5 Δεκ 2016

Ο Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης για "συνέδρια που ζαλίζουν και σκανδαλίζουν τους πιστούς"

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης για
Δυστυχώς ο δυτικός ορθολογισμός έχει επιδράσει  και σε ανατολικούς ορθόδοξους άρχοντες και έτσι βρίσκονται σωματικά μόνο στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ενώ όλο το είναι τους βρίσκεται στη Δύση που τη βλέπουν να βασιλεύη κοσμικά.

Εάν έβλεπαν τη Δύση πνευματικά, με το φως της Ανατολής, με το φως του Χριστού τότε θα έβλεπαν το πνευματικό ηλιοβασίλεμα της Δύσης, που χάνει σιγά-σιγά το φως του νοητού ήλιου, του Χριστού, και προχωρεί για το βαθύ σκοτάδι. Μαζεύονται και συνεδριάζουν* και κάνουν συζητήσεις ατελείωτες για πράγματα που δεν χωράει συζήτηση, που ούτε οι Άγιοι Πατέρες συζήτησαν εδώ και τόσα χρόνια.
Όλες αυτές οι ενέργειες είναι του πονηρού, για να ζαλίζουν και να σκανδαλίζουν τους πιστούς, και να τους σπρώχνουν άλλους στην αίρεση και άλλους σε σχίσματα, και να κερδίζει έδαφος ο διάβολος.  Πα, πα… βασανίζουν και μπερδεύουν τον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο διάβολος σαν λέων ορυώμενος ψάχνει κάθε μέρα,κάθε ώρα,κάθε λεπτό να καταπιεί τον άνθρωπο. Μας αιχμαλωτίζει με το λογισμό,με το έργο,με το λόγο μας. Αν ελάχιστα να αποκλίνει τον παγιδεύει,αν ελάχιστα του δώσει δικαίωμα τον παγιδεύει. Ο δυτικός άνθρωπος έτσι όπως διαμορφώθηκε στέκει στον παλαιό άνθρωπο,επιμένει σ΄αυτόν επειδή ούτε θέλει ούτε μπορεί λόγω της αλαζονείας να τα βλέπει όλα με ορθολογισμό,κάτι που για τη Θεότητα αποτελεί βδέλυγμα αφού αυτή είναι υπέρλογη,άχρονη,άνυλη,ανείδεη,απλή,ακατάλυπτη,ακατανόητη και ανεξερεύνητη. Την αναζητούν στα εργαστήρια του CERN,ενώ είναι ενώπιόν μας,την αναζητούν στις βαρύγδουπες φιλοσοφίες και σε αμπελοφιλοσοφίες.Ματαιοπονούν,αν νομίζουν ότι ο Θεός είναι κάτι που είναι ορατό στις αισθήσεις μας,διακρίνετε μέσω της δημιουργίας και βλέπετε μόνο από ανθρώπους που είναι καθαροί στη καρδιά με νοερή αίσθηση κι αυτό όσο εκείνος θέλει. Όσο βλέπουμε τη ψυχή μας,που είναι υπαρκτή αφού είναι πνεύμα γνωρίζει όμως ο καθένας τη ψυχή του,το Θεό που είναι ο όντως ων πνεύμα δε γίνεται να τον δεις,βλέπεις και αισθάνεσαι μόνο τις ενέργειές του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com