20 Φεβ 2017

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Γύρω από το «Τάμα του Έθνους»

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαβρυτων αμβροσιοσ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΝ
ΑΡΧΗΓΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
Αγαπητέ μοι κ. Μητσοτάκη,
Απευθύνομαι προς Υμάς σήμερον διά της παρούσης ανοικτής επιστολής μου, στιχών στο αξίωμα «τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται».

Αντλώ την δύναμιν όχι μόνον από την έως σήμερον προσωπικήν μου εκτίμησιν προς το  πρόσωπόν Σας, αλλά και εκ της ιδιότητός μου ως Ποιμένος του λογικού Ποιμνίου, το οποίον ονομάζεται «Χριστεπώνυμον Πλήρωμα».
Απευθύνομαι προς Υμάς σήμερον επίσης ως Έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος.
Αιτία της ταραγμένης καρδίας μου, ου μην αλλά και της προς Υμάς οργής μου, είναι το δημοσίευμα, και δη και στην 1η σελίδα, της εφημερίδος «Δημοκρατία», το οποίον έχει ως εξής:
 «Αυτογκόλ Κυριάκου (που εξέθεσε 16 βουλευτές του) για το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
 Στη συνέχεια παρέχεται η είδησις:
«Διέταξε να αποσύρουν ερώτηση για την ανέγερση του ναού των αγωνιστών του 1821, παρότι το κόστος του καλύπτεται από δωρεά»   
       Στη συνέχεια η εφημερίδα αφιερώνει δύο σελίδες της με ειδησεογραφικά στοιχεία στη σελίδα 07 και τίτλο όπως ανωτέρω εγράφη (Αυτογκόλ…) και με επικριτικά σχόλια εις βάρος Σας και στη σελίδα 10 με τίτλο:
«ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ (ΔΩΡΕΑΝ) ΤΑΜΑ»
 Στο ίδιο κλίμα ευρίσκεται και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», η οποία στην πρώτη σελίδα της γράφει:
ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΓΙΝΕ…..ΤΕΜΕΝΟΣ!
αφιερώνει δε εκτενέστατο ρεπορτάζ στις σελίδες της 02, 24, 25 και 26!
Ειδικώτερα στη σελ. 02 ο κ Γεώργιος Μιχαλόπουλος πολύ εύστοχα γράφει και τα εξής:
«Ο οργισμένος –λέει- Κυριάκος θεώρησε πως το  «Τάμα του Έθνους» είναι ….χουντικό, γιατί εξαγγέλθηκε η υλοποίησή του  από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο το Δεκέμβριο του 1968 (το έργο έμεινε στις μακέτες)……
   Το γεγονός ότι το «Τάμα του Έθνους» αποτελεί όραμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και απόφαση που ελήφθη από την Δ΄ Εθνοσυνέλευση το 1829, προκειμένου με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους προς το Σωτήρα Χριστό για την απελευθέρωσή τους, προφανώς δεν συγκινεί την «δημοκρατική« ηγεσία της Ν.Δ.»
*******************************
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα επί των οποίων Σας προσκαλώ να συζητήσουμε ανοικτά και να μου απαντήσετε υπεύθυνα.
Σας θέτω τα ερωτήματά μου:
1.     Αληθεύει η πληροφορία; Πράγματι εξεδώσατε εντολή στους 16 Βουλευτές σας, όπως αποσύρουν τις υπογραφές των από την Επερώτηση περί του Τάματος του Έθνους, την οποίαν υπέβαλε ο Βουλευτής Κοζάνης  κ.   Γ. Κασαπίδης;
2.     Έάν, ναι, τι Σας έχει πειράξει;  Η ανέγερσις του Τάματος του Έθνους δεν προέρχεται από την πρωτοβουλίαν των παραγόντων της Απριλιανής Κυβερνήσεως με Πρωθυπουρ- γόν τον Γεώργιον  Παπαδόπουλον! Είναι μια παληά υπόσχεσις των Ηρώων Αγωνιστών του 1821. Υπόσχεσις του Έθνους διά να εκφράσουμε εμπράκτως την ευγνωμοσύνην μας προς τον Πανάγαθον Θεόν, ο Οποίος μας ανέστησε από την τέφραν μας!  
