29 Ιαν 2015

Η θέση της ΠΕΘ για τη νέα ρύθμιση από το ΥΠΑΙΘ του ζητήματος της απαλλαγής από το μάθημα των ΘρησκευτικώνΑθήνα 28 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Η θέση της ΠΕΘ για τη νέα ρύθμιση από το ΥΠΑΙΘ
του ζητήματος  της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την έκδοση της υπ. αριθμ. 12773/Δ2/23-01-2015 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος χορήγησης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών σε μαθητές που είναι αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι ή άθρησκοι.
Η παραπάνω εγκύκλιος ενσωματώνει ορθά την τελεσίδικη Απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, η οποία αποτέλεσε τη βάση επί της οποίας η ΠΕΘ ζητούσε εναγωνίως την οριστική επίλυση του ζητήματος των απαλλαγών με αλλεπάλληλες επισκέψεις του ΔΣ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κ.κ. Αρβανιτόπουλο, Κεδίκογλου, Γκιουλέκα, Κουκοδήμο, Δερμεντζόπουλο, καθώς και σε ανώτερα διοικητικά στελέχη του ΥΠΑΙΘ αλλά και με την κατάθεση έγγραφων αιτημάτων και Υπομνημάτων στο ΥΠΑΙΘ, όπως για παράδειγμα τα υπ΄ αριθμ. 173/18-11-2014, 144/8-9-2014, 124/22-7-2014 έγγραφα του ΔΣ της ΠΕΘ. Η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε την οριστική λύση στο ζήτημα των απαλλαγών με σεβασμό στα δικαιώματα όλων των μαθητών.
 Όσοι ελάχιστοι διαμαρτύρονται για την νέα αυτή εγκύκλιο του Υπουργείου προφανώς αντιτίθενται στο αυτονόητο και γι΄ αυτό εκτίθενται.
Εκτεθειμένοι στα μάτια των Θεολόγων είναι ακόμη, τόσο εκείνοι που  συνέβαλαν στην συγγραφή ή στην αποστολή άστοχων εγκυκλίων για το θέμα αυτό, βάζοντας σε περιπέτειες γονείς μαθητές και συναδέλφους όσο και οι όψιμοι δήθεν υπερασπιστές του Μαθήματος, το οποίο ωστόσο με ποικίλες και μεθοδευμένες ενέργειές τους επιχειρούν τον τελευταίο καιρό να αποδομήσουν, πολεμώντας μανιωδώς την ορθόδοξη χριστιανική του φυσιογνωμία και προσφορά.
Το ΔΣ της ΠΕΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που εργάσθηκαν άοκνα υπερνικώντας κάθε είδους εμπόδια και δυσκολίες, για την έκδοση αυτής της εγκυκλίου και επιφυλάσσεται να τους τιμήσει «ἐν εὐθέτῳ χρόνῳ».
Ιδιαιτέρως ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα των συναδέλφων Θεολόγων των Χανίων, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να πρωτοστατήσουν σε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα για την επίλυση του ζητήματος των απαλλαγών και την κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών,  στον οποίο και τελικά δικαιώθηκαν με την έκδοση της ανωτέρω τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. 
Το ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com