8 Αυγ 2016

Πέταξαν βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου. Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την επίθεση

Πέταξαν μολότοφ στο κτήριο της Ιεράς Συνόδου
Μολότοφ στο προαύλιο της Μονής Πετράκη
Αθήνα
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας το κτήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετρακη, στο Κολωνάκι.
Στις 03.10 άγνωστοι εκτόξευσαν τέσσερις μολότοφ προς τον προαύλιο χώρο της μονής, επί της οδού Ιασίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτενείς ζημιές σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.
Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες μέρες ιεροί ναοί ανά τη χώρα (Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής επί της οδού Ακαδημίας κ.ά.) έγιναν στόχος βεβήλωσης από αντιεξουσιαστές.
Σε μία από τις πρόσφατες αναλήψεις ευθύνης για παρόμοιες επιθέσεις, σε ανάρτηση στο Διαδίκτυο γινόταν λόγος ότι επρόκειτο για «ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων...».
Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εξέφρασε σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
«Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας:
«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».
Newsroom ΔΟΛ -news.in.gr
…………………………………………….
Τα ξημερώματα της Δευτέρας - Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη
protothema.gr,08/08/2016
Η επίθεση αυτή αποτελεί την τελευταία σε ένα μπαράζ βανδαλισμών και καταστροφών σε ιερούς ναούς σε όλη την Ελλάδα από ομάδες αντεξουσιαστών που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση κατειλλημμένων κτηρίων στη Θεσσαλονίκη.
Αποκορύφωμα βέβαια αποτέλεσε η εισβολή ομάδας αντεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία. Τότε είχαν συλληφθεί 26 άτομα τα οποία, όμως, αθωώθηκαν στη συνέχεια στο δικαστήριο.
Μετά το ντου στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, είχε προκληθεί σάλος από την αφωνία της κυβέρνησης καθώς χρειάστηκαν τρεις ημέρες προκειμένου με κοινή ανακοίνωσή τους οι Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος να προχωρήσουν σε καταδίκη της εφόδου των αντεξουσιαστών.
Σημειώνεται ότι για ορισμένες επιθέσεις σε ιερούς ναούς, όπως σε αυτό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο έχει υπάρξει και κείμενο ανάληψης ευθύνης από ομάδες αντεξουσιαστών που υποστηρίζουν ότι αποτελεί αντίποινα για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.
………………………………………
Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την επίθεση
«Επίθεση στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου»
(8/8/2016).
Μετά την εισβολή σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σήμερα στις 3:00 π.μ. ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με περίπου 10 βόμβες μολότωφ στον προαύλειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου. Το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία. Από την νυκτερινή επίθεση καταστράφηκε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το ιδιωτικό αυτοκίνητο υπαλλήλου. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
Δείτε και:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ)ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΑΠΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΩΝ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ " ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ" ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γεροβασίλη, οι νεαροί τρομοκράτες προφανώς έχουν τραφεί ιδεολογικά με τα περιττώματα του μαρξισμού, του αναρχισμού και της αθείας. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα!

Ανώνυμος είπε...

Και αν τους πιάσουν τι θα τους κάνουν? Θα τους αφήσουν ελευθερους σαν τους 26 προχθές. Α ρε δουλεμα. Καρπαζοεισπρακτορες
Χριστιανοί θα μείνουμε η ελεύθεροι?
Α ξέχασα σε λίγο θα ξανακουσουμε το (καταδικάζουμε την βία). Ότι να ναι..

Απόστολο είπε...

Αφού τους αθωώνουν, γιατί να μην τα κάψουν όλα;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΛ ΑΝΈΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

H ΔΙΣ καλά θα κάνει να εστιάσει την κριτική της στους ιδεολογικούς πάτρωνες των δραστών της εν λόγω τρομοκρατικής ενέργειας.
Να καταγγείλει στον ελληνικό λαό εκείνους τους παράγοντες που καλλιεργούν και υποθάλπουν την αναρχία.
Να στηλιτεύσει το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες λυμαίνονται κάποια "ορφανά του Μαρξ", υπέρμαχοι και κήρυκες του μηδενισμού,του αμοραλισμού και του διεθνισμού.
Και να μην αρκείται σε πλατωνικές διαμαρτυρίες και ανώδυνες για το ελεεινό και τρισάθλιο σύστημα ανακοινώσεις.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

«Στο φιλοσοφικό σύστημα του Μαρξ και του Λένιν, και στο επίκεντρο της ψυχολογίας τους, το μίσος για τον Θεό είναι η κύρια κινητήρια δύναμη, η πιο ουσιαστική από όλες τις πολιτικές και οικονομικές τους αξιώσεις. Ο μαχητικός αθεϊσμός δεν είναι απλώς κάτι το συμπτωματικό ή το περιθωριακό στην κομμουνιστική πολιτική. Δεν είναι μια παρενέργεια, αλλά το κεντρικό θεμέλιο...»
Αλέξανδρος Σολζενίτσιν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com