13 Οκτ 2016

Εκβιασμοί Φίλη κατά θεολόγων που αρνούνται να διδάξουν τα νέα προγράμματα σπουδώνΕκβιασμοί Φίλη κατά θεολόγων που αρνούνται να διδάξουν
Ο υπ. Παιδείας απειλεί με κατάργηση των Θρησκευτικών και πρόβλεψε ότι «θα τελειώσουν σε έναν χρόνο»! 
Με εκβιασμούς κατά των θεολόγων, απειλώντας τους ακόμη και με διοικητικές κυρώσεις, στις οποίες θα καταφύγει το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, επανέρχεται στο φλέγον ζήτημα ο υπουργός Νίκος Φίλης. Μάλιστα, ο υπουργός, που έχει αναλάβει εργολαβία το ξεθεμέλιωμα της ελληνικής Παιδείας, προτίθεται να μετατρέψει τους σχολικούς συμβούλους σε... ρουφιάνους, προτρέποντάς τους να καταδίδουν (!) όσους εκπαιδευτικούς διαφωνούν με τον νέο τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών!

Αναφερόμενος στους θεολόγους, κατά τη συνάντησή του με τους σχολικούς συμβούλους, ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι το μάθημα δεν θα είναι τέτοιο ώστε να αρνούνται τη διδασκαλία του, προφασιζόμενοι λόγους συνείδησης. Αντίθετα, προσέθεσε: «Αν αρχίσει αυτή η διαδικασία στο επίπεδο της υπαλληλικής σχέσης, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο επίπεδο των μαθητών». Μάλιστα, πρόβλεψε ότι «τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν μέσα σε έναν χρόνο».
Πριν προβληθούν τέτοιοι ισχυρισμοί, είπε, θα πρέπει άπαντες να σκεφτούν αν θέλουν να παραμείνουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα! «Αν δεν θέλουμε, είναι εύκολο, ούτε οι καθηγητές θα υποχρεώνονται ούτε οι μαθητές. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στη δουλειά των εκπαιδευτικών... Υπάρχουν χιλιάδες θεολόγοι στα σχολεία οι οποίοι δεν θα έχουν ωράριο» συμπλήρωσε σε απειλητικό τόνο! Στη συνέχεια, πάντως, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι ο ίδιος θέλει το μάθημα να παραμείνει υποχρεωτικό.
Εξάλλου, σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού και βλέποντας ότι έχει περιέλθει σε δεινή θέση λόγω της εμμονής του με τα Θρησκευτικά, εξομολογήθηκε ότι δεν θέλει να αφήσει το χαρτοφυλάκιό του, καθώς το υπουργείο Παιδείας τον... εμπνέει! Την ίδια στιγμή, ωστόσο, χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» του πρωθυπουργού τον ανασχηματισμό, καταλήγοντας στο «ουδείς αναντικατάστατος».
dimokratianews 12.10.2016
Δείτε και:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ὁ ἄνθρωπος ἐνεργεῖ ἰδεοληπτικά καί τελευταίως ἐκδηλώνει συμπτώματα μονομανίας μέ τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν. Ἔπρεπε ἤδη νά εἶχε πάει σπίτι του! Θά πάει τελικῶς καί ὅσοι τώρα τόν στηρίζουν στίς ἀντιεπιστημονικές καί ἀντιεκπαιδευτικές ἐπιλογές του δέν θά ξέρουν ποῦ νά κρυφθοῦν!

Kaikis Efstathios είπε...

Τους άθεους "θεολόγους" όμως τόσα χρόνια δεν τους πειράζει κανείς!!! Αυτό είναι το μεγαλείο της Ορθοδοξίας!!! Υπάρχουν ήδη "θεολόγοι" που διδάσκουν διάφορα περί σύμπαντος και άλλα τέτοια "άλαλα και μπάλαλα" κατά της Ορθοδόξου πίστεως. Και αν τους πεις και κουβέντα αμέσως επικαλούνται τους νόμους!!! Ποιος είναι λοιπόν προοδευτικός και ποιός αναχρονιστικός;;; Η Ορθοδοξία δεν επιβάλει σε κανέναν τίποτα. Εσύ και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιβάλετε;;; Οι Ορθόδοξοι τη δουλειά τους και εσείς τη δουλειά σας!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com