3.     Τι Σας έχει πειράξει;  Μήπως η θεοσέβεια των Ηρώων Προγόνων μας; Σεις, λοιπόν, δεν αναγνωρίζετε το Τάμα; Δεν είναι Τάμα του Έθνους; Το θεωρείτε παράλογο ή και υπερβολικό; Αρνείσθε την υλοποίησίν του;  Εάν ΝΑΙ. Παρακαλώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα πατριωτικά Σας αισθήματα.
4.     Τι Σας έχει πειράξει;  Μήπως η έννοια Θεός;  Εξ όσων δυνάμεθα να γνωρίζωμεν, Σεις προέρχεσθε από μίαν οικογένειαν θεοσεβών ανθρώπων! Τόσον η αείμνηστος Μητέρα Σας, η Μαρίκα, εσέβετο τον Θεόν, όσον και ο πολυσέ-βαστος και δι’ εμέ πολύαγαπητός Πατέρας Σας, ο τ. Πρωθυ-πουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ευλαβείται τον Θεόν και αγαπά την Εκκλησίαν μας! Μήπως, λοιπόν, Σείς, επηρεασμένος ίσως από το κλίμα της εποχής «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑAΡΙΣΤΕΡΑ», έχετε απαρνηθή την Ορθοδοξίαν μας;  Παρακα- λώ να μας το δηλώσετε, ώστε να γνωρίζουμε τα βαθύτερα αισθήματά Σας. Ανήκετε εις την χορείαν των πιστών χριστιανών ή μήπως των απίστων; Εμείς, προσωπικά, δεν τολμάμε ούτε και να το φαντασθούμε! Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια δείγματα!  
5.     Θα το επαναλάβω: Τι, λοιπόν, Σας έχει πειράξει;  Μήπως η έννοια της Πατρίδος; Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! Διαχρονικά οι Αποφάσεις μιάς εποχής βαρύνουν ή και εκτελούνται από μία επόμενη γενηά! Έτσι, λοιπόν, και οι Αποφάσεις μιάς Κυβερνήσεως του χθες, λέγε με ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ,  εφαρμόζονται σήμερα από μίαν επομένην Κυβέρνησιν! Οι  Συμφωνίες της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως τα φορολογικά βάρη,  θα βαρύνουν τους Έλληνες μέχρι  το έτος 2025 και πέραν απ’ αυτό. Η ζωή συνεχίζεται! Η Ελλάδα μας είναι ενιαία! ‘Ετσι, λοιπόν, και το Τάμα των προγόνων μας της εποχής του 1821, εφ’ όσον μέχρι σήμερα δεν έχει εκπληρωθή, βαρύνει εμάς τους νεωτέρους! Τι άραγε Σας επείραξε, όταν οι 16 Βουλευτές  Σας προσυπέγραψαν την σχετική ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ;  Σε ποιο αδίκημα υπέπεσαν;   Η στάσις Σας παραμένει ανεξήγητη!
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
       Ως Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος Σας παρακαλώ να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα! Να μας είπετε τι πιστεύετε και τι φρονείτε!
Και τούτο είναι αναγκαίο να γίνη πρίν φθάσουμε στις εκλογές.
          Γύρω από το πρόσωπό Σας υπάρχει μία «αχλύς» δηλ. μία θολούρα! Αμέσως μόλις εξελέγητε Αργηγός της Ν.Δ., χωρίς κάποιο δισταγμό, χωρίς κάποια ανάγκη  και χωρίς κάποια δικαιολογία, παριστάμενος στη Βουλή, δεν εδιστάσατε να ψηφίσετε το κατάπτυστο «Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομοφυλοφίλων»! Στη συνέχεια, δυστυχώς, εψηφίσατε το Νόμο, ο οποίος δίδει το δικαίωμα στα Ομοφυλόφιλα «ζευγάρια» να  υιοθετούν παιδάκια! Έπειτα ουδόλως αντιδράσατε στο Νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ένα ζευγάρι μπορεί να χωρίση με συνοπτικές διαδικασίες,  κάνοντας δηλ. μια Δήλωση στον Συμβολαιογράφο! Όλα αυτά μας έχουν προβληματίσει.
