29 Απρ 2016

Το μάθημα των θρησκευτικώνΗ Εκκλησία μας έχει συμπληρώσει δύο χιλιετίες ζωής. Αυτοκρατορίες σχηματίστηκαν και διαλύθηκαν, βασιλείς ενθρονίστηκαν και εκθρονίστηκαν, κράτη ιδρύθηκαν και διαλύθηκαν, αλλά η ναυς του Χριστού μ' Εκείνον στο πηδάλιο παραμένει ακλόνητη και κραταιά. Η πίστη των ανθρώπων και ο Λόγος του Κυρίου έχουν αναρίθμητες φορές μεγαλύτερη ισχύ από εκείνην που διαθέτει οποιοσδήποτε παράγοντας κοσμικής εξουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ορθόδοξη Ρωσία. Διήνυσε μερικές δεκαετίες όπου επικράτησε ο μισόχριστος μαρξισμός και εξήλθε από το κομμουνιστικό σκοτάδι ακόμα πιο ένθεη και φωτεινή, ενδεδυμένη με το άσβεστο φως της αληθείας.

Στην Ελλάδα ορισμένοι ευήθεις και φανατικοί εχθροί του χριστιανισμού θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν σε αθεϊστικές και παγκοσμιοποιητικές επιδόσεις και τους νεοταξικούς Δυτικούς και τους παλαιάς κοπής μπολσεβίκους. Ενας από αυτούς είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους. Εδώ και καιρό έχει βάλει στο στόχαστρό του το μάθημα των Θρησκευτικών και προωθεί με κάθε τρόπο την... εξουδετέρωσή του διά της μετατροπής του σε «θρησκειολογία» ή ακόμα και την πλήρη κατάργησή του.
Έπεσε «ψαλίδι από Φίλη στα Θρησκευτικά του νέου Ολοήμερου Δημοτικού». Τώρα, κατά τη διάρκεια της Μεγαλοβδομάδας, σε μια ένδειξη αλαζονικής περιφρόνησης του αισθήματος κατάνυξης των πιστών, ο υπουργός Παιδείας εξέδωσε «υπουργική απόφαση, στην οποία ορίζεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών μετατρέπεται σε μονόωρο από δίωρο στην ε' και τη στ' δημοτικού».
Με την πρακτική της... σαλαμοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών και του σταδιακού περιορισμού της διδασκαλίας του, ο κ. Φίλης έχει την αυταπάτη ότι θα μπορέσει να επιβάλει στην Ελλάδα τους νεοταξικούς σχεδιασμούς εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού, στους οποίους συγκλίνουν και η άθεη Αριστερά και οι σκληροπυρηνικοί «λιμπεραλιστές» των «Δημοκρατικών» των ΗΠΑ.
Φυσικά και θα αποτύχει και σε αυτό το εγχείρημά του. Δεν έχει παρά να ανοίξει ένα βιβλίο Ιστορίας, οποιοδήποτε, για να διαπιστώσει πόσο οικτρές ήταν οι ήττες των απανταχού πολεμίων του Χριστού.
Δημοκρατία,29.04.2016
«Ψαλίδι» από Φίλη στα Θρησκευτικά του νέου ολοήμερου Δημοτικού
Το μάθημα των Θρησκευτικών έβαλε στο στόχαστρο το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη φορά μέσω της μείωσης του ωρολογίου προγράμματος, από 35 ώρες εβδομαδιαίως σε 30, στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.
Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο ολοήμερο δημοτικό, εκδόθηκε και η σχετική υπουργική απόφαση, στην οποία ορίζεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών μετατρέπεται σε μονόωρο από δίωρο στην ε΄ και τη στ΄ δημοτικού. Στη γ΄ και τη δ΄ δημοτικού παραμένει δίωρο, ενώ δεν περιλαμβάνεται (ούτε περιλαμβανόταν) στο πρόγραμμα των δύο πρώτων τάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, μεταξύ άλλων, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 8.10 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στη 1.15 το μεσημέρι (δηλαδή καταργείται η πρωινή ζώνη), με αποτέλεσμα να μειωθούν οι διδακτικές ώρες. Το γεγονός έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι «πετσοκόβει» το πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου για να περιορίσει τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, αφού γνωρίζει ότι τα κενά θα είναι χιλιάδες τη νέα χρονιά.
Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι πολλά παιδιά θα αποκλειστούν από το ολοήμερο πρόγραμμα, καθώς στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται ότι πρέπει και οι δύο γονείς να είναι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com