28 Αυγ 2014

Το Ισλάμ και οι αποκεφαλισμοί “απίστων”

Το Ισλάμ και οι αποκεφαλισμοί “απίστων”
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Με “πολιτικά ορθό ” λόγο και προσεγμένες κομψές διατυπώσεις, Δυτικοί ηγέτες, ΜΜΕ και επιστήμονες στη Δύση, εκφράζουν αποτροπιασμό και ταυτόχρονα προσπαθούν να “ερμηνεύσουν” τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζών Φόλεϊ, που οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου (Ισλαμικού Κράτους) κρατούσαν επί διετία αιχμάλωτο. Όλοι στη “φιλελευθερη” και “ανεκτική” Δύση, πλην κάποιων Εβραίων και Χριστιανών, αποφεύγουν να διασυνδέσουν τον σφαγιασμό αυτόν, αλλά και άλλους γνωστούς ή άγνωστους σε μας, με τις επιταγές του Ισλάμ, όπως αυτές είναι καταγραμμένες στο Κοράνι, που θεωρείται θεόπνευστο και άκτιστος λόγος του θεού, και διατυπωμένες με περισσή σαφήνεια στα Χαντίθ και την Σίρα.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΤΙΘ ΚΑΙ ΣΙΡΑ ΣΤΗ ΣΑΡΙΑ: Τα Χαντίθ (παραδόσεις) είναι οι παραδοσιακές δοξασίες αναφορικά με την ζωή του Μωάμεθ. Σίρα είναι οι ιεροποιημένες βιογραφίες του Μωάμεθ. Τα Χαντίθ και η Σίρα συναποτελούν την Σούννα, δηλαδή τον Τρόπο και την Παράδοση του Μωάμεθ. Η Σούννα ορίζει τον τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο οι πιστοί πρέπει να διάγουν τον βίο τους. Όλα είναι γραμμένα στα αραβικά, την μοναδική ιερή γλώσσα δια της οποίας ο Θεός αποκάλυψε μέσω του Προφήτη Μωάμεθ τον ολοκληρωμένο λόγο του. Άλλωστε μόνο τα Αραβικα θα είναι η γλώσσα η οποία ομιλείται στον “παράδεισο”. Στο σύνολό τους, Κοράνι, Χαντίθ και Σίρα συνιστούν την Σαρία, δηλαδή τον Ισλαμικό νόμο, τον τρόπο ζωής, που απαρέγκλιτα πρέπει να ακολουθείται για να εξασφαλισθεί η παραδεισένια μεταθανάτιος ζωή. Πρέπει συνεπώς, κατά τις αυτές δοξασίες, η ζωή κάθε πιστού να ομοιάζει με αυτή του Προφήτη και των ενάρετων προγόνων της εποχής του.
ΚΟΡΑΝΙ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ “ΑΠΙΣΤΩΝ”: Και όμως, παρά τις περί αντιθέτου διατυπώσεις των “ορθολογιστών” της Δύσης, ο σφαγιασμός του Φόλεϊ όπως και χιλιάδων άλλων απίστων και αποστατών (κιαφίρ) που λαμβάνουν χώρα στην Μέση Ανατολή και τη Δυτική Αφρική [Νιγηρία] τα τελευταία χρόνια, φαινόμενα όπως οι εξανδραποδισμοί, οι εξευτελισμοί αλλοθρήσκων, μη ορθόδοξων (σουννιτών) μουσουλμάνων, όλα αυτά, πλην του λιθοβολισμού (που είναι και αρχαία εβραϊκή παράδοση) τα βρίσκουμε στο Κοράνι και στη Σούννα! Όλες οι πράξεις και αποτρόπαιες συμπεριφορές των σημερινών τζιχαντιστών (ιεροπολεμιστών) του Ισλαμικού Χαλιφάτου αλλά και των ομοϊδεατών τους (όπως ήταν, μεταξύ άλλων, και ο αποκεφαλισμός στο Πακιστάν του αμερικανού δημοσιογράφου Ρίτσαρτ Πέρλ [2002], επειδή ήταν εβραϊκής πίστης, και το Κοράνι επιτρέπει ξεκάθαρα τη θανάτωση Εβραίων με αμοιβή τον παράδεισο), καταγράφονται, και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, στο Κοράνι και στην Σούννα. Αποτελούν “πράξεις-υποδείγματα” της ζωής του Μωάμεθ, των τεσσάρων πρώτων Χαλίφηδων, θεωρουμένων και ως “Ενάρετων” (αλ-Ρασιντούν) και των “Σαλάφ”. Οι Σαλάφ είναι οι επίσης “Ενάρετοι” πρόγονοι, συμπεριλαμβανομένων και των Συντρόφων του Μωάμεθ, των πρώτων τριών γενιών που μεγαλούργησαν και διέδωσαν το Ισλάμ με φωτιά και τσεκούρι. Μάλιστα, ιστορείται πως επειδή αυτοί διαβιούσαν “ενάρετα”, ο Θεός τους αντάμειψε με κατακτήσεις και λαφυραγωγίες. Εξ΄ ου και ο σημερινός όρος “Σαλαφιστές”. Είναι οι ορθόδοξοι Σουννίτες που ζουν “μιμούμενοι”τον Μωάμεθ και τους Ενάρετους. Είναι οι σφαγείς του Φόλεϊ και των απίστων.
