28 Οκτ 2017

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Α ΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας για το μάθημα των θρησκευτικών

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
Από το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής για το μάθημα των θρησκευτικών:
"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α ΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κατόπιν προσωπικής επαφής, εκτενούς και ομονοούσας συζήτησης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Παντελεήμονα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, σχετικά με τη νέα ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ήδη πολλοί γονείς σε όλη την Ελλάδα έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους, υπογράφοντας αφενός τη δήλωση επιστροφής του βιβλίου που φέρει την ονομασία «Φάκελος Μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών (η δήλωση υπάρχει στη σελίδα www.petheol.gr) και επιστρέφοντας αφετέρου τα νέα αυτά «βιβλία-εγχειρίδια» ως απαράδεκτα, θεωρώντας το περιεχόμενό τους προσβολή στην Ορθόδοξη Πίστη, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 3 του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος, στην κεφαλίδα του οποίου γίνεται ρητή επίκληση της "Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος", ορίζεται ότι : " Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Ταυτόχρονα, στη διάταξη του άρθρου 16 [παρ. 2] του Συντάγματος ορίζεται ότι : "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το νέο Πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται μόνο σε Ορθοδόξους μαθητές στοχεύοντας στην αποδόμηση της πίστης τους καθώς ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών την πεποίθηση ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο» ενώ οι Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι Έλληνες μαθητές έχουν το προνόμιο να διδάσκονται ακραιφνώς μόνο τα της πίστης τους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρα, θέμα ανισότητας και αδικίας σε βάρος της πίστης των Ορθοδόξων μαθητών.
Σε αυτήν την Πανελλαδική κινητοποίηση έχει τοποθετηθεί η πλειονότητα των γονέων στην ελληνική επικράτεια διαβλέποντας την επικινδυνότητα της ύλης και συναισθανόμενη το ενδεχόμενο πνευματικής σύγχυσης, αλλοτρίωσης και μόλυνσης των ψυχών των παιδιών τους.
Ως Ε.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων της Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, ζητούμε από το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την αλλαγή της ύλης του μαθήματος και την αντικατάσταση του «φακέλου Θρησκευτικών» από ένα αναλυτικό πρόγραμμα που θα αποτελεί γνήσια ορθόδοξη διδασκαλία κι όχι μεθοδευμένο θρησκειολογικό χωνευτήρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com