7 Νοε 2014

Λυκούργος Νάνης, Το μέγεθος της διαβρώσεως που έχουν υποστεί κάποιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες


metropolita

Το μέγεθος της διαβρώσεως που έχουν υποστεί κάποιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες
Σχόλιο από ΕΔΩ
Πρόκειται για απόβλητες και κατάπτυστες, από ορθοδόξου σκοπιάς, δηλώσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαβρώσεως που έχουν υποστεί κάποιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες, του κλίματος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ως επί το πλείστον, απ το δηλητήριο του οικουμενιστικού συγκρητισμού.

Ο κατήφορος των συγκεκριμένων πάτο δεν έχει. Έχουν αποβάλλει κάθε χαλινό, προδίδουν ασύστολα την Ορθόδοξη Πίστη, πυροδοτούν σχίσματα, κατασκανδαλίζουν το λαό του Θεού, του οποίου ο λέβητας της οργής υποκκαίεται επικίνδυνα με ορατό τον κίνδυνο να εκραγεί κάποια στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες. Μήπως επέστη ο καιρός για τη διακοπή του μνημοσύνου τους; Μέχρι πότε θα καταλείπονται ασύδοτοι προκειμένου να μεταθέτουν τα αμετάθετα, να καταλύουν τα ακατάλυτα και να εκθεμελιώνουν την Ορθοδοξία, μήτε Θεό φοβούμενοι μήτε ανθρώπους εντρεπόμενοι;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πιστος λαος εχει τα ακουσματα του απο τους Πατερες.Ηχουν συνεχως φρασεις ,λεξεις.απο την Παραδοση της Εκκλησιας μας.
Εχουμε πλ;εον καταλαβει οι πιστοι,πως εαν ο παπας δεν ενσωματωσει την Ουνια στα Πατριαρχεια,ετσι ωστε μεσω του Πρωτειου να επιτυχει την μνημονευση του,δεν θα ησυχασει.
Η ιστορια εχει δειξει τους τροπους με τους οποιους κινειται ο πα;πισμος.Θα κανει τα αδυνατα -δυνατα να μηχανευτει επισοδεια...
Στους πιστους ηχει ο λογος του Μεγαλου Βασιλειου''ου χρη προσεχειν λεξεσιν,αλλ'τη του σκοπου δυναμει''........
Με ενωσεις αυτου του ειδους δεν υπαρχει ορθοδοξια..
Ακομη ο αγιος Ιωαννης Χρυσοστομος αναφωνει ''κανενα δογμα χαριν της αγαπης μη παραδεχθειτε''..και ο αγιος Μαρκος ο Ευγενικος ,ακομη και τωρα αντιχουν οι λογοι του, ειναι αδυνατον να τους παραβλεψωμεν''Δεν υπογραφω ο,τι και να γινει''.
Οι Χριστιανοι για να ενοικησει το αγ.Πνευμα,χρειαζονται την αληθεια της Πιστεως πρωτιστως ,την πιστη,την αγαπη εν αγιω πνευματι,την προσευχη τον αγωνα μεσα απο τα Αγια Μυστηρια,για την καθαρση της καρδιας απο τα παθη και του νου απο τους λογισμους...Κεφαλη μας ομως εχουμε τον Ιησου Χριστο και οχι τον Πα;πα.
Η ορθοδοξη εκκλησια ,δεν εχει διαιρεθει με τα σχισματα και τις αιρεσεις,ειναι αδιαιρετη.
Εαν λοιπον θελει ο πα;πας να επιστρεψει,μπορει μεσα απο την αγιοπνευματικη οδο και οχι με κοσμικα κριτηρια.
Ολα αυτα που εχουν υπογραφτει δειχνουν σε εμας την αμοιβαια αναγνωριση ινα πραγματοποιηθουν τα παγκοσμια σχεδια και οχι τον προσηλυτισμο στην Ορθοδοξια και την επιθυμια επιστροφης της Ρωμης στη Μια,Αγια,καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια!
Αρθρον δε πρωτον για τον Πα;πα ειναι η πιστις σε αυτον.Αυτος ειναι ο νυμφιος για τους Λατινους,αυτος ο θεος επι της γης,αυτος και ο μεγαλος αρχων ,ητοι ισοθεος με τον Τριαδικον Θεον -μας και η εκκλησια ειναι η νυμφη του πα;πα...αδυνατω να το δεχθω,που να'ρθει ο ουρανος στη γη.
Σημειωθητω....πως
Ειμαστε στενοχωρημενοι που βγηκαν σε αργια καποιοι ιερεις.Θα ηταν μεγαλη χαρα για εμας να επιστρεψουνστις θεσεις τους.εχουν οικογενειες και αναγκες....
Οσο για τα αλλα ,
Ο Κυριος να φωτισει το πληρωμα της Ορθοδοξου Εκκλησιας και οι αγιοι-μας Ταξιαρχες ας πρεσβευουν ..........
συγχωρηστε μας!