Ο “ΓΝΩΣΤΗΣ” ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΟΜΠΑΜΑ: Χαρακτηριστικό παράδειγμα του “πολιτικά ορθού” αυτού λόγου υπήρξαν οι δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα. Οι δολοφόνοι “δεν εκφράζουν καμιά θρησκεία”, δήλωσε, και “καμία πίστη δεν διδάσκει τους ανθρώπους να σφαγιάζουν αθώους. Κανείς δίκαιος Θεός [αλήθεια πόσοι υπάρχουν;] δεν θα έδειχνε ανοχή γι’αυτό που (οι τζιχαντιστές) έκαναν χθες (τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ ) ή για ότι κάνουν καθημερινά”. Αυτά δήλωσε ο σοφός πλανητάρχης και δυο ώρες μετά ξεκαρδιζόταν στα γέλια παίζοντας γκολφ!
ΑΛΛΕΣ “ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ” ΤΟΥ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΥ: Αντίστοιχες δηλώσεις, με την έννοια ότι πουθενά δεν συσχετίζεται το Ισλάμ με σφαγές, υπήρξαν και από άλλους πολιτικούς ταγούς και κάθε λογής μοντέρνους προοδευτικούς. Είχαμε και προσπάθειες να ερμηνευθεί το συγκεκριμένο γεγονός ως μέρος μιας ψυχρά οργανωμένης και άψογα εκτελεσμένης επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου από τους τζιχαντιστές. Στόχος ήταν, λένε, να τρομοκρατήσουν την Δύση και τους μη Σουννίτες και να χρησιμοποιήσουν την προβολή του γεγονότος αυτού ως εργαλείο στρατολόγησης νέων τζιχαντιστών παγκοσμίως. Υπάρχουν και επιστημονικές ερμηνείες που παραπέμπουν στη ανθρώπινη φύση και συμπεριφορές κάτω από συνθήκες εκδίκησης, γενοκτονικών πολιτικών, αρρωστημένων ηγεσιών, βαρβαροτήτων κ.ά,. Ακόμη λέγεται κατά κόρον ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν εκπηγάζουν από θρησκευτικές πεποιθήσεις και κατηχήσεις, του Ισλάμ εν προκειμένω. Είναι, υποστηρίζουν, συμπεριφορές που καταγράφονται στην ιστορία και δεν αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας θρησκείας. Και πράγματι, πολλά από τα παραπάνω ισχύουν και χιλιάδες παραδείγματα στην παγκόσμια ιστορία τεκμηριώνουν τις απόψεις αυτές. Όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση και τους καθημερινούς σφαγιασμούς στη Μέση Ανατολή, όλες οι δυτικές ερμηνείες μας εξηγούν τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και πράξεις, κατά δεύτερο λόγο. Ναι, η αφορμή του αποκεφαλισμού υπήρξαν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατά του Χαλιφάτου. Ναι, ο αποκεφαλισμός έγινε για λόγους εκδίκησης και τρομοκράτησης. Τα αίτια όμως...