Τελικά πιστεύετε στο θεσμό της οικογενείας; Καθ’ όσον ταύτα πάντα αντιστρατεύονται στο Νόμο του Θεού και στο νόμο της φύσεως! Όλα αυτά τα νομοθετικά μέτρα τελικώς καταλύουν τον ιερό θεσμό της οικογενείας! Δεν πιστεύετε, λοιπόν, στην ιερότητα του θεσμού; 
  Ας συνεχίσουμε το ερωτηματολόγιο. Μη φαντασθείτε, ότι Σας αντιμάχομαι! Θέλω να Σας επαναφέρω στην ορθή τροχιά του Ελληνισμού και της αγίας Ορθοδοξίας μας. Έτσι, λοιπόν, ο αχαρακτήριστος Υφυπουργός επί της Παιδείας κ. Κωνστ. Ζουράρις πολύ πρόσφατα εξεστόμισε τα φοβερά αυτά λόγια: «Και τι θα μας πείραζε  εάν οι Τούρκοι μας πάρουν δύο-τρία νησιά;»  Στο άκουσμα αυτής της παραδόξου  Ζουραρείου εθνοπροδοτικής τοποθετήσεως δεν Σας άκουσα να αντιδράτε! Δεν είσθε ο Αρχηγός της συντηρητικής παρατάξεως των Ελλήνων;
‘Εξ άλλου, Σεις δεν είσθε «ο χωρίς γραβάτα» Πρωθυπουργός!  Αντιθέτως χρησιμοποιείτε την «γραβάτα» και εκπροσωπείτε την σοβαρότητα! Θα περίμενα βεβαίως να αντιδράσετε, όταν ο κ. Ζουράρις έρχεται στη Βουλή φορώντας  «σαγιονάρες»! Θα περίμενα όμως να αντιδράσετε πολύ περισσότερο, όταν ξεπουλάει την γλυκειά μας Πατρίδα!
Αγαπητέ μοι κ. Μητσοτάκη,
     Ακούστε με  με προσοχή: 'Επειτα από το λάθος Σας με τις υπογραφές των 16 Βουλευτών σας, τα πράγματα στενεύουν όχι μόνο για Σας, αλλ΄ -εξ αιτίας Σας- και για την Νέα Δημοκρατία! Διό και θερμότατα Σας παρακαλώ να επανορθώσετε αμέσως το σφάλμα Σας ως προς το ΤΑΜΑ του Έθνους, ήτοι:
1.  Με μία Δήλωση Σας ΑΜΕΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ να τονίσετε την ανάγκην υλοποιήσεως του Τάματος, δηλ. την ανάγκη ανεγέρσεως του Ναού, τον οποίον οι Ήρωες Πρόγονοί μας του 1821 έταξαν στον Χριστό μας.
2.     Εν συνεχεία να αναλάβετε Υμείς ως Νέα Δημοκρατία, την περαιτέρω προώθησιν του θέματος μέχρι της τελικής ρυθμίσεως του. Να ηγηθείτε μιάς σταυροφορίας! Το ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ πρέπει να υλοποιηθή! Δεν είναι Τάμα των Απριλιανών! Είναι Τάμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των Ηρώων Συναγωνιστών του!  Είναι Τάμα των Ελλήνων, Τάμα του Έθνους!
3.     Μη φοβηθείτε την δαπάνην!Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προθύμως θα θυσιάσουν τα υπάρχοντά τους διά την υλοποίησιν του οράματος αυτού! Το ζεύγος Ιωάννου και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου το έχουν δηλώσει!Προσφέρουν ανδιοτελώς κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων €.
4.     Να ξεκαθαρίσετε επίσης την θέσιν σας ως προς τον θεσμό της οικογενείας. Να δηλώσετε, ότι τιμάτε και σέβεσθε τον θεσμό!
5.     Τέλος, να ξεκαθαρίσετε την θέσιν Σας ως προς την Εκκλησίαν, την Μητέρα και Τροφόν του Γένους.
Ταύτα μετά παρρησίας εθεώρησα ως ιερόν χρέος μου να Σας τα δηλώσω δημοσίως. Να τα δηλώσω προς το συμφέρον Σας, το προσωπικόν και το κομματικόν συμφέρον όλων Σας και όλων ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών!
