27 Ιαν 2016

Νέα «κόλπα» από το υπ. Παιδείας! Mετέτρεψε σε «προαιρετικές» τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες σε γυμνάσια-λύκεια



Με εγκύκλιο ο Νίκος Φίλης  μετέτρεψε σε «προαιρετικές» τις εορταστικές εκδηλώσεις  για τους Τρεις Ιεράρχες σε γυμνάσια-λύκεια
Σε ακόμη ένα φάουλ υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος «ξαναχτύπησε» με εγκύκλιό του, αυτήν τη φορά για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Φίλης είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα με εγκύκλιο με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθούν σήμερα στα σχολεία εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, την ώρα που για τη Γενοκτονία των Ποντίων η άποψή του είναι ότι πρόκειται για «αιματηρή εθνοκάθαρση»!

Χθες, λοιπόν, ο υπουργός Παιδείας, που δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να... απαλείψει από τα σχολεία οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία (σ.σ.: απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά, ακόμη και έμμεση κατάργηση του μαθήματος), με εγκύκλιό του μετέτρεψε σε «προαιρετικές» τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με τη δικαιολογία ότι φέτος η 30ή Ιανουαρίου πέφτει Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε οριστεί για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκκλησιασμός και, στη συνέχεια, δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Φέτος, όμως, στη σχετική εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά «για τα μεν δημοτικά σχολεία, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, όπου αυτές προβλέπονται, σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων». Για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όμως, υπάρχει εξαίρεση και ο εορτασμός μετατρέπεται σε «προαιρετικός». Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως «οι σχολικές μονάδες δύνανται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες». Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η εγκύκλιος του κ. Φίλη επιχειρεί, διά της πλαγίας οδού, την κατάργηση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοπεί κανείς;;; μια απάντηση μας δίνει και ο μακαριστός Αυγουστίνος Φλωρίνης σ΄ενα άρθρο που αναρτήσατε....
«Πᾶσα ἐπιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς, πανουργία,οὐ σοφία φαίνεται»
(Μενέξ. 247Α)
Ὅταν χωρίσῃ ἡ ἐπιστήμη ἀπὸ τὴν ἀρετή, εἶναι ἐπικίνδυνη. Τὸ εἶπε πρὶν διακόσια χρόνια καὶ ὁ Παπουλάκος·
«Τὰ ἄθεα γράμματα θὰ καταστρέψουν τὸν κόσμο»
Αὐτὴ τὴ στιγμή, ποὺ σᾶς μιλῶ, δὲν κινδυνεύει ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς τσοπαναραίους,δὲν κινδυνεύει ἀπὸ τοὺς ἐργάτες, δὲν κινδυνεύει ἀπὸ τοὺς ψαρᾶδες καὶ τοὺς ἀγραμμάτους· κινδυνεύει ἀπὸ τοὺς μεγάλους ἐπιστή-μονες, ποὺ κρατοῦν στὰ χέρια τους τὴν καταστροφὴ τοῦ κόσμου.Παραπάνω λοιπὸν ἀπὸ τὰ γράμματα εἶναι ἡ ἀρετή. Δῶστε μου ἕνα γραμμάριο ἀρετῆς, καὶ θὰ σᾶς χαρίσω τὸν Ὄλυμπο τῆς σοφίας καὶ τῶν ἐπιστημῶν. Στὴν πλάστιγγα τῶν ἀξιῶν τῆς ζωῆς ἡ ἀρετὴ ἔχει τὴ μεγαλύτερη ἀξία.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για λαίλαπα ισοπέδωσης των πάντων, για συμμορία καταστροφέων και κρημνιστών!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτη ισως και να ειναι η τεχνικη της παγκοσμιας εξαπατησης,της τρομοκρατιας,της διασπασης της προσοχης με τις φιλτραρισμενες ειδησεις των ΜΜΕ,την τρομοκρατια,κατευθυνοντας τις μαζες υπο ελεγχο μεσα απο την αθεια και θετοντας πολλα μετομα.
Αλλα εμεις εχομε την αναγκη Χριστον οικοιουμεθα δια παντος,κραζοντες Δοξα Σοι!
Ο οσιος Λουκας εν Στειρω μας δινει λιγη ανασα με μια απλη φραση:
'' Παιδια μου μπορα ειναι θα περασει!''.
Οι αγιοι τρεις Ιεραρχες να πρεσβευουν για την χωρα μας,η οποια περισσοτερο απο καθε αλλη φορα εχει αναγκη απο ευλογια κ διδασκαλια!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com