26 Νοε 2013

Οι Πολυνήσιοι έκλεισαν τζαμί μία μέρα μετά το άνοιγμα του.

Πριν από την Αγκόλα  και τη , Βιρμανία  η Ταϊτινοί είχαν αντιδράσει στον εξισλαμισμό της μικρής χώρας τους αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το τζαμί που μόλις είχε ανοίξει στη πρωτεύουσα. 


Οι Πολυνήσιοι έκλεισαν τζαμί μία μέρα μετά το άνοιγμα του. Οι Έλληνες αραχτοί..Πολυνήσιοι διαδηλώνουν κατά των εγκαινίων του πρώτου τζαμιού στην Papeete … ενώ οι έλληνες νομίζουν ότι οι Ταϊτινοί τους συμπαραστέκονται διαδηλώνοντας αντί για αυτούς για το τζαμί στον Βοτανικό !!!
From HEIL GAP ( or mind the GAP) 
Πολυνήσιοι διαδήλωσαν κατά των εγκαινίων του πρώτου τζαμιού στην Papeete … (Η Παπεέτε, είναι η πρωτεύουσα μίας Γαλλικής υπερπόντιας κοινότητας στον Ειρηνικό, της Γαλλικής Πολυνησίας, ήτοι έδαφος της ΕΕ). Βρίσκεται στην νήσο Ταϊτή και έχει 26.017 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2007) … με κεντρικό σύνθημα « δεν είναι ρατσισμός αλλά ρεαλισμός », εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για το τέμενος στην πρωτεύουσα τους και εκτοξεύοντας συνθήματα κατά του κορανίου και του Ισλάμ.
- «Διαδηλώνουμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την εισβολή αυτής της θρησκείας που ήρθε για να μας δολοφονήσει» …. «στο κάτω-κάτω … αυτός είναι ο νόμος της σαρία» … «το 90% των εγκλημάτων της τρομοκρατίας διαπράττονται από ισλαμιστές … αυτό και μόνο είναι αρκετό ώστε να μην αισθάνομαι ασφαλής » !
Ήταν μια διαδήλωση που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι θα διεξάγονταν στην ειδυλλιακή Ταϊτή. Υπήρχαν πλακάτ με συνθήματα όπως αυτό : 
(Ταϊτή: Όχι ρασιστές αλλά ρεαλιστές)
Όχι στο Ισλάμ … Όχι στον ιμάμη !!!!!!! 
Ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων … απαντούσαν ως εξής : 
- Θα κάνετε οτιδήποτε ώστε να τους διώξετε από την χώρα σας ;; 
- Οπωσδήποτε , οπωσδήποτε ! 
- Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τους πετάξουμε έξω από την πατρίδα μας! 
- Δεν τους θέλουμε στην Πολυνησία ! 
- Έχουμε την δική μας θρησκεία ! 
- Η νέα γενιά λέει όχι στο τζαμί … « δεν θέλουμε να φορέσουμε το … ισλαμικό πέπλο »… 
- Όλοι είναι εδώ …  όλοι τραγουδούν …  είναι η καρδιά της Πολυνησίας που ομιλεί … « είναι μεγαλειώδες !»
Καθώς η πορεία διέσχιζε το κέντρο της πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές υπενθύμιζαν την προσήλωσή τους στην Αγία Γραφή, λαμβάνοντας την συμπαράσταση και των υπόλοιπων κατοίκων. 
Μετά 3 χιλιόμετρα πορεία έφτασαν στην είσοδο του χώρου όπου μαζί με τα συνθήματα … απέθεσαν και νεκρολούλουδα … αποχαιρετώντας έτσι … «για πάντα το κοράνι και το Ισλάμ.»
Η ΕΙΔΗΣΗ όμως είναι παρακάτω : 
«Το Πρώτο τζαμί της Ταϊτής κλείνει μία ημέρα μετά το άνοιγμα του» 
Radio New Zealand - (News © Διεθνές Ραδιόφωνο της Νέας Ζηλανδίας)
Ο Δήμος της πόλης της Papeete ανάγκασε το πρώτο τζαμί στη Γαλλική Πολυνησία να κλείσει - μία ημέρα μετά το άνοιγμά του από ένα νέο ιμάμη από τη Γαλλία. 
Το άνοιγμα προκάλεσε σάλο και οδήγησε την Προεδρία να επαναλάβει ότι το γαλλικό σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας. 
Μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης έκανε έντονο διάβημα κατά του μουσουλμανικού εξτρεμισμού, διερωτώμενο επίσης για το εάν ο 23-χρονος είχε άδεια.
Ένας αντιδήμαρχος της πόλης τότε κάλεσε τον ιμάμη για να τον ενημερώσει ότι ο πρώτος όροφος του κτιρίου που μισθώνει η Ισλαμική Ένωση της Ταϊτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως χώρος γραφείων και ότι για λόγους ασφαλείας καμία συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί. Ο ίδιος αναφέρει ότι η αστυνομία θα ελέγξει τις εγκαταστάσεις για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκεί οι προσευχές της Παρασκευής.
attikaneainfognomonpolitics
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com