Παρακαλώ να γράψετε κάπου στο μυαλό Σας: Το θέμα «Τάμα του Έθνους» Θα είναι ή η ΔΟΞΑ Σας ή ο πολιτικός ΤΑΦΟΣ Σας! Οι γνήσιοι Έλληνες έχουν πολύ πληγωθή από τη στάσιν Σας. Διότι άλλο πράγμα είναι να είπετε στους Βουλευτές σας «μη υπογράφετε» και άλλο να τους είπετε: «πάρετε πίσω την υπογραφή σας». Αυτό, δηλ. το δεύτερο, συνιστά πράξιν προδοσίας!
Διά να κλείσω το θέμα, μετά λόγου γνώσεως, Σας διαβεβαιώ, ότι δεν πολιτεύομαι και δεν πολιτικολογώ!  Δεν ανήκω σε πολιτικά κόμματα και σχήματα! Επομένως ως ελεύθερος πολίτης ελέγχω την Εξουσίαν, δηλ. όλους υμάς! Και δεξιούς και κεντρώους και αριστερούς! Όσοι ζημιώνουν ή και βλάπτουν την Ορθοδοξίαν μας και την Πατρίδα μας τοποθετούνται στο στόχαστρό μου. Ακόμη και Πατριάρχες! Παρακαλώ, ενημερωθείτε. Μόλις προχθές, με μια άλλη ανοικτή επιστολή μου, κατέκρινα δημοσιως τον Πρωθυπουργόν κ. Αλ. Τσίπραν! Τον ερώτησα δημοσίως: αφού δεν πιστεύει στο Χριστό γιατί σφικταγκιαλάζεται με Μητροπολίτες και με Πατριάρχες;  Γιατί τις επίσημες ημέρες, π.χ. την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια κλπ,  πηγαίνει στην Εκκλησία; Γιατί συμμετέχει στα εκεί τελούμενα; Γιατί φοράει το Σταυρό στον κολυμβητή, ο οποίος έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό, τον Οποίον ο Μητροπολίτης προηγουμένως έρριψε εις την θάλασσαν προς αγιασμόν των υδάτων;
  Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα! Η Πατρίδα μας με ενδιαφέρει!
Ως Έλληνας, αγαπώ την Πατρίδα μας!
Ως Ιεράρχης, αγαπώ την Εκκλησία του Χριστού μας!
      Ως Έλληνας και Ιεράρχης, με όλες μου τις πτωχές δυνάμεις, αγωνίζομαι «για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία»!
Μετά πλείστης τιμής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Σάββατον, 18 Φεβρουαρίου 2017
*************************
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ! 
Από mkka
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
…………………………………………..
ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ (ΔΩΡΕΑΝ) ΤΑΜΑ!
Δημήτρης Ριζούλης
Το θέμα του Τάματος του Eθνους και οι άστοχοι χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέδειξαν για ακόμη μία φορά το πρόβλημα ταυτότητας που έχει η σημερινή Ν.Δ.
Με ακατανόητη προχειρότητα και χωρίς να έχει προφανώς ιδέα για το θέμα, ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης «διέταξε» να αποσυρθεί η σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή βουλευτές του μαζί με συνάδελφό τους των ΑΝ.ΕΛ. και έναν ανεξάρτητο. 
Υποκύπτοντας στην πρωτοφανή λύσσα που επέδειξαν από προχθές συστημικά media, γνωστοί εθνομηδενιστές, εξυπνάκηδες νεοφιλελεύθεροι και αριστερά υπολείμματα, εξανάγκασε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του σε πρωτοφανή ταπείνωση και μάλιστα για ένα θέμα που έχει να κάνει με την ορθόδοξη πίστη και τις εθνικές ευαισθησίες.
Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να τα έχει καλά με διάφορους «περίεργους» τύπους με αντεθνικές θέσεις (για τα Σκόπια, την Τουρκία κ.λπ.), που κινούνται στους παραποτάμους της Δεξιάς (ορισμένοι μάλιστα κατέχουν και σοβαρές θέσεις, αν και υποτίθεται ότι... εκδιώχθηκαν), και όχι με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του. Ισως μέσα στη μέθη των δημοσκοπήσεων αισθάνεται πανίσχυρος και ακούει μόνο ορισμένους συμβούλους του. Η πράξη, πάντως, έχει αποδείξει ότι όποιος σταμάτησε να αφουγκράζεται τον λαό δεν είχε καλό τέλος...
