28 Μαΐ 2014

Πάπας Φραγκίσκος: “Συζητήσαμε ώστε να γίνει κάτι και για το θέμα της ημερομηνίας του Πάσχα”


«Με τον Βαρθολομαίο συζητήσαμε για την ένωση, που μπορεί να επιτευχθεί  με την από κοινού πορεία, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να την πετύχουμε με μια Διάσκεψη Θεολόγων….»
"Είμαστε όλοι θεολόγοι σε ένα νησί, και προχωράμε μαζί. Πρέπει να βοηθήσουμε, για παράδειγμα, με τις εκκλησίες. Ακόμη και στη Ρώμη, πολλοί Ορθόδοξοι χρησιμοποιούν Ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες. Μιλήσαμε για την πανορθόδοξη σύνοδο επειδή κάτι έχει να κάνει σχετικά με την ημερομηνία του Πάσχα.”
Rapporto con gli ortodossi
«Con Bartolomeo abbiamo parlato dell'unità, che si fa per la strada, in un cammino, non possiamo mai fare l'unità in un congresso di teologia. Mi ha confermato che Atenagora disse davvero a Paolo VI: "Mettiamo tutti i teologi su un'isola, e noi andiamo avanti insieme". Dobbiamo aiutarci, per esempio con le chiese, anche a Roma, tanti ortodossi usano chiese cattoliche. Abbiamo parlato del concilio pan-ortodosso perché si faccia qualcosa della data sulla Pasqua. 

È un po' ridicolo: ma dimmi il tuo Cristo quando resuscita? Il mio la settimana prossima. Il mio invece è resuscitato la settimana scorsa. Con Bartolomeo parliamo come fratelli, ci vogliamo bene, ci raccontiamo le difficoltà del nostro governo. Abbiamo parlato abbastanza dell'ecologia, di fare insieme un lavoro congiunto su questo problema» La Stampa Papa Francesco: “Pedofilia come messe nere”

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται καμία συζήτηση. Μετανοήστε, αποκηρύξτε τις πλάνες και τις κακοδοξίες σας και επιστρέψτε στην Ορθοδοξία. Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία κ εκ του πονηρού.

Ανώνυμος είπε...

Χειροτερα τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Αιντε κοινο Πασχαλιο κοινο Ποτηριο ενωση διχως μετανοια να τελειωνουμε Οικουμενισται. Τι μας ζαλιζεται με τις συμπροσευχες ενοτητας και οτι αλλο κοσμικο ενωθητε να ξεκαθαρισει το τοπιο.

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια... Άλλος ένας.
Τουλάχιστον το μάθαμε γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Γεμισε ο κοσμος Οικουμενιστες . Μεχρι και οι Αγιοταφιτες προσκυνουν τον Παπα. Μηπως στρωνουν χαλι οι Σιωνισται για τον Μεσσια τους .

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;
ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΔΗΝΑΛΙΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΗΣΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΑΣΧΑ;ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ;ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;ΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ.ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

ellhnxristianos είπε...

Εμείς στη Σύρο που έχουμε μικτές οικογένειες (70% περίπου) επιθυμούμε το Πάσχα να γίνεται την ίδια ημερομηνία. Ο φανατισμός και η διχόνοια δεν έχει χώρο στις οικογένειες μας ούτε ανάμεσα σε αληθινούς μαθητές του Χριστού. Η ένωση αν είναι σχέδιο του Θεού - και τότε μόνο- ας έρθει και στις εκκλησίες.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com