τα ξημερώματα για τον αφανισμό τους…
ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ!
- Η Κυβέρνηση Ράμα, καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και  ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις κτιρίων ομογενών μας

- Β. Ντούλες (ΚΕΑΔ): Συμπεριφέρεται ως κατακτητής! Λ. Παππάς (ΟΜΟΝΟΙΑ): Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο κατά του ελληνικού στοιχείου
• Προκλητικά, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια δικαίου και χωρίς να υπολογίσει ούτε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Χιμάρας, που βγήκαν στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο, ούτε τις προειδοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα πλήθος αστυνομικών, ξεκίνησε τις κατεδαφίσεις κτηρίων και επιχειρήσεων Ελλήνων Χιμαραίων. 
Και αυτό, παρά τις υποσχέσεις για διάλογο, που αποδείχθηκαν ψεύτικες, και επιπλέον χωρίς να προβλέπεται η καταβολή της παραμικρής αποζημίωσης για τις ιδιοκτησίες που κατεδαφίζονται.
«Παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση…»
Από Ελληνικής πλευράς άμεση  αντίδραση υπήρξε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δια του Τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, ζήτησε από την Αλβανική Κυβέρνηση να σταματήσει τις πράξεις κατά των Ελλήνων της Χιμάρας. 
Η Κυβέρνηση πάντως,  προς έκπληξη όλων,  μέχρι αργά χθες βράδυ ουσιαστικά παρέμεινε  απλός θεατής. Το επιβεβαίωσε άλλωστε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη χθεσινή ενημέρωση των Μέσων Ενημέρωσης. «Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις στη Χιμάρα και η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται για την προστασία, τόσο των μειονοτικών, όσο και των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Από κει και πέρα, οι πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο Εξωτερικών για την προστασία ακριβώς αυτών των δικαιωμάτων είναι διαρκής και συνεχής», ανέφερε. 
Βέβαια λίγες ημέρες νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, είχε ζητήσει αναβολή των κατεδαφίσεων, ως απόδειξη της βούλησης των Τιράνων για ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας. Αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται, «μηδέν».
Επιδρομή από τα ξημερώματα
Η καλά σχεδιασμένη επίθεση εναντίου του Ελληνισμού της Χιμάρας,  ξεκίνησε στις έξι το πρωί, με σκοπό να... πιαστούν στον ύπνο οι κάτοικοι, όταν μπουλντόζες, υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, άρχισαν να γκρεμίζουν την οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα. Ο κόσμος κινητοποιήθηκε, έσπευσαν εκεί από τους πρώτους ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και ο πρόεδρος της "Ομόνοιας" Λεωνίδας Παππάς, αλλά το αυτί των αρμοδίων δεν ίδρωσε. 
Ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και προχώρησαν, κρατώντας μακριά τους αγανακτισμένους, εξαγριωμένους και απελπισμένους πολίτες και συλλαμβάνοντας κάποιους από αυτούς. Κατεδαφίστηκε το βενζινάδικο του Άλκη Νάτση και το ακολούθησαν και άλλα κτίρια. Προς το παρόν δεν άγγιξαν κτήρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων κατάφεραν να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα από το Πρωτοδικείο της Αυλώνας. 
«Δεν θα παραδοθούμε...»
Δριμύτατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα ο Έλληνας βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου και πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Σύμφωνα με τον κύριο Ντούλε, οι Χειμαρριώτες δεν πρόκειται να παραδοθούν εύκολα. Ο κύριος Ντούλες επισήμανε επίσης ότι τα κτίρια που κατεδαφίζονται ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε άτομα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού Ράμα έναντι της Χιμάρας και των Χειμαριωτών θα μπορούσε να συγκριθεί με συμπεριφορά ενός καταχτητή. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η Χιμάρα θυμίζει την ύπαρξη αστυνομικού κράτους, αφού σε κάθε γωνία της είναι προκλητικά παρούσες οι αστυνομικές δυνάμεις. Παραβιάζονται κληρονομικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα προπαππούδων. Παραβιάζονται στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου…»
Και πρόσθεσε: «Παραβιάζονται μέρα μεσημέρι η λειτουργική δημοκρατία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας. Η Χιμάρα που αντιστάθηκε ανά των αιώνων με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, που άντεξε σε πολύ δυσμενέστερες θύελλες από τις σημερινές, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και κατάλυσης κράτους δικαίου του κυρίου Ράμα… Χωρίς κανένα έγγραφο νομικής ισχύς, χωρίς να γίνει σεβαστή καμιά διαδικασία, δημιουργεί καταστάσεις σαν αυτή που βλέπετε. Καταστάσεις που για την κοινότητα της Χιμάρας είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνει αποδεκτό κανένα τετελεσμένο γεγονός – αποτέλεσμα των πολιτικών του Ράμα. 
Ο κύριος Ράμα θα πρέπει να το πάρει χαμπάρι μια και καλή ότι τη Χιμάρα, που αντιστάθηκε ανά τους αιώνες, με τη δική της ταυτότητα και τα δικά της ιδανικά, δεν θα μπορέσουν να την υποτάξουν οι τυχοδιωκτικές παρανομίες και οι ενέργειες κατάλυσης του κράτους από τον κ. Ράμα. Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ  και μέχρι να κερδίσει και να θριαμβεύσει το δίκαιο».
Οργανωμένο σχέδιο
Εξάλλου ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Λεωνίδας Παππάς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση Ράμα. Το θέμα είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το οργανωμένο σχέδιο. Εάν δηλαδή το κίνητρο είναι οικονομικό, καταπατώντας αυθαίρετα και αξιοποιώντας τα «φιλέτα» που ανήκουν σε ομογενείς, ή εθνικιστικό, ώστε να διώξουν τους Έλληνες από την Χιμάρα. Πιστεύω πως είναι και τα δύο. Και να εκμεταλλευτούν καταχρηστικά τις περιουσίες μας αλλά και να διώξουν οριστικά το ελληνικό στοιχείο από τον τόπο του».
Η Νέα Δημοκρατία
Ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα, όπως προαναφέραμε,  παρακολουθούν τις εξελίξεις, χωρίς, μέχρι αργά το βράδυ να  έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση πλην της δήλωσης Τζανακόπουλου,  ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση  «να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια, που στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, που κατοικούν στη Χιμάρα. Αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές, αυτή τη φορά, αντιδράσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ελλήνων της Χιμάρας».
Η «πάγια» Ελληνική θέση
Να σημειωθεί ότι πάγια θέση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ότι «η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν καταστήσει σαφή την ευρωπαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η πρόοδος στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, καθώς και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν σαφείς προϋποθέσεις, σύμφωνα με την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com