22 Σεπ 2016

Μανώλης Γλέζος: «Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)»

Μ. Γλέζος: Έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε
«Έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος στον Alpha 989 και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. 

«Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει», σημείωσε. 
Κατά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «αυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το δέντρο της διαπλοκής». 
Ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες; Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για “λαϊκή κυριαρχία”. Άρα δεν δίνει κανείς άδεια. Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή υπάρχει πρόβλημα συχνοτήτων… Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις. Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει  10 συχνότητες καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα είναι ποιος δίδει την άδεια».
Εξάλλου, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας διερωτήθηκε με ποιο μέρος ήταν στη χούντα και την κατοχή».
«Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η "Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους"», πρόσθεσε.
«Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς (με αυτά που λέει ο κ. Φίλης)», κατέληξε.
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 -naftemporiki.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νά γιατί ἀνεξαρτήτως κομματικῆς τοποθετήσεως ἡ ποιότητα τοῦ ἀνθρώπου κάνει τή διαφορά. Μεταξύ τοῦ κ. Φίλη καί τοῦ κ. Γλέζου εἶναι προφανές ποιός εἶναι πάνω ἀπ' ὅλα Ἕλληνας πατριώτης καί ἀντικειμενικός κριτής καί παρατηρητής. Ὁ ἀμοραλισμός καί ὁ ἐθνομηδενισμός,ὁ ἀντικληρικαλισμός, ἀλλά καί ἡ ἐπιθετική ἀθεϊα μέ ὅσα παραπετάσματα κι ἄν καλυφθοῦν δέν μποροῦν νά κρύψουν τό ἀποκρουστικό τους πρόσωπο. Καί βεβαίως εἶναι καί γιά γέλια καί γιά κλάματα, ὅπως τόνισε ὁ γνωστός καί σεβαστός σέ ὅλους τούς Ἕλληνες κυρ-Μανώλης Γλέζος.

Απόστολο είπε...

Πέρα από άλλες διαφορές, το Εύγε εδώ είναι το ελάχιστο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μανώλη Γλέζο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΜΙΛΗΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com