30 Μαρ 2014

Λυκούργος Νάνης, Τι κρύβεται πίσω από την περικοπή ομιλίας του π.Παλαμά από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε ;



Τι κρύβεται πίσω από την περικοπή ομιλίας του π.Παλαμά από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε ;
Αναφορικά με την περικοπή των αποσπασμάτων της θαυμάσιας και λεβέντικης ομιλίας του π.Παλαμά, απ την πλευρά των υπευθύνων του εγκρίτου και ποιοτικού καναλιού 4ε, που αποτελεί όαση εν μέσω της αυχμηράς τηλεοπτικής ερήμου των χαλεπών καιρών μας, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει τα εξής: η λογοκρισία ασκείται, από Ορθοδόξου σκοπιάς, και η άσκησή της θεωρείται επιβεβλημένη, στην απευκταία περίπτωση, κατά την οποία, το αντικείμενό της περιλαμβάνει έστω και ψήγματα κακοδοξιών, καταλυτικών και ανατρεπτικών του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, τα επίμαχα αποσπάσματα, όχι μόνο δεν περιείχαν ούτε ίχνος αιρετικών δοξασιών ή ετεροδιδασκαλιών, αλλά, επιπλέον, στηλίτευαν και συγκεκριμένες αιρετικές διδασκαλίες! Τοιουτοτρόπως, όχι μόνο αδιανόητη φαίνεται η, εν προκειμένω, απάλειψη των επίμαχων ρήσεων, αλλά και επιβλαβής, αφού στερεί απ τους τηλεθεατές την προβολή και υπενθύμιση αληθειών που σχετίζονται με την προάσπιση του Ορθοδόξου Δόγματος.
Κατόπιν τούτων ευλόγως διερωτάται πας τις: εν ονόματι ποίας σκοπιμότητος απαλείφθηκαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα;
Ποια πρόσωπα και ποιες καταστάσεις και κατεστημένα θίγονται απ τη δημοσιοποίησή τους;
Οι διοικούντες το κανάλι κινήθηκαν πρωτοβούλως (πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πιστέψουμε κάτι τέτοιο για πρόσωπα αφιερωμένα, φιλορθόδοξα, παραδοσιακά, που έλκουν την πνευματική τους καταγωγή απ το μακαριστό, εκλεκτό κληρικό π.Θεόφιλο Ζησόπουλο) ή κατόπιν άνωθεν-έξωθεν παρεμβάσεως;
Μήπως με τη διακήρυξη των αληθειών που περιέχονται στη θαυμάσια και λεβέντικη ομιλία του π.Παλαμά αποδομούνται στη συνείδηση του πιστού λαού οι συμπροσευχές, οι κατά καιρούς προδοτικές πατριαρχικές και επισκοπικές δηλώσεις και εκδηλώσεις, η συμμετοχή, και μάλιστα ισότιμη!!!, της Ορθοδόξου εκκλησίας στο παν-προτεσταντικό ΠΣΕ, οι μάταιοι και ανωφελείς, περιττοί και επιζήμιοι διαχριστιανικοί και διαθρησκειακοί διάλογοι;
Μήπως ανοίγει ο δρόμος και για άλλες παρόμοιες μεθοδεύσεις που καταλύουν την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία του καναλιού;
Είναι νοητό αλλά και ηθικά επιτρεπτό, υπό την αναγκαία προυπόθεση ότι ασκήθηκαν έξωθεν πιέσεις, να υποκύπτουν οι υπεύθυνοι του καναλιού σε αυτές, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν πρόκειται για ήσσονος σημασίας τεχνικό ή διοικητικό θέμα, αλλά για μείζον πνευματικό ζήτημα που σχετίζεται με την προάσπιση του Ορθοδόξου Δόγματος και Ήθους;
Ο δίαυλος 4Ε είναι το μοναδικό εκκλησιαστικό κανάλι (υπό την έννοια ότι διακονεί τον εκκλησιαστικό λόγο κι όχι υπό την έννοια ότι κατευθύνεται απ τη διοικούσα Εκκλησία, δεν αντέχω να μην μπω στον πειρασμό να κραυγάσω ΕΥΤΥΧΩΣ!, το κατάντημα του εκκλησιαστικού ραδιοσταθμού τυγχάνει, εν προκειμένω, αρκούντως δηλωτικό), το μόνο τηλεπτικό κανάλι που "μυρίζει λιβάνι", (γιατί ραδιοφωνικά υπάρχουν πολλά με κορυφαία την Πειραική Εκκλησία),που κηρύσσει Χριστό και Ελλάδα, Ορθοδοξία και Ρωμιοσύνη, που μας αναβαπτίζει στα νάματα της Ελληνορθοδοξίας και της Ορθοδόξου Λατρείας, που εκπέμπει λόγους πνευματικής οικοδομής και παρακλήσεως. 
Είναι ένα κανάλι που καμία σχέση δεν έχει με τα ελεεινά κανάλια της διαπλοκής, της συμφοράς και της παρακμής, που τα διαφεντεύουν τα γουσουφάκια της κατεστημένης δημοσιογραφίας.
Γι αυτό και είναι αδιανόητο να λογοκρίνει αποσπάσματα ομιλιών που διακηρύσσουν ότι ο παπισμός αποτελεί αίρεση και όχι "αδελφή Εκκλησία", που προάγουν την Ορθόδοξη Αυτοσυνειδησία, που επισημαίνουν, καυτηριάζουν, διαφωτίζουν και ευαισθητοποιούν το ποίμνιο για τη συντελούμενη προδοσία απ την πλευρά πατριαρχών και αρχιεπισκόπων, που αποδομούν τις ύποπτες μεθοδεύσεις και τα σκοτεινά σχέδια των νεοταξιτών, οικουμενιστών και συγκρητιστών που μηχανεύονται τη θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική μας ομογενοποίηση.
Δείτε και

