27 Δεκ 2014

Εκκλησιαστική νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών και bysexual ζευγαριών ζήτησε ο Παπικός επίσκοπος Αμβέρσας




ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ BYSEXUAL ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΒΕΡΣΑΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
     O καθολικός επίσκοπος της Αμβέρσας στο Βέλγιο ο Johan Bonny ζήτησε το Σάββατο μέσα από την φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Morgen μια εκκλησιαστική αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών και bysexual σχέσεων.Με την παρέμβαση του αυτή ο υψηλός αξιωματούχος της καθολικής εκκλησίας επαναφέρει σε αμφισβήτηση το δόγμα της εκκλησίας του σύμφωνα με το οποίο δεν αναγνωρίζονται παρά μόνο οι ετεροφυλικές σχέσεις.

  Με αυτήν του την παρέμβαση επίσης ο Johan Bonny καθίσταται ένας από τους πρώτους αξιωματούχους της βελγικής εκκλησίας που διαρηγνύει το απόλυτο μονοπώλιο του γαμήλιου δίπολου άνδρα-γυναίκας.
«Οφείλουμε ν΄αναζητήσουμε στο εσωτερικό της Εκκλησίας μια επίσημη αναγνώριση της σχέσης που είναι παρούσα σε πολυάριθμα ομοφυλόφιλα και bysexual ζευγάρια. Ακριβώς όπως υπάρχει μέσα στην κοινωνία μια ποικιλία νομολογικών πλαισίων για τα ζευγάρια θα πρέπει να έχουμε μια διαφορετικότητα μορφών αναγνώρισης στο εσωτερικό της Εκκλησίας.»
Ο επίσκοπος της Αμβέρσας δεν είναι καθόλου τυχαίος.Θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Léonard Léonard αρχιεπισκόπου της καθολικής εκκλησίας στο Βέλγιο που θα αποτραβηχθεί μέσα στο 2015 αφού θα συνταξιοδοτηθεί. Η θέση του είναι σαφής εκτιμά ότι πρέπει να είναι σε θέση να αποκτήσουν εκκλησιαστική ευλογία τα ομοφυλοφιλικά και bysexual ζευγάρια.(le soir 27/12/14)

1 σχόλιο:

π.Κωνσταντινος Παπαγεωργιου Καντζας είπε...

Εμεις οι ορθοδοξοι γιατι εχουμε διαλογο μ΄αυτα τα ΄΄νουμερα΄΄ αφου πεφτουν από πλανη σε πλανη.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com