Το ζήτημα που αφορά το Τάμα του Εθνους είναι εξαιρετικά απλό, αλλά δυστυχώς κανένα κανάλι και καμιά εφημερίδα δεν ανέδειξε. Ενας εύπορος Ελληνας, ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, προσφέρει εδώ και χρόνια ολόκληρη τη μεγάλη περιουσία του για να ανεγερθεί μεγαλοπρεπής ναός, προκειμένου να εκπληρωθεί το Τάμα των αγωνιστών του 1821.
Μετά την Ελληνική Επανάσταση (σύμφωνα με τα θρυλούμενα) οι οπλαρχηγοί αποφάσισαν να φτιαχτεί μια μεγάλη εκκλησία (σαν την Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης) ως ευχαριστία προς τον Θεό για την απελευθέρωση της πατρίδας.
Ασχέτως αν αυτό το Τάμα είναι θρύλος ή ιστορική πραγματικότητα, στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Πρώτον, ότι τα χρήματα για την ανέγερση της εκκλησίας θα προέρχονται όλα από δωρεά και, δεύτερον, ότι ο δωρητής δεν διεκδικεί τίποτε για τον εαυτό του. Ενώ, λοιπόν, 16 βουλευτές της Ν.Δ. έδειξαν ευαισθησία και έφεραν το θέμα στη Βουλή, ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας με πομπώδη τρόπο και καμάρι (!!!) ανέφερε χθες: «Η ερώτηση αποσύρεται με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ.». 
Εύγε, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη! Αυτή είναι η νέα αντίληψη για την πολιτική; Οι βουλευτές είναι «πρόβατα» που άγονται και φέρονται ανάλογα με τις διαθέσεις του προέδρου, όπως έκαναν τις περασμένες δεκαετίες οι πολιτικοί που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού; 
Και επιπρόσθετα: Η Ν.Δ. επί ημερών Μητσοτάκη είναι εναντίον των δωρεών; Θεωρεί ότι πρέπει να βάζει εμπόδια σε Ελληνες ευπατρίδες που θέλουν να προσφέρουν την περιουσία τους; Και, τέλος, η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εναντίον των επενδύσεων; Διότι η κατασκευή ενός τέτοιου ναού (με χρήματα ιδιώτη, επαναλαμβάνω) θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους, θα αποφέρει έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία, και θα δημιουργήσει ανάπτυξη σε μια ολόκληρη περιοχή της πρωτεύουσας. Τα σκέφτηκε όλα αυτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. πριν, ελαφρά τη καρδία, συνταχθεί με τους εθνομηδενιστές;
Λυπάμαι πραγματικά τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. που εκτέθηκαν βάναυσα εξαιτίας του προέδρου τους και είμαι βέβαιος ότι μέσα τους «βράζουν». Μαζί τους, όμως, πρέπει να ξέρουν ότι «βράζει» και ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του κόμματος, που βλέπουν ότι η συντηρητική παράταξη έφτασε στο σημείο να λέει αβίαστα «ναι» στο τζαμί και το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και «όχι» στο Τάμα του Εθνους, το οποίο μάλιστα προσπαθεί να ευτελίσει.
Οσο για τους... ρήτορες που κατέχουν δημόσια βήματα και από προχθές λύσσαξαν λέγοντας «ντροπή, εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί ασχολούνται με εκκλησίες», προφανώς αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύει σε εθνικά οράματα και ελπίζει στη βοήθεια του Θεού.
………………………………………………..
Αποσύρθηκε με απόφαση Μητσοτάκη η ερώτηση για το «Τάμα του Έθνους»
Οι 14 βουλευτές της ΝΔ απέσυραν την υπογραφή τους ενώ η ερώτηση έχει ακόμη τις υπογραφές του Δημήτρη Καμμένου και του Νίκου Νικολόπουλου
Αποσύρθηκε με εντολή Μητσοτάκη η ερώτηση που συνυπέγραφαν 16 βουλευτές της ΝΔ ανάμεσά τους και οι Νίκος Νικολόπουλος και Δημήτρης Καμμένος για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».
Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι την ερώτηση είχαν υπογράψει οι: Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας.
H ερώτηση έχει ακόμη τις υπογραφές του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Η ερώτηση αφορά την υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Άργους σχετικά με την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στο Θεό για την βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.
Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».
Αυτογκόλ Κυριάκου (που εξέθεσε 16 βουλευτές του) για το Τάμα του Έθνους
Με μια κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρέωσε τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από ερώτηση στη Βουλή για την υλοποίηση του Τάματος του Εθνους. Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., ύστερα από αυτή την αναδίπλωση που επέβαλε, το ερώτημα που γεννάται είναι ποιο στρατόπεδο επιλέγει και κατά πόσο τελικά επηρεάζεται από τους εθνομηδενιστές και τους αποκαλούμενους «Σκυλακάκηδες».
Αλλωστε, η εκπλήρωση του τάματος για την ανέγερση του Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα αποτελεί και μια επένδυση -χωρίς χρήματα του Δημοσίου, αλλά ιδιωτών-, που, εκτός από θέσεις εργασίας, θα επιφέρει τελικά και έσοδα στο κράτος. Τελικά, θέλει ή όχι τις επενδύσεις ο κ. Μητσοτάκης;
Υπόσχεση
Το Τάμα του Εθνους είναι η υπόσχεση που είχε δώσει το 1829 η Εθνοσυνέλευση του Αργους σχετικά με την ανέγερση Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Θεό για τη βοήθειά του στην επιτυχία της Επανάστασης.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ορθόδοξης Αλήθειας», με αφορμή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του προέδρου του σωματείου Οι Φίλοι Του Τάματος του Εθνους Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να αποκαλύψει τι συνέβη με τα χρήματα (950.000.000 δραχμές) που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 1967-1973 και προορίζονταν για να χτιστεί ναός υπέρ των αγωνιστών του '21. Οι βουλευτές ρωτούσαν στην κοινοβουλευτική τους παρέμβαση αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα παραχώρησης αντίστοιχης με τις ανάγκες του έργου έκτασης σε κατάλληλη περιοχή, σύμφωνα με το αίτημα των πολιτών και του φορέα που εγκρίνουν το θέμα.
Παράλληλα, αναρωτιούνταν αν και κατά πόσο υπάρχουν άλλος προγραμματισμός και συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση του έργου. Οι 16 βουλευτές της Ν.Δ. που αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους είναι οι Γ. Κασαπίδης, Γ. Γιακουμάτος, Γ. Μαρτίνου, Κ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας, Θ. Δαβάκης, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Γ. Βαγιωνάς, Σ. Γιαννάκης, Θ. Καράογλου, Β. Μπασιάκος, Ε. Ράπτη, Κ. Βλάσης, Δ. Κυριαζίδης και Κ. Κατσαφάδος.
Καυστική αντίδραση για τη ΝΔ από τη Χρυσή Αυγή
Με το καυστικό σχόλιο «Ν.Δ. υπέρ Ισλάμ και κατά Ορθοδοξίας» υποδέχθηκε η Χρυσή Αυγή την απόσυρση των υπογραφών των «γαλάζιων» βουλευτών από την ερώτηση για το Τάμα του Εθνους.
«Οταν πρόκειται για το ισλαμικό τέμενος ή για το σύμφωνο συμβίωσης, η πατριδοκάπηλη Ν.Δ. σπεύδει να στηρίξει νόμους και τροπολογίες, συναγωνιζόμενη με τους άθεους της Αριστεράς για το ποιος εκ των δύο είναι περισσότερο “προοδευτικός”. Οταν όμως πρόκειται για την εκπλήρωση του Τάματος του Εθνους, τότε με εντολή του ίδιου του προέδρου της Κούλη Μητσοτάκη γυρνά επιδεικτικά την πλάτη στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχε φέρει το θέμα στη Βουλή από το 2013.
«Περίμενε κάποιος συμπατριώτης μας διαφορετική στάση στο ζήτημα της εκπλήρωσης του Τάματος του Εθνους από το κόμμα-Ντροπή του Εθνους; Αυτή ήταν, είναι και θα είναι για όσο ακόμη υπάρχει η φιλελεύθερη και διεθνιστική Ν.Δ. των τζαμιών, των λαθρομεταναστών και του συμφώνου συμβίωσης: η Ντροπή του Ελληνικού Εθνους!» προσθέτει η Χρυσή Αυγή.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com