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ: Όμως, το Κοράνι και τα συμπαρομαρτούντα παρέχουν μεταφυσική, ιερή και ηθική νομιμοποιημένη βάση για τους αποκεφαλισμούς και τις σφαγές. Διότι έτσι έπρατταν οι “Ενάρετοι” με ανταμοιβές επίγειες και επουράνιες. Κάθε άλλο παρά θρησκεία ειρήνης, ανοχής, αγάπης και αδελφοσύνης είναι το Ισλάμ. Οιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης θα βρει μέσα στο Κοράνι εδάφια που υποστηρίζουν τα παραπάνω. Αλλά δικαιολογούνται όλα αυτά μόνον, λέει η βίβλος των Μουσουλμάνων, εφόσον οδηγούν στην εξάπλωση και κυριαρχία του Ισλάμ, που επιτάσσει ότι όλοι πρέπει να πεθάνουμε μουσουλμάνοι και υπέρτατο καθήκον κάθε πιστού είναι να πολεμά για αυτό! Βεβαίως, υπάρχουν και εδάφια που παραπέμπουν στην “ανοχή”. Αλλά κάτω από τους όρους του Ισλάμ και την μεγαλοψυχία ... των ηγετών του, όπως του δεύτερου Χαλίφη Ομάρ που ιστορείται ότι καθιέρωσε τους περιβόητους “Όρους του Ομάρ”, ή όπως του εκάστοτε σουλτάνου ή αγά στην τουρκοκρατούμενη πατρίδα μας.
Η “ανοχή” για τους κιαφίρ ή γκιαούρ [άπιστοι] εκφράζεται με τρεις επιλογές: ή γίνεσαι μουσουλμάνος, ή διατηρείς την πίστη σου αν είσαι χριστιανός/εβραίος, αλλά πληρώνεις ετήσιο κεφαλικό φόρο, ουσιαστικά υπάρχεις αλλά δεν φαίνεσαι, δεν ζεις αλλά επιζείς, και εξυπηρετείς τον κάθε μουσουλμάνο, ή τέλος χάνεις το κεφάλι σου. Αυτές ακριβώς υπήρξαν οι τρεις επιλογές που προσφέρουν οι σημερινοί τζιχαντιστές του Χαλιφάτου στους μη μουσουλμάνους. (Που όμως δεν “προσέφεραν” στον ατυχή Φόλεϊ.) Αυτές όμως οι “ευκαιρίες” δε δίδονται επ' ουδενί στους μη Σουννίτες μουσουλμάνους που τους εκτελούν μαζικά και αδιάκριτα διότι είναι δίπλα άπιστοι, ως αιρετικοί, και επιβάλλεται από το Κοράνι ο παραδειγματικός τους θάνατος!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ;: Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, έγραφε ο Τζώρτζ Όργουελ, για να δεις αυτό που βρίσκεται μπροστά στην μύτη σου. Και αυτή είναι η πολιτική λογική του “πολιτικά ορθού λόγου” στην φιλελεύθερη και “προοδευτική” Δύση αναφορικά με το Ισλάμ. “Είναι”, επιμένουν πεισματικά, “θρησκεία ειρήνης, ανοχής και αγάπης”! Και η δική μας κυβέρνηση; Ανάξια των περιστάσεων, κλείνει πεισματικά τα μάτια δεχόμενη στρατιές μουσουλμάνων εισβολέων [που απαγορεύεται να τους αποκαλούμε λαθρομετανάστες, αλλά παράτυπους μετανάστες (!!!)], φτιάχνοντας έτσι φυτώρια επιδόξων τζιχαντιστών που θα επωαστούν εν καιρώ στα εκκολαπτήρια που η ίδια κυβέρνηση κατασκευάζει, μέσω τζαμιών στην Πρωτεύουσα και σχολών του Ισλάμ στη Συμπρωτεύουσα! Κι εμείς, πραγματικά δε μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη μας, μέσα στην αχλύ της καταχνιάς που μας οδήγησαν αυτοί που εμείς, ναι ΕΜΕΙΣ, επιλέξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com