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Άρχισαν τα προεόρτια της λαμπρής εορτής των Λατινοφρόνων και φίλων πολλών Αιρέσεων, Οικουμενιστών. Άρχισαν τα προεόρτια και τους κατέλαβε χαρά δαιμονιώδης. Αυτοί χαίρονται χαρά απωλείας και εμείς οι Ορθόδοξοι δεν λέμε να βάλουμε μυαλό, παρά την κρισιμότητα των καιρών. Αυτοί προσπαθούν πάνω στον οίστρο της πλάνης τους να βυθίσουν το Πλοίο της Εκκλησίας όσο μπορούν βαθύτερα στην Αίρεσή τους και εμείς καθ ομάδες μεγαλύτερες ή μικρότερες μέσα στις καμπίνες του ίδιου πλοίου, γιατί Μία είναι η Εκκλησία, παρά τις υφιστάμενες σήμερα διαιρέσεις, ερίζουμε ποιός είναι περισσότερο Ορθόδοξος, ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο Κανονικός, ποιός είναι " μολυσμένος " και ποιός ο αμόλυντος και ο εχθρός καλπάζει. Είναι καιρός οι υϊοί Του Φωτός να αποδειχθούν συνετότεροι των υϊών του σκότους. Είναι καιρός ταπεινώσεως του φρονήματος όλων μας για να ακούσουμε τί Το Πνεύμα ζητά από τους Πιστούς. Είναι καιρός να καταλάβουμε, ότι η οδός της Ενότητος των αληθινών Ορθοδόξων είναι ο μόνος Θεοφιλής δρόμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την ψυχική σωτηρία μας και η μόνη απάντηση στις εορτές της Αποστασίας σαν αυτή που έρχεται και αυτές που την ακολουθούν

Ανώνυμος είπε...


Εφοσον εχουμε, αποδοχη της Αζυμιτιδος πλανης, υπο Ορθοδοξου Αρχιερεως, εν Πατριαρχικη επευλογια ως στιβαρου Ορθοδοξου θεολογου, κατα το γραφεν υπο του ιδιου, ας μη περιμενουμε ευθεια ομολογια της Ορθοδοξου πιστεως, οπως ειναι μια και ευθεια η οδος του Κυριου.
(Η συνοδος της Φλωρεντιας (1438-39) προσπαθησε να ιατρευσει την διαιρεσι της Εκκλησιας στο θεμα, της «δι΄Υιου». (σχολιο αναρτησεως... εννοει τα της συμβολης του Υιου εις την αϊδιον υπαρξιν του αγιου Πνευματος. Εδω εχουμε ομοπιστια Βατικανου-Φαναριου)
«Το δι΄Υιου θα ητο δυνατον να καταδειξει την συμβολη του Υιου την οποια αναζητουσς ο Γρηγοριος της Νυσσης»
(ειπαμε, για την πηγη του κειμενου, ψαξτε και λιγο οπως ελεγε ο μακαριστος π. Ιωαννης Ρωμανιδης. Οχι ολα στο πιατο...)

Ομως αυτη ακριβως την πιστη, αρνηθηκε ο αγιος Μαρκος ο Ευγενικος.
Εκ της Βυζαντινης Ιστοριας του Μιχαηλ Δουκα, PG 157 , 1012A
“Ο δε καρπος του ορου ότι το Πνευμα αγιον εκπορευεται εκ Πατρος και Υιου, ως μιας αρχης , και μοναδικης προβολης, το οπερ λεγουσιν οι Γραικοι εκ Πατρος δι’Υιου παντες ουν υπογραψαντες εν αυτή τη ομολογια, εγηλθον εκ της Φλωρεντιας, συλλειτουργησαντες πρωτον, και συγκοινωνησαντες, και ασπασμενοι αλληλους, πλην Μαρκου»
Της αντιρρησεις των Πατερων στο θεμα αυτο, ωσωνουπω..... ενδεια χρονου γαρ....

Γερασιμος Θηκαρας

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία γνωρίζει τόν τρόπο σθεναρώς καί εδραίως νά ανθίσταται επί τή βάσει της ιεράς μας παραδόσεως Η συνείδησή της εκφράστηκε πρίν λίγες ημέρες από το ψήφισμα της άτυπης συνάντησης κληρικών καί μοναχών μέ τρόπο σαφή καί ευκρινή Ό,τι γίνεται που έρχεται σέ διαφωνία μέ τις Η' και Θ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕς συνόδους είναι απόβλητο καί απορριπτέο Ποιός είναι αυτός ο κύριος Γεννάδιος αρχιεπίσκοπος σου λέει Ιταλίας που τόλμά νά αμφισβητήσει τον Μέγα Φώτιο, τόν άγιο Γρηγόριο Παλαμά καί τις αντίστοιχες οικουμενικές συνοδους οι οποιες δικαίωσαν τήν θεολογία τους καί τους αγώνες τους εναντίον της κακοδοξίας καί των αιρέσεων; Ολόκληρο τό κείμενό του είναι ένα ανερυθρίαστο κατηγορητήριο εναντίον τους καί μία ύβρις για τήν καθαγιασμένη πορφύρα της εκκλησίας απο τά αίματα καί τους αγώνες των αγίων της καί ως τοιούτον τόν αποστρεφομεθα καί μετά βδελυγμίας αποκηρύσσουμε τά λεγόμενά του Την φωνην αυτού ουκ ακούουμε ως αλλοτρίαν οτι κλέπτης εστί καί ληστής καί ου μέλει περί των προβάτων .....
΄΄Ωραίος κάλλει΄΄

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com