7 Απρ 2017

Ιδού ο... συνωστισμός! «Εμείς ρίξαμε τους Ελληνες στη θάλασσα» είπε ο Ερντογάν

Πιο προκλητικός παρά ποτέ, ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χιουσνού Μποζκούρτ, για το δημοψήφισμα της Τουρκίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με πανηγυρικό σχεδόν τόνο σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αυτή της καταστροφής της Σμύρνης. 

Την αρχή έκανε ο Μποζκούρτ, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν βγει το “Οχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους του «Ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Αμεση ήταν η απάντηση του «σουλτάνου», ο οποίος τόνισε: «Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (σ.σ.: ο τουρκικός) είναι Ελληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Ελληνες στη θάλασσα» ξυπνώντας τις οδυνηρές μνήμες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
«Εμείς αυτούς που λένε “Οχι” δεν θα τους ρίξουμε στη θάλασσα. Εμείς για αυτούς που λένε “Οχι” θα ιδρύσουμε ένα ειδικό μουσείο και θα τους βάλουμε μέσα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
dimokratianews 06.04.2017
Η γενοκτονία των Ελλήνων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε μια μεγαλοπρεπέστατη ομολογία. Παραδέχτηκε σε ομιλία του ότι οι Τούρκοι διέπραξαν ωμότητες σε βάρος του άμαχου ελληνικού πληθυσμού στη Μικρά Ασία - την ίδια στιγμή που η Μαρία Ρεπούση αναφέρει στο επίμαχο βιβλίο της Ιστορίας την ανθελληνική βλασφημία περί «συνωστισμού» και ο Νίκος Φίλης αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.
Συγκεκριμένα, ο επίδοξος σουλτάνος της γείτονος είπε για τον κεμαλιστή βουλευτή Χιοσνού Μποζκούρτ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος υποσχέθηκε να «ρίξει στη θάλασσα» όποιον ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 16 Απριλίου: «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου. Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις ούτε στη Σαμψούντα ούτε στην Αμάσεια ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Ελληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Ελληνες στη θάλασσα».
Και οι πλέον αδαείς σε θέματα νεότερης Ιστορίας γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι δεν έριξαν στη θάλασσα το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αλλά πολίτες. Γέροντες, παιδιά, γυναίκες, ανάπηροι, όλοι οι άμαχοι έπεσαν θύματα της δολοφονικής μανίας των θρασύδειλων σφαγέων του Κεμάλ.
Η πατρίδα μας, όποτε αποφασίσει να ξεπλύνει το άγος του προηγούμενου αιώνα και θελήσει να αποτινάξει από επάνω της την κατάρα της Μικρασιατικής Καταστροφής, πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα λόγια του Τούρκου προέδρου για να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι η γειτονική σε εμάς χώρα χτίστηκε πάνω στα όρη από οστά των αδικοσκοτωμένων αδελφών μας. Δεν είναι μικρό το ατόπημα να καμαρώνει πρόεδρος χώρας για τις σφαγές άμαχου πληθυσμού που διέπραξαν πρόγονοί του.
Επίσης, αυτή η παραδοχή του κ. Ερντογάν πρέπει να υπενθυμίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον πολιτικό κόσμο της χώρας ώστε να αποφεύγει να υιοθετεί ξενόδουλες πρακτικές σαν αυτές που ακολούθησε ο εθνικός ολετήρας Ελευθέριος Βενιζέλος, που εκποίησε στους ξένους το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας και προκάλεσε στο έθνος μας τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί ποτέ. 
dimokratianews 07.04.2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαγκωνίζονται οι αχρείοι δημαγωγοί ποιός ήταν καλύτερος εγκληματίας! Άρα παραδέχονται ότι αποτελούν συνέχεια εκείνων των εγκληματιών. Και στην Ελλάδα το έγκλημα το αποκαλούμε συνωστισμό για να οικοδομήσουμε σχέσεις αγάπης με τους σύγχρονους τζιχαντιστές της ανατολής!

Νιρεας είπε...

Είμαστε όλοι για κλάματα. Όλοι οι πολιτικοί και όχι μόνο προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας την ιστορία μας και την θρησκεία μας αίσχος.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com