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τι συμβαίνει με το 4ε;
Παλιά δεν ήταν έτσι.
Μέχρι και κοσμικά-ερωτικά τραγούδια άρχισαν να μπαίνουν στο πρόγραμμα δειλά-δειλά.
Αν πρόκειται να το κάνουν σαν το ραδιόφωνο της Εκκλησίας που λέει και
ο κ.Νάνης τότε καλύτερα να το κλείσουν.

Ανώνυμος είπε...

Για λόγους ακριβολογίας στη διατύπωση, χωρίς βέβαια επ ουδενί να θίγεται η ουσία του σχολίου ούτε να μετατοπίζεται αλλού το κέντρο βάρους του, παρακαλώ τους αναγνώστες τη φράση "στηλίτευαν συγκεκριμένες αιρετικές διδασκαλίες" να την αναγνώσουν "στηλίτευαν συγκεκριμένες αιρέσεις".
Επίσης στην αρχή του κειμένου αντί "περικοπή των αποσπασμάτων" να αναγνωσθεί "απάλειψη των αποσπασμάτων".
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να δεχθω ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ορθοδοξία μας.
Θλίβεται η ψυχή μου.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μη μεταλλαχθεί το 4ε και το αναλάβει η "επίσημη" Εκκλησία.
Θα το κουμαντάρουν οι Καιρίτες, οι συναξιακοί,οι μεταπατερικοί και οι συριζαιο-θεολόγοι!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν που έχουν αλώσει τις θεολογικές σχολές, θα αλώσουν και το 4Ε;

Ανώνυμος είπε...

σαν απλός πιστός αρχίζω και πιστεύω πως σιγά σιγά το ορθόδοξο φρόνημα αλλοιώνεται σε πολλούς "αρμόδιους" για τα εκκλησιαστικά μας θέματα. Αν σκεφτώ πως ετοιμάζεται να μπει και το Ισλάμ στο Ελληνικό πανεπιστήμιο και δεν έχουν σηκωθεί και οι πέτρες να φωνάξουν με βροντερή φωνή εναντίον του αίσχους αυτού, τότε καταλαβαίνω πως όχι μόνο υπάρχει χαλάρωση αλλά ίσως και προδοσία των πιστεύω μας από ανθρώπους εκ των έσω. Και η οικονομικοπολιτική κρίση βοηθά στο να περνούν όλες αυτές οι αλλαγές και οι νεωτερισμοί όσο το δυνατό πιο απαρατήρητες στο ευρύ κοινό!!! Δυστυχώς. Καλή φώτιση σε όλους να δίνει ο καλός Θεός να κρατήσουμε όσο μπορούμε ακέραια τη πίστη μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com